Siirry pääsisältöön
Etusivu / Blogi / Suunnistaja Matilda Latvala: “En olisi ikinä uskonut, miten vahvasti huomaan jaksamisessa eron, kun rautavarastot ovat kunnossa”

Suunnistaja Matilda Latvala: “En olisi ikinä uskonut, miten vahvasti huomaan jaksamisessa eron, kun rautavarastot ovat kunnossa”

suunnistaja Matilda Latvala katsoo karttaa

Matilda Latvala on Jyväskylässä asuva kilpasuunnistaja, joka on käyttänyt Puhdin testejä jo useita vuosia harjoittelun tukena ja varmistaakseen, että keho on valmis kisakauteen.

Kuva: Kilpasuunnistaja Matilda Latvala 2023 SM-sprintissä Lahdessa, SLL (Suomen Suunnistusliitto). Kuvaaja: Petteri Kähäri

Oma keho on tärkein työkalu suunnistajalle

Matilda Latvala on suunnistanut lähes koko elämänsä. Hän edustaa Jyväskylän paikallista suunnistusseuraa. Kokonaisvaltaisella terveyden tarkastelulla Matilda haluaa varmistaa parhaimman mahdollisen suunnistuskunnon ja suorituskyvyn omassa lajissaan. Tällä hetkellä Matilda valmistautuu tulevan kesän kilpailukauteen.

Suunnistajana oma keho on Matildalle tärkein työkalu ja hän haluaa antaa sille sen ansaitsemaa arvostusta. “Urheilu-urallani joka vuosi ajatuksiini nousee yhä vahvemmin kiitollisuus omasta toimivasta kehostani. Puhdin palvelut ovat auttaneet minua tukemaan kehoni hyvinvointia ja tarkkailemaan sen tilaa”, Matilda sanoo. “Usein vuoden alussa käyn liikkujan laboratoriokokeessa tarkistamassa kehon valmiuden tulevaan kilpailukauteen ja pitkin vuotta seuraan myös ferritiiniarvoa täsmätesteillä”, hän jatkaa.

Matildan päivät täyttyvät tällä hetkellä harjoitusten ja niistä palautumisen lisäksi yliopisto-opiskelusta. “Aikataulutus tuntuu välillä raskaalta leireille ja kilpailuihin matkustamisen vuoksi, jonka takia olen ollut todella kiitollinen Puhti-palvelujen helppoudesta. Usein tilaan laboratoriopaketin ja menen jo seuraavana aamuna testiin. Myös monet ystäväni ovat innostuneet Puhdin helppoudesta!”, Matilda sanoo.

Puhdin testit antavat varmuutta omasta terveydentilasta

Oman terveyden mittaaminen on monilla osa-alueilla tuttua Matildalle urheilun kautta, joten säännöllinen verikokeissa käyminen kiinnostaa. “Haluan saada testeillä tietoa kehoni tilasta ja varmistaa, että minulla on täysi valmius kehittyä treenaamisessa. Kun kehoni on terve, myös henkinen jaksaminen paranee ja motivaatio kilpaurheiluun pysyy korkeana”, Matilda pohtii ja jatkaa:

“Puhdista olen saanut valtavasti apua. Kuten monilla naispuolisilla kestävyysurheilijoilla, ferritiiniarvot laskevat usein harjoittelun seurauksena. Nyt olen seurannut ferritiiniä monta kertaa vuodessa ja osannut reagoida sen alhaisuuteen. Puhdin tuloksia on erittäin helppoa tulkita itse!”

Ferritiini on kehon rauta-arvojen mittari. Sen alhainen arvo verikokeessa voi viitata raudanpuutteeseen. Lisäksi rautapitoisuutta ja anemiaa voidaan selvittää hemoglobiinin mittauksella; matala hemoglobiini viittaa anemiaan. Pitkään jatkunut raudanpuute johtaa anemiaan. Matalien rautavarastojen korjaamisella voidaan ehkäistä raudanpuuteanemian kehittymistä.

Kysyttäessä kenelle Matilda suosittelisi Puhdin testejä, hän vastaa: “Suosittelisin erityisesti naisurheilijoita ja -liikkujia seuraamaan rauta-arvojaan. Itse käyn jopa neljästi vuodessa tutkituttamassa ferritiinin. Olen suositellut Puhtia monille kilpasiskoilleni!”

Puhdin kautta pääset tutkimuksiin ilman lääkärin lähetettä. Testin jälkeen voit tilata erikseen lääkärin etäkonsultaation suoraan Puhdin tulosraportilta, mikäli kaipaat apua tulosten tulkintaan, sinulla herää epäilys sairaudesta tai sinulla on oireita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Miksi Puhti

Helppo – Kotimainen – Nopea

  • Puhti tarjoaa parasta palvelua oman terveyden mittaamiseen ja kehittämiseen.

  • Kaikki testit ilman lääkärin lähetettä.

  • Selkeät paketit ja edullinen hinnoittelu.

  • Näytteenotto Mehiläisen laboratorioissa yli 75 toimipisteessä ympäri Suomen.

  • Suurin osa testeistä analysoidaan Suomessa Mehiläisen laboratorioissa.

  • Tulokset yleensä jo heti seuraavana arkipäivänä.

  • Selkeä ja helppolukuinen tulosraportti.

  • Tarvittaessa voit tilata erikseen Mehiläisen lääkärin neuvonnan testien jälkeen.

  • Saatavilla myös hyvinvointivalmennuksia.

  • Tiedot pysyvät Suomessa korkean turvaluokituksen palvelinsalissa.

AVAINLUVUT

Yli

4 500 000

testiä analysoitu

Palautteen keskiarvo

9,5

Google-tähdet

4,9 / 5

Mediassa nähty

Siirry maksamaan: : 0,00