Siirry pääsisältöön
Etusivu / Blogi / Ultrajuoksija Toni Limnellin huikea elintapamuutos – Juoksu kulkee 50 kg kevyempänä

Ultrajuoksija Toni Limnellin huikea elintapamuutos – Juoksu kulkee 50 kg kevyempänä

Ultrajuoksija Toni Limnell ultrajuoksukilpailussa

Toni Limnell ei ole aina ollut aktiiviurheilija. Vielä 3 vuotta sitten hänellä oli reilusti ylipainoa ja verenpainelääkitys. Vuonna 2019 Toni aloitti suuren elintapamuutoksen, jonka myötä hän kiinnostui oman terveyden mittaamisesta Puhdin verikokeiden avulla ja alkoi harrastaa ultrajuoksua.

Terveyden säännöllinen seuraaminen auttoi elintapamuutoksessa

Toni Limnell aloitti muutama vuosi sitten perusteellisen elämäntaparemontin, jonka myötä hän laittoi niin ruokavalio- kuin liikuntatottumuksensakin uusiksi. Karistettuaan hurjalta kuulostavan 50 kg verran painoa, Toni alkoi harrastamaan polkujuoksua. Samalla kun kiinnostus omaa terveyttä ja treenaamista kohtaan kasvoi, alkoi hän myös seuraamaan säännöllisesti veriarvojaan Puhdin testien avulla. Liikkujan laboratoriopaketti on nimenomaan urheilijoiden tarpeisiin suunniteltu palvelu oman terveyden mittaamiseen. Tulokset kertovat kattavasti elimistön tilasta. Testitulosten perusteella Toni tiesi, mihin osa-alueisiin hänen tulisi erityisesti kiinnittää huomiota, jotta suorituskyky pysyisi toivotulla tasolla – kuitenkaan tinkimättä hyvinvoinnistaan.

“Puhdin säännöllisillä testeillä olen pystynyt seuraamaan terveyteni tasaista kehitystä ja reagoimaan muutoksiin, jotta elämänlaatu olisi mahdollisimman hyvä ja voisin hyvin”, Toni kertoo.

Nykyään Toni harrastaa polku-ultrajuoksua. “Polku-ultrajuoksu on todella raskasta keholle, joten säännöllinen seuranta on tärkeää”, Toni sanoo. Hän on välttynyt testaamisen avulla monilta ongelmilta, joita kehon äärirajoille vievä ultrajuoksu saattaa aiheuttaa.

Urheilijan ravitsemuksessa on tärkeää huolehtia muun muassa riittävästä D-vitamiinin, raudan ja B12-vitamiinin saannista. Aktiivisesti liikkuvalla ravinnosta saatu energiantarve on suurempi kuin vähän liikkuvilla. Myös nesteen tarve on suurempi. “Oma-aloitteisella seurannalla olen voinut reagoida nopeammin muutoksiin ja esimerkiksi ottanut lääkäriin ajoissa yhteyttä laskeneen hemoglobiinin takia”, Toni kiittelee.

Tavoitteet kirjaimellisesti korkealla

Kova treeni ja omasta terveydestä huolehtiminen auttoivat Tonia suorittamaan kunnianhimoisen tavoitteensa, joka oli 456 km pitkän UTTF-kiertueen (Ultra Trail Tour Finland) suorittaminen. Tavoite täyttyi ja ylittyikin – Toni suoritti kiertueen Suomessa ensimmäisenä kilpailijana, joka on treenannut juoksua vain vuoden ajan.

Seuraava tavoitekin on jo näköpiirissä – se on vuoden 2024 UTMB eli Ultra Trail du Mont-Blanc. Matkan pituus on 175 km ja nousua kertyy yhteensä 10000 m. “Kisaa varten tarvitsee harjoitella paljon ja kovatehoisesti seuraavat puolitoista vuotta, ja Puhdin testit tulevat olemaan avainasemassa terveyteni seuraamisessa”, Toni sanoo.

Tonin vinkit elintapamuutokseen

Toni muistuttaa, ettei elintapamuutos tapahdu hetkessä. Kaikista ei tarvitse tulla ultrajuoksijoita, vaan omaan terveyteen voi vaikuttaa pienilläkin teoilla, kuten hyötyliikunnalla ja syömällä terveellisesti.

“Olotilan paraneminen, kehon fyysiset muutokset (mukaan lukien veriarvojen paraneminen) sekä tietenkin toivo terveellisemmästä elämästä motivoivat minua jatkamaan valitsemallani suunnalla.”

Tonilla on vastaus valmiina kysyttäessä vinkkiä elintapamuutokseen: “Kaikki lähtee ensimmäisen aamun aamupalasta. Suunnittele helppo, nopea ja ravitseva aamupala. Se saa päivän ja kehon aktivoitumaan ja mielikin voi paremmin. Olen pitänyt monipuolisuutta ja säännöllisyyttä – niin ravinnossa kuin liikunnassa – avainasemassa onnistumiseeni. Välillä tulee olemaan vaikeaa, mutta se on sen arvoista!”

“Tsemppiä kaikille!”, toivottaa Toni vielä.

Voit seurata Tonin matkaa @sweatytoe.trails -Instagram-tilillä sekä @sweatytoe.trails-YouTube-kanavalla.

Tilaa Tonin testaama liikkujan laboratoriopaketti tästä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Miksi Puhti

Helppo – Kotimainen – Nopea

  • Puhti tarjoaa parasta palvelua oman terveyden mittaamiseen ja kehittämiseen.

  • Kaikki testit ilman lääkärin lähetettä.

  • Selkeät paketit ja edullinen hinnoittelu.

  • Näytteenotto Mehiläisen laboratorioissa yli 75 toimipisteessä ympäri Suomen.

  • Suurin osa testeistä analysoidaan Suomessa Mehiläisen laboratorioissa.

  • Tulokset yleensä jo heti seuraavana arkipäivänä.

  • Selkeä ja helppolukuinen tulosraportti.

  • Tarvittaessa voit tilata erikseen Mehiläisen lääkärin neuvonnan testien jälkeen.

  • Saatavilla myös hyvinvointivalmennuksia.

  • Tiedot pysyvät Suomessa korkean turvaluokituksen palvelinsalissa.

AVAINLUVUT

Yli

4 500 000

testiä analysoitu

Palautteen keskiarvo

9,5

Google-tähdet

4,9 / 5

Mediassa nähty

Siirry maksamaan: : 0,00