Keruloplasmiini (S -Kerulo)

Alhainen keruloplasmiinipitoisuus voi liittyä kuparin puutteeseen.

34,95 

Aihainen keruloplasmiinipitoisuus voi liittyä kuparin puutteeseen.
Alhainen keruloplasmiiniarvo voi kertoa ravitsemuksellisesta tai perinnöllisestä kuparin puutteesta.

Kuparia tarvitaan muun muassa hermosolujen solukalvojen ja noradrenaliinin ja adrenaliinin muodostamiseen, sekä sydämen toimintaan, elimistön lämmönsäätelyyn ja pigmenttien muodostamiseen.

Keruloplasmiiniarvo on pienentynyt esimerkiksi Wilsonin ja Menkesin taudeissa. Wilsonin tauti aiheutuu maksan kupariaineenvaihdunnan häiriöstä, jonka johdosta kuparia kertyy elimistöön. Wilsonin tauti on harvinainen sairaus, joka aiheuttaa hermoston rappeutumista ja sidekudospoikkeavuuksia.

Lisääntynyt keruloplasmiinipitoisuus voi liittyä raskauteen, estrogeenihoitoon, akuuttiin tai krooniseen tulehdukseen, maligniittiin tai sappitietukokseen.

Viive

Tulos valmiina noin 3-4 arkipäivässä.

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu Synlabin toimipisteissä yli 20 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testi verkkokaupastamme, tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Ne sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemman sijainnin voit tarkistaa täältä.

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä olisi hyvä jutella lääkärin kanssa. Voit tilata erikseen palvelumme kautta lääkärin tai ravitsemusterapeutin konsultaation testien jälkeen.

Osa paketeistamme sisältää testejä, jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla, jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä.

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo yleisesti tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa ja ladata pdf-muodossa.

Palvelumme ei sisällä henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Pyri nukkumaan, syömään, juomaan, liikkumaan, työskentelemään ja stressaamaan normaaliin tapaan edellisinä päivinä. Pidä aina sama paastoaika ennen kokeita ja syö samat ateriat samaan aikaan kokeita edeltävänä päivänä. Esimerkiksi voimakas stressi tai suru voivat muuttaa arvoja paljonkin.

Load More