Naisen hormonitasapaino

Tiedätkö miten elimistösi voi ja tukeeko hormonaalinen tasapaino hyvinvointiasi?

Naisen hormonitasapaino -testipaketti on Puhdin ja Kaisa Jaakkolan yhdessä suunnittelema naisen terveyteen liittyvä laboratoriotestipaketti.

Paketissa on mukana kilpirauhasen tilasta kertovat TSH, T4V ja T3V, rautavarastoja mittaava ferritiini, tulehduksista kertova herkkä CRP, jaksamiseenkin vaikuttava D-vitamiini, stressihormoni kortisoli, progesteroni eli keltarauhashormoni, FSH eli follikkelia stimuloiva hormoni sekä estrogeeneihin kuuluva E2 Estradioli, joka on tärkein naissukuhormoni.

179,00 

Hormonitasapainon tutkimus voidaan tehdä missä tahansa kuukautiskierron vaiheessa, mutta merkkaa itsellesi ylös, missä kierron vaiheessa laboratoriotesti on otettu (mikäli sinulla on kuukautiset). Tuloksissa näkyy viitearvot eri kierron vaiheille ja postmenopausaaliselle vaiheelle.

Huomioithan, että tulokseen saattaa vaikuttaa tutkittavan käytössä olevat hormonihoidot kuten: ehkäisyvalmiste, hormonikorvaushoito tmv.

Missä ja miten voin käydä testeissä?

Laboratoriotestin voi tehdä yli 20 paikkakunnalla Suomessa ilman lääkärin lähetettä.

Tämän paketin osalta tulee huomioida, että kortisolista johtuen näytteenotto on tehtävä 8-9 välillä aamulla. Testipaketti ei kuitenkaan vaadi paastoa.

Toimi näin:

  1. Lisää tuote ostoskoriin.
  2. Oston jälkeen saat ohjeen ajanvaraukseen. Voit myös varata ajan vasta myöhemmin, tilaus on voimassa vuoden ajan.
  3. Näytteenotto vie vain muutaman minuutin, ja tulokset saat jo seuraavana päivänä.

Sisältääkö hinta kaikki kustannukset?

Testipaketin hinta on kokonaishinta, emme lisää ylimääräisiä näytteenotto- tai toimistomaksuja.

Mistä näen tulokset?

Meidän mielestä laboratoriotulosten lukemisen ei tarvitse olla vaikeaa. Siksi teimme raporteista tyylikkäät ja selkeät. Pääset katsomaan tuloksia Oma Puhti -sivulta, yleensä jo testiä seuraavana päivänä. Kun testit ovat valmiina, lähetämme sinulle tekstiviestin.

Jos haluat, voit tilata erikseen suoraan raportilta lääkärin puhelinneuvonnan.

Malli raportista

Miksi Puhti

Helppo - Luotettava - Nopea

  • Hinta sisältää kaiken, ei lisämaksuja. Ilman lääkärin lähetettä.

  • Tietoturva on meille ensisijaisen tärkeää. Kaikki tietojen käsittely tehdään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tietojärjestelmäohjeistuksen mukaisesti.

  • Tulokset valmistuvat nopeasti, yleensä jo seuraavana päivänä. Saat selkeän raportin, jota on helppo tulkita.

  • Puhti on 100% kotimainen yritys, joka tarjoaa parasta palvelua hyvinvoinnin kehittämiseen. Verot maksetaan Suomeen.

    Avainlippu

Sisältää seuraavat testit

S -hsCRP, herkkä

Herkkä CRP-tutkimus kertoo elimistön matala-asteisesta tulehduksesta, kun mittaus tehdään tilanteessa jossa elimistössä ei ole akuuttia bakteeri- tai virusinfektiota tai muuta tulehdusta. Herkkä CRP mitataan laboratoriossa verikokeena.

Herkkä CRP kuuluu myös Puhti-terveystarkastukseen, jossa yhteensä 30 eri testiä (99 €).

Lue lisää

D-vitamiini

D-vitamiini (S -D-25) on erityisen tärkeä suomalaisille pohjoisen sijaintimme vuoksi. D-vitamiinilla on vaikutusta vireystilaan, ja sen puute voikin osittain selittää talviaikaista väsymystä ja alakuloisuutta. Jokaisen suomalaisen olisi hyvä vähintään kerran vuodessa mitata oma D-vitamiinitasonsa.

Lue lisää

Ferritiini S -Ferrit

Ferritiini on raudan imeytymis- ja varastoitumismuoto. Se on hyvä elimistön rautavarastojen mittari, ja sen pieni pitoisuus on merkki raudanpuutteesta.

Lue lisää

Tyreotropiini (S -TSH)

TSH, eli Tyreotropiini on aivolisäkkeen erittämä kilpirauhasen toimintaa ohjaava hormoni. Tyreotropiini tutkitaan, kun selvitetään kilpirauhasen toimintaa.

Lue lisää

Tyroksiini, vapaa (S-T4-V)

S -T4-V eli Tyroksiini on kilpirauhashormoni, jonka pitoisuus kertoo kilpirauhasen toiminnasta.

Lue lisää

Trijodityroniini, vapaa (S -T3-V)

S -T3-V, eli Trijodityroniini on kilpirauhashormoni joka syntyy T4-hormonista (tyroksiini) dejodinaatiossa. T3 on voimakkain kilpirauhashormoni.

Lue lisää

Follikkelia stimuloiva hormoni

Follikkelia stimuloiva hormoni eli FSH määrittää murrosiän ja vaihdevuosien alkamisen. Se vaikuttaa sukupuolihormonien, estrogeenin ja testosteronin, määrään ja kuukautiskiertoon.

Lue lisää

Estradioli

Estradioli on tärkein estrogeeni eli naissukuhormoni. Sen määrä vaikuttaa mielialaan, seksuaalisuuteen ja lisääntymiskykyyn.

Lue lisää

Kortisoli (S-Korsol)

Kortisoli on stressihormoni, jota lisämunuaisen kuorikerros erittää. Kortisoli auttaa elimistöä kestämään stressitilanteita.

Kortisolin taso voidaan mitata verikokeella laboratoriossa.

Lue lisää

Progesteroni

Progesteroni eli keltarauhashormoni on tärkeä naisen hedelmällisyydelle. Se mahdollistaa raskauden alkamisen ja suojelee raskauden normaalia jatkumista.

Lue lisää

Usein kysytyt kysymykset

Osta ensin valitsemasi testit, jonka jälkeen saat ohjeet ajanvaraukseen valitsemallesi paikkakunnalle. Jos haluat etukäteen tarkistaa vapaat ajat, voit tehdä sen täällä. Muista kuitenkin ostaa testipaketti ennen kuin varaat ajan.

Voit varata ajan laboratorioon heti tilauksen jälkeen, tai halutessasi vasta myöhemmin. Varauksen voi tehdä joko verkossa tai puhelimitse.

Hinta on kokonaishinta.

Osa paketeistamme sisältää testejä, jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla, jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä.

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo yleisesti tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa ja ladata pdf-muodossa.

Halutessasi voit ostaa etälääkärin konsultaation suoraan Oma Puhti-raportilta ja lääkäri soittaa sinulle saman päivän aikana, mikäli tilaus on tehty ennen klo.19.00 (palvelu on avoinna ma-pe klo.16-21). Palvelumme ei sisällä automaattisesti henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Load More

Avainluvut

icon-1

Yli

300 000

testiä analysoitu

icon-1

Palautteen keskiarvo

9,5
icon-1

Google-arviot

4,8 / 5

Mediassa nähty