Siirry pääsisältöön
Etusivu / Tietopaketit / Kehonhuolto
Kehonhuolto 15 min

Kehonhuolto

Helppo kehonhuolto – tee perässä! Tämän videon kehonhuollon voit tehdä helposti kotona. Harjoitus kestää noin 15 min, etkä tarvitse siihen erityisiä välineitä.

Kehonhuolto 15 min – Harjoituksia ja venytyksiä erityisesti selälle

Tämä kehonhuolto tehdään pääasiassa lattiatasossa. Kehonhuolto tekee hyvää muun muassa selälle! Kehonhuollon ohjaa Mehiläisen työhyvinvointi- ja liikuntapäällikkö Johanna Tokola. Tähän kehonhuoltoon ei tarvita välineitä. Kehonhuolto kestää noin reilun vartin.

Kehonhuoltoharjoituksia

Säännölliset kehonhuoltoharjoitukset ovat välttämättömiä yleisen terveyden ja kunnon ylläpitämiseksi. Muutamalla yksinkertaisella harjoituksella voit pitää kehosi kunnossa ja välttää monia kipuja ja vaivoja.

Avain onnistuneeseen kehonhuoltoon on säännöllisyys. Varaa joka päivä tai ainakin useita kertoja viikossa aikaa jonkinlaiseen liikuntaan. Kehonhuollon ei tarvitse aina olla intensiivinen liikuntaharjoitus; jo kymmenen minuutin venyttely tai kevyt liikunta voi vaikuttaa suuresti siihen, miltä sinusta tuntuu koko päivän ajan.

Muista kehonhuollossa voimaharjoittelun perusharjoitukset, kuten punnerrukset, kyykyt ja venytykset. Monet kehonhuollon harjoitukset kohdistuvat kaikkiin kehon tärkeimpiin lihasryhmiin, mikä auttaa pysymään vahvana, vetreänä ja hyväkuntoisena.

Jos kaipaat lisää haastetta kehonhuoltoon, kokeile lisätä painoja kehonhuoltotreeneihisi tai käytä harjoituksissa vastuskuminauhoja lisätäksesi intensiteettiä harjoittelun edetessä.

Miksi kehonhuolto on tärkeää?

Kehonhuolto auttaa ylläpitämään hyvää ryhtiä, tasapainoa ja liikkuvuutta! Liikunta on yksi parhaista tavoista pitää keho hyvässä kunnossa ja mielikin virkeänä. Säännöllinen kehon huolto voi parantaa yleistä terveyttäsi, lisätä energiatasoa ja vähentää monien sairauksien riskiä. Kehoa ylläpitävät harjoitukset ovat tärkeä osa kaikkia kuntorutiineja, ja niitä tulisi tehdä säännöllisesti, jotta kehosi toimisi parhaalla mahdollisella tavalla.

Myös venyttely on yksi tärkeimmistä kehonhuoltoharjoituksista, joita voit tehdä, koska se auttaa parantamaan joustavuutta ja liikelaajuutta kaikissa kehon osissa. Venyttely auttaa vähentämään kireisiin lihaksiin liittyvää lihasjännitystä ja kipuja.

Aloita kehonhuolto tämän artikkelin videosta; sen jälkeen voit edetä tasosi mukaan haastavampiin kehonhuoltoharjoituksiin!

Katso myös muut harjoitukset:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry maksamaan: : 0,00