Siirry pääsisältöön
Etusivu / Blogi / Liikkujan terveystarkastus tuotti yllätyksen Leenalle: “Tulos pisti miettimään ruokavaliotani”

Liikkujan terveystarkastus tuotti yllätyksen Leenalle: “Tulos pisti miettimään ruokavaliotani”

puhti liikkujan terveystarkastus kokemus

Tekstin kirjoittaja Leena Riekkinen on Suomen Olympiakomitea Markkinointi Oy:n viestinnän asiantuntija. Puhti jatkaa yhteistyötä Suomisport-palvelun kanssa, joka on Suomen Olympiakomitean tuottama koko urheiluyhteisön yhteinen, nykyaikainen ja helppokäyttöinen digitaalinen urheilupalvelu.

Olen 59-vuotias, aktiivisesti kuntoliikuntaa harrastava nainen. Viikko-ohjelmaan kuuluu personal trainerin ohjaamat bootcamp-ryhmätreenit kerran viikossa, omatoimiset salitreenit 2 kertaa viikossa sekä vaihtelevasti ryhmä- ja ulkoliikuntaa.

Liikunta on auttanut pitämään kunnon kohdallaan ja kilot kurissa. Urheilukellon avulla seuraan myös sykkeitä, rasitustasoja ja palautumista.

Rauta-arvot seurannassa

Kun liikkuu paljon ja syö kohtuudella, voi helposti harhautua luulemaan, että kaikki on hyvin. Muutama vuosi sitten ihmettelin kuitenkin jatkuvaa väsymystä. Raahauduin töihin, kotiin ja salille, vaikka pienikin mäki hengästytti. Vasta pitkittynyt flunssa pakotti verikokeisiin, joissa paljastui raudanpuutosanemia.

Tuolloin vei useita kuukausia, että rauta-arvot asettuivat kohdalleen ja olo koheni. Opin, että keho sopeutuu kaikkeen ja että syyt huonoon oloon kannattaa aina selvittää tarkemmin.

Verikokeet kertovat enemmän

Joskus kynnys lähteä tutkimuksiin tuntuu korkealta. Mitä, jos tutkimukset ovat turhia? Mitä, jos työterveyslääkäri ei katso tutkimusta tarpeelliseksi? Mitä, jos tutkimuksissa ilmenee jotain ihan kamalaa?

Puhdin laboratoriotutkimukset pystyy tilaamaan helposti netin kautta koska vain ilman lääkärin lähetettä. Laboratorioaika varataan tilauksen jälkeen. Tulokset tulevat Oma Puhti -palveluun näytteenottoa seuraavana päivänä.

Puhti-raportissa tulokset esitetään havainnollisen värijanan avulla, joten niistä näkee helposti, ovatko tulokset hyviä vai huonoja. Tutkittu asia selitetään raportissa myös kansankielisesti: esimerkiksi mikä rooli lymfosyyteillä on elimistön tulehdustilassa.

Kolesteroli ja ruokavalio

Hakeuduin Puhdin terveystarkastukseen, koska halusin tarkistaa erityisesti rauta-arvoni. Testipaketti sisälsikin muun muassa täydellisen verenkuvan 18 eri mittarilla sekä monia muita perusterveyteen liittyviä tutkimuksia ja vitamiineja.

Rauta-arvoni olivat kuitenkin tällä kertaa täysin kohdallaan. Varsinaisen yllätyksen tuottivat kolesteroliarvot, jotka olivat yli viitetasojen kokonaiskolesterolin ja ns. haitallisen LDL-kolesterolin osalta.

Yllättävä tulos pisti miettimään ruokavaliotani. Juon rasvatonta maitoa, levitän leivälle kasvirasvaa ja lihakin on useimmiten vähärasvaista kanaa. Mutta olisiko etätyö houkutellut normaalia tiheämmin jääkaapille. Onko leivän päällä usein keko juustoa? Onko lounastauolla tullut liian usein tartuttua kaupan eineksiin? Ja onko kasviksia sittenkään ihan puolikasta lautasta joka aterialla?

Ravinnon lisäksi kolesteroliin vaikuttavat muun muassa ikä ja perintötekijät. Suvussani on paljon sydän- ja verisuonitauteja, joten ravinnon rasvoihin on syytä paneutua jatkossa entistä tarkemmin.

Vaaka, peili ja vyötärönympärys eivät kerro kaikkea. Tarkempi totuus terveydentilasta löytyy vain tutkimalla. Puhti tarjoaa helpon ja nopean tavan päästä verikokeisiin. Verikokeiden tuloksia on helppo lukea itsekin, mutta jos lukemat eivät mahdu viitearvoihin, kannattaa syyt ja hoito selvittää. Tarvittaessa Puhdin tulosraportilta on tilattavissa erikseen lääkärin etäkonsultaatio. Tulokset voi myös ottaa mukaan omalääkärille.

Voin lämpimästi suositella Puhdin palveluita ja Liikkujan terveystarkastusta kaikille omasta terveydentilastaan huolehtiville!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Miksi Puhti

Helppo – Kotimainen – Nopea

  • Puhti tarjoaa parasta palvelua oman terveyden mittaamiseen ja kehittämiseen.

  • Kaikki testit ilman lääkärin lähetettä.

  • Selkeät paketit ja edullinen hinnoittelu.

  • Näytteenotto Mehiläisen laboratorioissa yli 75 toimipisteessä ympäri Suomen.

  • Suurin osa testeistä analysoidaan Suomessa Mehiläisen laboratorioissa.

  • Tulokset yleensä jo heti seuraavana arkipäivänä.

  • Selkeä ja helppolukuinen tulosraportti.

  • Tarvittaessa voit tilata erikseen Mehiläisen lääkärin neuvonnan testien jälkeen.

  • Saatavilla myös hyvinvointivalmennuksia.

  • Tiedot pysyvät Suomessa korkean turvaluokituksen palvelinsalissa.

AVAINLUVUT

Yli

4 500 000

testiä analysoitu

Palautteen keskiarvo

9,5

Google-tähdet

4,9 / 5

Mediassa nähty

Siirry maksamaan: : 0,00