Tälle sivulle on kerätty useimmin kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia. Mikäli et löydä vastausta tai tarvitset lisätietoa, voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse: asiakaspalvelu@puhti.fi.

Jos joudut vaihtamaan varaamasi ajan näytteenottoon, teethän sen vähintään 24 tuntia ennen varattua aikaa soittamalla Synlabin numeroon 010 326 3260.

Voit tehdä ostoksen Puhdin verkkokaupassa nyt ja käydä testeissä myöhemmin. Tilaus on voimassa vuoden.

Näytteenotto onnistuu Synlabin toimipisteissä yli 20 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testi verkkokaupastamme, tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Ne sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemman sijainnin voit tarkistaa täältä.

Osta ensin valitsemasi testit, jonka jälkeen saat ohjeet ajanvaraukseen valitsemallesi paikkakunnalle. Jos haluat etukäteen tarkistaa vapaat ajat, voit tehdä sen täällä. Muista kuitenkin ostaa testipaketti ennen kuin varaat ajan.

Voit varata ajan laboratorioon heti tilauksen jälkeen, tai halutessasi vasta myöhemmin. Varauksen voi tehdä joko verkossa tai puhelimitse.

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä olisi hyvä jutella lääkärin kanssa. Voit tilata erikseen palvelumme kautta lääkärin konsultaation testien jälkeen.

Testipaketteihin on valittu kattavat ja olennaiset testit eri kohderyhmille. Puhti-terveystarkastus antaa kattavasti tietoa elimistösi voinnista. Tuotteet-valikosta löydät lisätietoja kaikista testipaketeista.

Hinta on kokonaishinta.

Mielestämme laboratoriotulosten tulkinnan ei tarvitse olla vaikeaa. Siksi olemme tehneet raportista selkeän ja visuaalisen.

Näet raportilta, ovatko tulokset viitearvojen mukaisia ja mitä eri arvot tarkoittavat. Kerromme, mihin eri mittarit liittyvät ja miten niihin voi vaikuttaa.

Ohjeistamme myös, mikäli tuloksesta olisi hyvä jutella tarkemmin lääkärin kanssa. Voit olla yhteydessä haluamaasi lääkäriin ja ottaa mukaan raportin PDF-muodossa.

Palvelumme kautta saat myös helposti varattua lääkärin etävastaanoton, jonka aikana voitte käydä läpi kaikki tulokset puhelimessa ja saat esimerkiksi tarvittavat reseptit.

Palvelumme ei kuitenkaan sisällä henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Otathan aina yhteyttä lääkäriin, mikäli epäilet sairautta tai sinulla on oireita.

Teemme testauksessa yhteistyötä Synlabin kanssa, joka on Euroopan johtava yritys laboratorioalalla. Testien ottaminen tapahtuu Synlabin toimipisteissä eri puolilla Suomea ja verikokeiden analysointi heidän laboratorioissaan. Laboratoriot on sertifioitu ja akkreditoitu kansainvälisten ja EU:n laatustandardien mukaisesti.

Osa paketeistamme sisältää testejä, jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla, jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä.

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo yleisesti tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa ja ladata PDF-muodossa.

Halutessasi voit ostaa etälääkärin konsultaation suoraan Oma Puhti-raportilta ja lääkäri soittaa sinulle varaamanasi aikana. Palvelumme ei sisällä automaattisesti henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta tai sinulla on oireita, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Palvelumme sopii sinulle, jos olet kiinnostunut oman terveyden seurannasta ja ylläpidosta laboratoriotestin avulla. Puhti-terveystarkastus antaa kattavasti tietoa elimistösi voinnista. Olemme koonneet eri kohderyhmille sopivia testipaketteja tuotteet-sivulle. Mikäli epäilet sairautta tai sinulla on oireita, olethan yhteydessä lääkäriin.

Tietosuoja ja -turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Tiedot pysyvät Suomessa korkean turvaluokituksen palvelinsalissa, joka on mitoitettu terveyspalveluita varten. Tietoja pääsevät käsittelemään vain ne laboratoriotestauksesta huolehtivat henkilöt, jotka ovat välttämättömiä palvelun tuottamiseksi ja jotka ovat antaneet kirjallisen salassapitositoumuksen.

Puhti, viralliselta nimeltään Puhti Lab Oy, on suomalainen yritys, joka haluaa tarjota parasta palvelua hyvinvoinnin mittaamiseen ja kehittämiseen. Perustajien ajatuksena on edistää suomalaisten hyvinvointia ja tuoda saataville helppo tapa seurata omaa terveyttä. Voit lukea meistä lisää täältä.

Testeistä ei saa Kela-korvausta. Testeihin ei tarvita lääkärikäyntiä tai lähetettä.

Tulokset eivät vielä välity Omakanta-palveluun. Tämä mahdollisuus voi tulla valittavaksi jatkossa, informoimme siitä erikseen.
Tuloksia pääset tarkastelemaan omalta Puhti-sivultasi ja voit tulostaa tai ladata tulokset helposti pdf-muodossa.

Mikäli olet tilannut lisäpalveluna lääkärin etäkonsultaation, lääkäri tekee merkinnät Kanta-arkistoon hoitoosi liittyvistä asioista sekä oleellisimmista laboratoriotuloksista.

Jos joudut vaihtamaan varaamasi ajan näytteenottoon, teethän sen vähintään 24 tuntia ennen varattua aikaa soittamalla Synlabin numeroon 010 326 3260.

Kaikki paketteihimme kuuluvat testit valmistuvat yleensä jo seuraavana päivänä.

Heti kun tulokset ovat valmiina, lähetämme sinulle sähköposti- ja tekstiviesti-ilmoituksen. Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi. Osassa harvinaisempia testejä tulosten valmistuminen voi kestää muutamia päiviä.

Miten kirjautuminen toimii?

Kirjautuminen Oma Puhtiin tapahtuu täällä: https://oma.puhti.fi. Voit kirjautua sisään mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla. Kirjautuminen onnistuu vasta, kun olet ostanut tuotteet verkkokaupasta.

Jotta kirjautuminen olisi turvallista, käytämme vahvempaa tunnistautumista kuin normaali tunnus ja salasana. Joka kerta kun haluat katsoa tuloksiasi, lähetämme sinulle puhelimeesi uuden kertakäyttöisen salasanan. Salasana on voimassa vain 5 minuuttia. Kirjautuessasi syötät siis puhelinnumerosi, jonka tulee olla sama, jolla tilaus on tehty. Saat salasanan tekstiviestillä ja syötät sen pyydettäessä.

Testaa seuraavia, mikäli et pääse kirjautumaan Oma Puhtiin

  • Jos kirjauduit puhelinnumerolla, varmista, että syötit puhelinnumeron oikein.
  • Varmista, että puhelimesi on yhteydessä verkkoon.
  • Yritä pyytää salasanaa järjestelmästä syöttämällä puhelinnumero uudelleen tai kokeile kirjautua pankkitunnuksilla.
  • Jos mahdollista, kokeile myös käyttäen toista selainta tai tietokonetta/puhelinta.
  • Yritä kirjautua Oma Puhtiin uudelleen tunnin kuluttua, sillä kyseessä saattaa olla palvelimen huoltokatko, jolloin ohjelma ei toimi.
  • Ota yhteyttä meihin chatin kautta tai jätä asiakaspalveluumme viesti niin palaamme asiaan heti viestin saatuamme.

Kirjautuminen lapsen tuloksiin

Lapsen tulosten osalta on käytössä tunnistautuminen puhelinnumerolla ja lapsen henkilötunnuksella. Kirjautuessasi katsomaan lapsen tuloksia Oma Puhdista, käytä puhelinnumeroa, jolla tilaus tehtiin. Kirjoita tämän jälkeen lapsen henkilötunnus.

Puhdin kautta tehtyjen verikokeiden tulokset tulevat helppolukuiselle raportille Oma Puhti-osioon. Haluamme nimenomaan helpottaa veriarvojen tulkintaa ja siksi tulosraportista on tehty mahdollisimman selkeä. Raportoinnin selkeys on saanut myös paljon kiitosta asiakkailtamme!

Tuloksia voi katsoa sekä mobiilista että tietokoneelta. Tulokset on esitetty graafisesti ja saat myös jokaisen tehdyn testin tarkan arvon.

Mikäli arvo on punaisella, on arvo viitearvojen ulkopuolella. Jos arvo on vihreällä, on se viitearvojen sisällä. Osassa arvoista on myös keltainen alue näiden välissä, joka merkitsee pientä poikkeamaa viitearvoista.

Tarvittaessa voit helposti tallentaa tulokset myös PDF-tiedostoksi, joka aukeaa esimerkiksi Adobe Acrobat -ohjelmalla. Tulokset voi näin näyttää lääkärikäynnin yhteydessä. Halutessasi voit myös printata tulokset paperille tulospalvelusta.

Kun käyt testeissä seuraavan kerran, päivittyvät uudet tulokset samoihin graafeihin. Näin sinun on helppo seurata edistymistä ja arvojen paranemista! Seuranta on tärkeää, jotta tehtyjen elintapojen muutokset voidaan tarkistaa jälkikäteen.

Voit katsoa mallin Puhdin tulosraportista täältä.

Testeissä kannattaa käydä heti, jotta voit seurata muutoksia terveydessä. Lähtötilanteen kartoittaminen ennen kuntoilun tai elämäntapamuutoksen aloittamista on tärkeää, jotta näet aikaansaadut muutokset konkreettisesti veriarvoissa. Paranevien arvojen seuranta lisäksi motivoi jatkamaan elämäntapojen muutoksessa. Lähtötason tulokset ja seurantatestien arvot päivittyvät samalle raportille Oma Puhtiin, joten näet graafeista selkeästi aikaansaamasi muutoksen.

Pyri nukkumaan, syömään, juomaan, liikkumaan ja työskentelemään normaaliin tapaan edellisinä päivinä. Pidä aina sama paastoaika ennen kokeita ja syö samat ateriat samaan aikaan kokeita edeltävänä päivänä. Esimerkiksi voimakas stressi tai suru voivat muuttaa arvoja paljonkin.

Koodi tulisi lisätä ostoskorissa tuotteiden lisäämisen jälkeen kohdassa “Lisää lahjakortti tai koodi”. Tämän jälkeen paina nappia “Käytä kuponki”. Tämän jälkeen siirry maksamaan.

Voit tilata lääkärin etäkonsultaation suoraan Oma Puhti-raportilta. Tilauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi tilausyhteenvedon, jossa on linkki ajanvaraukseen. Varaa aika etäkonsultaatiolle sen mukaisesti oletko varannut joko 10 minuutin tai 3o minuutin ajan. Aikoja yleensä jopa samalle tai seuraavalle päivälle. Lääkäri soittaa sinulle valittuna ajankohtana. Jos tilauksessa on ollut epäselvää, voit ottaa meihin yhteyttä joko chatin kautta tai sähköpostitse: asiakaspalvelu@puhti.fi tai soittamalla nroon: 010 338 7049.

Fredrikinkatu 48, 00100 Helsinki
Lähellä Kampin keskusta ja metroasemaa katutasossa.

Mikonkatu 13 A, 3krs, 00100 Helsinki

Lue lisää

Uudenmaankatu 2, 00580 Hyvinkää

Lue lisää

Raatihuoneenkatu 7 B, 13100 Hämeenlinna

Lue lisää

Siltakatu 10, 80100 Joensuu
Joensuun Uuden apteekin tiloissa

Lue lisää

Väinönkatu 1, 40100 Jyväskylä

Lue lisää

Sibeliuksenkatu 14, 04400 Järvenpää

Lue lisää

Välikatu 17, 87100 Kajaani

Lue lisää

Kirkkokatu 21, 48100 Kotka

Lue lisää

Savonkatu 17, 70110 Kuopio

Lue lisää

Kouvolankatu 3, 45100 Kouvola

Lue lisää

Sairaalantie 8, 23800 Laitila

Lue lisää

Mariankatu 19, 15110 Lahti

Lue lisää

Toikankatu 6-8, 53100 Lappeenranta

Lue lisää

Lempolan kauppapuisto
Lehmijärventie 2, 08500 Lohja

Toimipaikka sijaitsee Lempolan kauppapuistossa Apteekki Lohjanharjun tiloissa.

Lue lisää

Keskustie 5, 01900 Nurmijärvi

Lue lisää

Caritas-talo

Kapellimestarinkatu 2, 90140 Oulu

Lue lisää

Sairaalantie 2 A, 97900 Posio

Lue lisää

Äyhönjärventie 1, 26100 Rauma

Lue lisää

Pohjolankatu 4-6, 96100 Rovaniemi

Lue lisää

Rautatienkatu 22, 33100 Tampere

Lue lisää

Koskenmäenpolku 4, 04300 Tuusula

SYNLAB Tuusula toimii Uudenmaan työterveys/Keskiuudenmaan Työterveys Tuusula -tiloissa.

Lue lisää

Brahenkatu 6, 20100 Turku

Lue lisää

Väritehtaankatu 8, 01300 Vantaa

Lue lisää

Load More