GastroPanel-mahalaukun terveystesti

GastroPanel on neljän testin kokonaisuus ylävatsavaivojen tutkimiseen. Kertoo esimerkiksi vatsan happotasapainosta ja sisältää myös helikobakteeri-infektion tarkistuksen.

109,00 

GastroPanel-paketti on tarkoitettu esimerkiksi henkilöille, joilla esiintyy närästystä tai muita vatsavaivoja.

Paketissa on 4 tutkimusta

  • Helicobacter pylori vasta-aineet
  • Pepsinogeeni I
  • Pepsinogeeni II
  • Gastriini, 17-fragmentti

Näiden verikokeiden avulla voidaan arvioida vatsan limakalvon tilaa, vatsan happoisuutta ja havaita mahdollinen Helicobacter pylori -bakteeritartunta elimistössä. Tulokset saadaan 7 työpäivän kuluessa laboratoriolääkärin kirjallisella lausunnolla varustettuna.

Ohjeet testin ottamista varten

4-10 tuntia ennen näytteenottoa ei saa nauttia nesteitä, ruoka-aineita tai tupakoida (esim. paasto yön yli). Voit käyttää sinulle määrättyä säännöllistä lääkitystä normaalisti.

Jotta kokeiden tuloksia voitaisiin tulkita mahdollisimman oikein, ennen verikoetta sinulta kysytään seuraavat lisäkysymykset:

  • Onko sinulle annettu Helikobakteeri-tulehduksen vastaista hoitoa?
  • Esiintyykö sinulla närästystä?
  • Käytätkö haponestolääkkeitä eli ns. PPI-lääkkeitä (PPI = protonipumpun estäjiä: Omeprazolum, Esomeprazolum tms.)?
  • Käytätkö säännöllisesti tulehduskipulääkkeitä/NSAID-lääkkeitä (ibuprofeeni, diklofenaakki, asetyylisalisyylihappo tms.)?

Lähteet

Gastropaneli (9172 fP-GastPan). www.synlab.fi

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu Synlabin toimipisteissä yli 20 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testi verkkokaupastamme, tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Ne sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemman sijainnin voit tarkistaa täältä.

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä olisi hyvä jutella lääkärin kanssa. Voit tilata erikseen palvelumme kautta lääkärin tai ravitsemusterapeutin konsultaation testien jälkeen.

Osa paketeistamme sisältää testejä, jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla, jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä.

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo yleisesti tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa ja ladata pdf-muodossa.

Palvelumme ei sisällä henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Pyri nukkumaan, syömään, juomaan, liikkumaan, työskentelemään ja stressaamaan normaaliin tapaan edellisinä päivinä. Pidä aina sama paastoaika ennen kokeita ja syö samat ateriat samaan aikaan kokeita edeltävänä päivänä. Esimerkiksi voimakas stressi tai suru voivat muuttaa arvoja paljonkin.

Load More

Avainluvut

icon-1

Yli

220 000

testiä analysoitu

icon-1

Palautteen keskiarvo

9,5
icon-1

Google-arviot

4,9 / 5

Mediassa nähty