Siirry pääsisältöön
Etusivu / Blogi / 4 kuntoilijan tärkeää testiä – Helppoa hyvinvoinnin mittaamista Puhdin avulla

4 kuntoilijan tärkeää testiä – Helppoa hyvinvoinnin mittaamista Puhdin avulla

urheilijan laboratoriokokeet verikoe

Kirjoittanut:

Monet tekijät vaikuttavat päivittäiseen energisyyteemme sekä millainen terveytemme on nyt ja tulevaisuudessa. Oman hyvinvoinnin tueksi on tuotu paljon erilaisia tapoja ylläpitää terveyttä ja lisätä motivaatiota harjoitteluun kuin myös lisätä energistä oloa päivittäiseen puurtamiseen. Perusterveyden ylläpito kannattaa monin eri keinoin oli sitten kyseessä aktiivisesti urheileva tai mielen mukaan liikkuva Matti tai Maija Meikäläinen.

Verikokeet antavat syvyyttä oman kehon toiminnan ymmärtämiseen ja ovat tukena elintapamuutoksissa. Mittauksien avulla on helppoa nähdä, millainen oma terveys on tällä hetkellä ja millaiseksi se muodostuu esimerkiksi elintapamuutosten myötä.

Tieto oman kehon arvoista antaa parhaimman lähtökohdan reagoida nopeasti tulevaisuudessa ilmeneviin muutoksiin jo ennen kuin välttämättä on ehtinyt ilmetä oireita omassa olotilassa.

Kaikki hyötyvät perusterveyteen ja jaksamiseen liittyvien mittarien seurannasta riippumatta siitä, kuinka monta kertaa viikossa hiki kirpoaa otsalle. Testit kannattaa ottaa säännöllisin väliajoin terveyden ja suorituskyvyn edistämiseksi.

Onko puhti poissa?

Viekö työ ja perheen kanssa ahertaminen kaiken voiman? Moni kokee, että puhtia ei tunnu riittävän enää työpäivän tai perheen perusaskareiden jälkeen.

Syitä lienee monia mutta oli tilanne sitten mikä tahansa, on hyvä selvittää, onko vetämättömän olotilan takana jokin puutostila, kuten raudan puute.

Saat tilattua kaikki testit Puhdin kautta ilman lääkärin lähetettä. Tulokset tulevat sinulle nopeasti jo yleensä näytteenottoa seuraavana päivänä.

Ferritiini ja raudanpuute

Väsymyksen taustalla saattaa piileksiä raudan puute.

Raudan yksi tärkeimmistä tehtävistä on hapen kuljettaminen tärkeisiin elimiin, kuten sydämeen ja lihaksiin. Mikäli rautavarastot ovat vähissä, mieli voi olla maassa, askel painaa ja voimia ei tunnu riittävän edes päivittäisiin toimintoihin.

Kilpirauhanen – aineenvaihdunnan eli metabolian häiriöt

Kilpirauhanen vaikuttaa muun muassa aineenvaihduntaan, kehon lämmönsäätelyyn, vireystilaan ja mielialaan. Kilpirauhasen toiminnan häiriöt vaikuttavat jaksamiseen ja oireina saattaa olla väsymys, palelu, selittämätön painon nousu, kuiva iho ja hiusten lähtö.

“Vitamiinihormoni” D

D-vitamiinin puutteetta voi esiintyä Suomessa ellei D-vitamiinin saanti ole taattu lisäravintein. D-vitamiini ei säily elimistössämme pitkään, vaikka kesällä saisi D-vitamiinia auringosta.

Hermoston ja muistin kaveri B12

B12-vitamiini on hermoston kaveri ja takaa hermoston toiminnan. Tämän vitamiinin puutos voi aiheuttaa lihasheikkoutta, muistamattomuutta ja häiritä keskittymistämme.

B12-vitamiinia tarvitaan jo sikiöajoista aivan elämän loppumetreille saakka. Siksi on hyvä pitää mielessä myös tämän vitamiinin riittävä saanti.

Jos olet kasvissyöjä tai vegaani, muista, että B12-vitamiinia saadaan vain eläinkunnan tuotteista tai lisäravinteena.

Aloita kuntoilukausi selvittämällä, miten elimistösi voi!

Suosittelemme mittaamaan elimistön tilan heti harjoituskauden alussa lähtötason selvittämiseksi.

Kun olet saanut tuloksesi Oma Puhtiin, on tulevia mittauksia helppo vertailla aiempiin. Näet graafeilla, miten olet onnistunut tekemään muutoksia. Muutokset veriarvoissa motivoivat sinua jatkamaan kohti parempaa edistystä!

Puhti-tutkimuksiin helposti ilman lähetettä

Puhdin laboratoriotestit voi tehdä usealla paikkakunnalla Suomessa ilman lääkärin lähetettä. Tilauksen jälkeen saat tarkat ohjeet näytteenottoon valmistautumiseen.

Tulokset saat selkeänä raporttina ja näet, mitkä arvot ovat viitearvojen sisällä. Haluamme auttaa sinua jaksamaan ja voimaan paremmin, emme uuvuta vaikeaselkoisilla raporteilla.

Tulospalvelusta löydät myös syventävää tietoa, miten voit kehittää omaa hyvinvointiasi ja jaksamista. Saat selkeän näkymän tuloksiin ja ideoita kehittymiseen.

Tilaus on voimassa vuoden ostohetkestä. Voit tilata haluamasi testipaketin heti ja käydä testeissä silloin, kun haluat.

Kun elimistösi on kunnossa, voit paremmin ja energiaa riittää niin kotiin kuin kuntoilun pariin!

Blogi

Terveyttä talviuinnilla

Hyisevän höyryävä vesi on tuttu näky talviselle luonnonveden uimarille. Useissa Suomen kunnissa sekä kaupungeissa järjestetään syksystä aina alkukesään saakka talviuintia. Kylmässä vedessä uimisen on todettu tuottavan merkittäviä terveysvaikutuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Miksi Puhti

Helppo – Kotimainen – Nopea

  • Puhti tarjoaa parasta palvelua oman terveyden mittaamiseen ja kehittämiseen.

  • Kaikki testit ilman lääkärin lähetettä.

  • Selkeät paketit ja edullinen hinnoittelu.

  • Näytteenotto Mehiläisen laboratorioissa yli 75 toimipisteessä ympäri Suomen.

  • Suurin osa testeistä analysoidaan Suomessa Mehiläisen laboratorioissa.

  • Tulokset yleensä jo heti seuraavana arkipäivänä.

  • Selkeä ja helppolukuinen tulosraportti.

  • Tarvittaessa voit tilata erikseen Mehiläisen lääkärin neuvonnan testien jälkeen.

  • Saatavilla myös hyvinvointivalmennuksia.

  • Tiedot pysyvät Suomessa korkean turvaluokituksen palvelinsalissa.

AVAINLUVUT

Yli

4 500 000

testiä analysoitu

Palautteen keskiarvo

9,5

Google-tähdet

4,9 / 5

Mediassa nähty

Siirry maksamaan: : 0,00