Laboratoriotutkimukset helposti ja nopeasti – ilman lähetettä

Oman terveyden seuranta ja ylläpito on helppoa Puhdin avulla! Pääset tutkimuksiin helposti ja nopeasti, ilman lääkärin lähetettä. Autamme sinua saamaan tiedon omasta terveydentilastasi, tekemään oikeita valintoja ja seuraamaan kehitystäsi.

1. Valitse sinulle sopivat testit

Tilaaminen on helppoa. Tee tilaus ensin Puhti verkkokaupassa. Selkeät testipaketit. Voit tilata myös yksittäisiä tutkimuksia.

2. Käy laboratoriossa näytteenotossa

Ostettuasi testin, siirryt ajanvaraukseen. Laboratoriotestin voi tehdä yli 20 paikkakunnalla Suomessa. Saat ajan yleensä vaikka jo seuraavaksi arkipäiväksi. Saat tilauksen jälkeen sähköpostilla selkeät ohjeet näytteenottoon valmistautumiseen. Näytteenotto vie vain muutaman minuutin.

Jos joudut vaihtamaan jo varaamasi ajan näytteenottoon, teethän sen vähintään 24 tuntia ennen varattua aikaa soittamalla Synlabin numeroon 010 326 3260.

3. Katso tulokset Oma Puhdista

Tulokset saa useimmiten jo seuraavana päivänä. Kun tulokset ovat valmiina, saat ilmoituksen tekstiviestillä ja sähköpostilla. Tämän jälkeen voit kirjautua Oma Puhti -osioon. Kirjautuminen tapahtuu suomalaisilla pankkitunnuksilla.

Haluamme auttaa sinua jaksamaan ja voimaan paremmin, emme uuvuttaa vaikeaselkoisilla raporteilla. Näet raportilta kaikki tulokset selkeinä palkkeina. Näet helposti, ovatko arvosi viitearvojen sisällä.

Opit myös, mitä eri arvot tarkoittavat ja miten niihin voi vaikuttaa esimerkiksi elintavoilla. Saat selkeän näkymän tuloksiin, apua tulkintaan ja ideoita kehittymiseen.

Oma Puhti -osiosta löydät myös syventäviä artikkeleita ja tietoa, miten voit kehittää omaa hyvinvointiasi!

Laboratoriotutkimukset luotettavasti

Puhti on suomalainen yritys, jonka omistajat haluavat tarjota parasta palvelua hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Palvelun suunnittelussa on ollut mukana useampi kokenut lääkäri.

Teemme testauksessa yhteistyötä SYNLABin kanssa, joka on Euroopan johtava yritys laboratorioalalla. Testien ottaminen tapahtuu SYNLABin toimipisteissä eri puolilla Suomea ja verikokeiden analysointi heidän laboratorioissaan. Laboratoriot on sertifioitu ja akkreditoitu kansainvälisten ja EU:n laatustandardien mukaisesti.

Tietosuoja ja -turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Tiedot pysyvät Suomessa korkean turvaluokituksen palvelinsalissa, joka on mitoitettu terveyspalveluita varten.

Tietoja pääsevät käsittelemään vain ne laboratoriotestauksesta huolehtivat henkilöt, jotka ovat välttämättömiä palvelun tuottamiseksi ja jotka ovat antaneet kirjallisen salassapitositoumuksen.

Henkilötietojen käsittely on kuvattu tarkemmin tietosuoja-sivulla, lue lisää täältä.

Puhti toimitusehdot löydät täältä.

Tilaaminen

  • Täytä tilaukseen testiin tulevan henkilön tiedot.
  • Puhdin verkkokaupassa voit käyttää lukuisia eri maksutapoja. Käytössä on mm. verkkopankkimaksut, yleisimmät luottokortit, osamaksu ja MobilePay.
  • Näytteenoton yhteydessä ei ole mahdollista maksaa testejä; testit tulee tilata verkkokaupasta ennen testiin menoa.
  • Laboratorioon mennessäsi sinun ei tarvitse ottaa mukaan kuittia, riittää että näytät henkilötodistuksen vastaanotossa.
  • Testipakettien hinnoittelu on selkeä ja avoin.
  • Tilaus on voimassa vuoden. Voit myös ostaa testin nyt ja varata laboratorioajan myöhemmin.

Kuinka tilaan testit toiselle henkilölle?

Tilaukseen tulee aina täyttää laboratoriota varten testiin tulevan henkilön tiedot. Mikäli haluat tilata testit lahjaksi toiselle, saatavilla on lahjakortteja.

Kuinka maksan ePassilla (ePassi Hyvinvointi)?

Myös ePassi Hyvinvointi toimii maksutapana Puhti-testien tilaukseen. Voit valita kassalla ePassi-maksuvalinnan, jolloin sinut ohjataan ePassi-sivulle hyväksymään maksu Puhti-ostosta.

Mikäli ePassilla ei ole tarpeeksi saldoa tilauksen tekemiseen, voit siirtää ePassiin omalta tililtä OmaRahaa ja näin suorittaa maksun koko ePassi etusaldoa hyödyntäen. Lisätietoa: https://www.epassi.fi/fi/omaraha

Testien jälkeen

Testin avulla tunnistat nykyisen tasosi, voit asettaa tavoitteita ja tehdä parempia valintoja. Uusimalla testin esimerkiksi puolen vuoden päästä, saat selkeän tiedon kehityksestäsi Oma Puhti -sivullesi.

Toivomme, että tieto siitä, että kaikki on hyvin tai testien perusteella heräävät ajatukset hyvinvoinnin kehittämiseksi tulevat esiin mukavana tunteena ja parempana puhtina arjessa.

Mikäli epäilet sairautta, sinulla on oireita tai haluat keskustella tuloksista lääkärin kanssa, otathan yhteyttä lääkäriin. Lääkärin puhelinneuvonnan voit hankkia erikseen suoraan Puhdin raportilta, mikäli tuloksissa on jotain mikä huolettaa tai haluat tukea hyvinvoinnin kehittämiseen.

Kumppaneinamme toimii eLääkäri-palvelu. Saat nopeasti asiantuntevaa apua puhelimitse, ilman vastaanotolle kulkemista tai jonottamista.

Voit tehdä ostoksen Puhdin verkkokaupassa nyt ja käydä testeissä myöhemmin. Tilaus on voimassa vuoden.

Näytteenotto onnistuu Synlabin toimipisteissä yli 20 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testipaketti Puhdin verkkokaupasta. Tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Laboratoriot sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemmat sijainnit voit tarkistaa täältä.

Osta ensin testit Puhdin verkkokaupasta. Tämän jälkeen saat ohjeet laboratorion ajanvaraukseen valitsemallesi paikkakunnalle. Jos haluat etukäteen tarkistaa vapaat ajat, voit tehdä sen täällä. Muista kuitenkin ostaa testipaketti ennen kuin varaat ajan.

Voit varata ajan laboratorioon heti tilauksen jälkeen, tai halutessasi vasta myöhemmin. Varauksen voi tehdä joko verkossa tai puhelimitse. Tilaus Puhdin verkkokaupasta on voimassa vuoden.

Puhdin laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös, mikäli tuloksesta olisi hyvä jutella lääkärin kanssa. Voit tilata erikseen palvelumme kautta lääkärin puhelinkonsultaation testien jälkeen.

Testipaketteihin on valittu kattavat ja olennaiset testit eri kohderyhmille. Puhti-terveystarkastus antaa kattavasti tietoa elimistösi voinnista. Tuotteet-valikosta löydät lisätietoja kaikista testipaketeista.

Terveystarkastusten hintaan sisältyy kaikki.

Yli 40€ tilaukset ilman näytteenottomaksua (10€).

Näytteenoton yhteydessä ei peritä muita maksuja.

Mielestämme laboratoriotulosten tulkinnan ei tarvitse olla vaikeaa. Siksi olemme tehneet raportista selkeän ja visuaalisen.

Näet raportilta, ovatko tulokset viitearvojen mukaisia ja mitä eri arvot tarkoittavat. Kerromme, mihin eri mittarit liittyvät ja miten niihin voi vaikuttaa.

Ohjeistamme myös, mikäli tuloksesta olisi hyvä jutella tarkemmin lääkärin kanssa. Voit olla yhteydessä haluamaasi lääkäriin ja ottaa mukaan raportin PDF-muodossa.

Puhdin kautta saat myös helposti varattua erillisenä palveluna lääkärin etävastaanoton, jonka aikana voitte käydä läpi kaikki tulokset puhelimessa ja saat esimerkiksi tarvittavat reseptit.

Testipakettimme eivät kuitenkaan sisällä henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Otathan aina yhteyttä lääkäriin, mikäli epäilet sairautta tai sinulla on oireita.

Puhti tekee yhteistyötä Synlabin kanssa, joka on Euroopan johtava yritys laboratorioalalla. Testien ottaminen tapahtuu Synlabin toimipisteissä eri puolilla Suomea ja verikokeiden analysointi heidän laboratorioissaan. Laboratoriot on sertifioitu ja akkreditoitu kansainvälisten ja EU:n laatustandardien mukaisesti.

Osa paketeistamme sisältää testejä, jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla, jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä.

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivulta palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa tai ladata PDF-muodossa.

Halutessasi voit ostaa etälääkärin konsultaation suoraan Oma Puhti -palvelusta. Lääkäri tutustuu tuloksiisi ja soittaa varaamanasi aikana. Palvelumme ei sisällä automaattisesti henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta tai sinulla on oireita, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Palvelu sopii sinulle, jos olet kiinnostunut oman terveyden seurannasta ja ylläpidosta laboratoriotestin avulla. Puhti-terveystarkastus antaa kattavasti tietoa elimistösi voinnista. Olemme koonneet eri kohderyhmille sopivia testipaketteja.

Mikäli epäilet sairautta tai sinulla on oireita, olethan yhteydessä lääkäriin.

Tietosuoja ja -turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Tiedot pysyvät Suomessa korkean turvaluokituksen palvelinsalissa, joka on mitoitettu terveyspalveluita varten. Tietoja pääsevät käsittelemään vain ne laboratoriotestauksesta huolehtivat henkilöt, jotka ovat välttämättömiä palvelun tuottamiseksi ja jotka ovat antaneet kirjallisen salassapitositoumuksen.

Puhti, viralliselta nimeltään Puhti Lab Oy, on suomalainen yritys, joka tarjoaa parasta palvelua hyvinvoinnin mittaamiseen ja kehittämiseen. Perustajien ajatuksena on edistää suomalaisten hyvinvointia ja tuoda saataville helppo tapa seurata omaa terveyttä. Puhti on osa Mehiläistä. Voit lukea meistä lisää täältä.

Testeistä ei saa Kela-korvausta. Testeihin ei tarvita lääkärikäyntiä tai lähetettä.

Tulokset eivät vielä välity Omakanta-palveluun. Tämä mahdollisuus voi tulla valittavaksi jatkossa; informoimme siitä erikseen.

Tuloksia pääset tarkastelemaan Oma Puhti -sivulta. Voit halutessasi tulostaa tai ladata tulokset helposti PDF-muodossa.

Mikäli olet tilannut lisäpalveluna lääkärin etäkonsultaation, lääkäri tekee merkinnät Kanta-arkistoon hoitoosi liittyvistä asioista sekä oleellisimmista laboratoriotuloksista.

Jos joudut vaihtamaan varaamasi ajan näytteenottoon, teethän sen vähintään 24 tuntia ennen varattua aikaa soittamalla Synlabin numeroon 010 326 3260.

Kaikki testipaketteihimme kuuluvat tulokset valmistuvat yleensä jo seuraavana päivänä näytteenotosta.

Heti kun tulokset ovat valmiina, lähetämme sinulle sähköposti- ja tekstiviesti-ilmoituksen. Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivulta.

Osassa harvinaisempia testejä tulosten valmistuminen voi kestää muutamia päiviä.

Oma Puhtiin kirjaudutaan pankkitunnuksilla. Kirjautuminen onnistuu vasta, kun olet ostanut tuotteet Puhdin verkkokaupasta.

Testaa seuraavia, mikäli et pääse kirjautumaan Oma Puhtiin:

  • Kokeile käyttää toista selainta tai tietokonetta/puhelinta.
  • Yritä kirjautua Oma Puhtiin uudelleen noin tunnin kuluttua. Kyseessä saattaa olla palvelimen huoltokatko.
  • Ota yhteyttä meihin chatin kautta tai jätä asiakaspalveluumme viesti (asiakaspalvelu@puhti.fi).

Kirjautuminen alaikäisen nuoren tuloksiin

Alaikäisen nuoren tuloksiin kirjaudutaan huoltajan Oma Puhdin kautta. Huoltajan Oma Puhdista pääset valitsemaan alaikäisen nuoren tulokset.

Puhdin kautta tehtyjen verikokeiden tulokset tulevat helppolukuiselle raportille Oma Puhti-osioon. Tulosraportista on tehty mahdollisimman selkeä. Raportoinnin selkeys on saanut myös paljon kiitosta asiakkailtamme!

Tuloksia voi katsoa sekä mobiilista että tietokoneelta. Tulokset on esitetty graafisesti ja saat myös jokaisen tehdyn testin tarkan arvon. Kun käyt testeissä seuraavan kerran, päivittyvät uudet tulokset samoihin graafeihin.

Mikäli arvo on punaisella, on arvo viitearvojen ulkopuolella. Jos arvo on vihreällä, on se viitearvojen sisällä. Osassa arvoista on myös keltainen alue näiden välissä, joka merkitsee pientä poikkeamaa viitearvoista.

Tulokset voi tallentaa myös PDF-tiedostoksi, joka aukeaa esimerkiksi Adobe Acrobat -ohjelmalla. Halutessasi voit myös printata tulokset paperille.

Voit katsoa mallin Puhdin tulosraportista täältä.

Testeissä kannattaa käydä heti, jotta voit seurata muutoksia terveydessä. Lähtötilanteen kartoittaminen ennen kuntoilun tai elämäntapamuutoksen aloittamista on tärkeää, jotta näet aikaansaadut muutokset konkreettisesti veriarvoissa. Paranevien arvojen seuranta lisäksi motivoi jatkamaan elämäntapojen muutoksessa. Lähtötason tulokset ja seurantatestien arvot päivittyvät samalle raportille Oma Puhtiin, joten näet graafeista selkeästi aikaansaamasi muutoksen.

Pyri nukkumaan, syömään, juomaan, liikkumaan ja työskentelemään normaaliin tapaan testiä edeltävinä päivinä. Pidä aina sama paastoaika ennen kokeita ja syö samat ateriat samaan aikaan kokeita edeltävänä päivänä. Esimerkiksi voimakas stressi tai suru voivat muuttaa arvoja paljonkin. Myös edellispäivän rankka urheilusuoritus voi vaikuttaa osaan tuloksista.

Mikäli on kyse alaikäisestä nuoresta, suosittelemme keskustelemaan lääkärin kanssa nuoren tilanteesta ja tarpeesta laboratoriokokeille. Käänny aina ensisijaisesti lääkärin puoleen, mikäli on oireita tai epäilys sairaudesta.

Mikäli tilaat testit useammalle nuorelle, tulee tilaukset tehdä erikseen. Tämä johtuu siitä, että tilauksen yhteydessä tulee antaa näytteenottoon tulevan henkilön tiedot.

Toimi näin:

1. Lisää testipaketti ostoskoriin.
2. Täytä ostoskorissa kysyttäviin tietoihin tutkittavan tiedot (jos useampia tutkittavia, jokaiselle tilattava erikseen). Puhelinnumero ja sähköposti tulee olla huoltajan, mutta muiden tietojen tulee olla tutkittavan, joka tulee näytteenottoon.
3. Varaa aika aboratorioon.
4. Kun tulokset ovat valmistuneet, saat ilmoituksen tekstiviestillä ja sähköpostilla. Tulokset tulevat Oma Puhti -osioon. Kirjautuessasi katsomaan nuoren tuloksia, käytä vahvaa tunnistautumista pankkitunnuksilla. Tämän jälkeen pääset vaihtamaan käyttäjää kirjoittamalla nuoren henkilötunnuksen, jonka jälkeen saat kertakäyttöisen salasanan puhelimeesi. Sen jälkeen pääset tuloksiin.

Lisää lahjakortin koodi tuotteiden lisäämisen jälkeen ostoskorissa kohtaan “Lisää lahjakortti tai koodi”. Tämän jälkeen klikkaa “Käytä kuponki”. Hinta on nyt päivittynyt kohdassa “Ostoskori yhteensä”. Klikkaa tämän jälkeen “Siirry kassalle”. Huom! Lahjakorttiostoksessa et voi käyttää alennuskoodia.

lahjakortti tai koodi puhti verkkokauppa

Voit tilata lääkärin etäkonsultaation erillisenä palveluna suoraan Oma Puhti -raportilta. Tilauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi tilausyhteenvedon, jossa on linkki ajanvaraukseen. Varaa aika etäkonsultaatiolle sen mukaisesti, oletko varannut 10 vai 30 minuutin ajan. Aikoja on yleensä saatavilla jopa samalle tai seuraavalle päivälle. Lääkäri tutustuu tuloksiisi ja soittaa sinulle valittuna ajankohtana.

Jos sinulla on kysyttävää palvelusta, voit ottaa meihin yhteyttä chatin kautta, sähköpostitse (asiakaspalvelu@puhti.fi) tai soittamalla numeroon 010 338 7049.

Load More