Siirry pääsisältöön
Etusivu / Tietopaketit / Kehonhuolto
Kehonhuolto 15 min

Kehonhuolto

Helppo kehonhuolto – tee perässä! Tämän videon kehonhuollon voit tehdä helposti kotona. Harjoitus kestää noin 15 min, etkä tarvitse siihen erityisiä välineitä.

Kehonhuolto 15 min – Harjoituksia ja venytyksiä erityisesti selälle

Tämä kehonhuolto tehdään pääasiassa lattiatasossa. Kehonhuolto tekee hyvää muun muassa selälle! Kehonhuollon ohjaa Mehiläisen työhyvinvointi- ja liikuntapäällikkö Johanna Tokola. Tähän kehonhuoltoon ei tarvita välineitä. Kehonhuolto kestää noin reilun vartin.

Katso kehonhuollon video alta.

Kehonhuoltoharjoituksia

Säännölliset kehonhuoltoharjoitukset ovat välttämättömiä yleisen terveyden ja kunnon ylläpitämiseksi. Muutamalla yksinkertaisella harjoituksella voit pitää kehosi kunnossa ja välttää monia kipuja ja vaivoja.

Avain onnistuneeseen kehonhuoltoon on säännöllisyys. Varaa joka päivä tai ainakin useita kertoja viikossa aikaa jonkinlaiseen liikuntaan. Kehonhuollon ei tarvitse aina olla intensiivinen liikuntaharjoitus; jo kymmenen minuutin venyttely tai kevyt liikunta voi vaikuttaa suuresti siihen, miltä sinusta tuntuu koko päivän ajan.

Muista kehonhuollossa voimaharjoittelun perusharjoitukset, kuten punnerrukset, kyykyt ja venytykset. Monet kehonhuollon harjoitukset kohdistuvat kaikkiin kehon tärkeimpiin lihasryhmiin, mikä auttaa pysymään vahvana, vetreänä ja hyväkuntoisena.

Jos kaipaat lisää haastetta kehonhuoltoon, kokeile lisätä painoja kehonhuoltotreeneihisi tai käytä harjoituksissa vastuskuminauhoja lisätäksesi intensiteettiä harjoittelun edetessä.

Miksi kehonhuolto on tärkeää?

Kehonhuolto auttaa ylläpitämään hyvää ryhtiä, tasapainoa ja liikkuvuutta! Liikunta on yksi parhaista tavoista pitää keho hyvässä kunnossa ja mielikin virkeänä. Säännöllinen kehon huolto voi parantaa yleistä terveyttäsi, lisätä energiatasoa ja vähentää monien sairauksien riskiä. Kehoa ylläpitävät harjoitukset ovat tärkeä osa kaikkia kuntorutiineja, ja niitä tulisi tehdä säännöllisesti, jotta kehosi toimisi parhaalla mahdollisella tavalla.

Myös venyttely on yksi tärkeimmistä kehonhuoltoharjoituksista, joita voit tehdä, koska se auttaa parantamaan joustavuutta ja liikelaajuutta kaikissa kehon osissa. Venyttely auttaa vähentämään kireisiin lihaksiin liittyvää lihasjännitystä ja kipuja.

Aloita kehonhuolto tämän artikkelin videosta; sen jälkeen voit edetä tasosi mukaan haastavampiin kehonhuoltoharjoituksiin!

Taukojumppa
Tietopaketti

Taukojumppa

Istumatyöläisen taukojumppa vetreyttää niska-hartiaseutua. Kokeile taukojumppaa kotona etätöissä tai työpaikalla tauolla!

Vinkkejä säännölliseen harjoitteluun ja rutiineihin
Blogi

5 vinkkiä säännölliseen harjoitteluun

Uusien rutiinien aloittaminen ja niiden ylläpitäminen voi olla haastavaa, olipa kyseessä sitten liikunta, jooga tai vaikkapa rentoutumisharjoitukset. Tässä Puhdin blogin vieraskynäkirjoituksessa helsinkiläinen joogaopettaja

Väsymys ja uupumus
Tietopaketti

Väsymys ja uupumus – Oireet, syyt, hoito ja tutkimukset

Jokainen on joskus väsynyt. Vireystilamme ei pysy samanlaisena jatkuvasti. Jatkuva päiväaikainen väsymys ja virkistämättömät yöunet eivät ole normaaleja, ja vaativat väsymyksen syyn selvittämistä. Väsymykseen vaikuttavat niin fyysiset kuin henkisetkin kuormitustekijät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Miksi Puhti

Helppo – Kotimainen – Nopea

  • Puhti tarjoaa parasta palvelua oman terveyden mittaamiseen ja kehittämiseen.

  • Kaikki testit ilman lääkärin lähetettä.

  • Selkeät paketit ja edullinen hinnoittelu.

  • Näytteenotto Mehiläisen laboratorioissa yli 75 toimipisteessä ympäri Suomen.

  • Suurin osa testeistä analysoidaan Suomessa Mehiläisen laboratorioissa.

  • Tulokset yleensä jo heti seuraavana arkipäivänä.

  • Selkeä ja helppolukuinen tulosraportti.

  • Tarvittaessa voit tilata erikseen Mehiläisen lääkärin neuvonnan testien jälkeen.

  • Saatavilla myös hyvinvointivalmennuksia.

  • Tiedot pysyvät Suomessa korkean turvaluokituksen palvelinsalissa.

AVAINLUVUT

Yli

4 500 000

testiä analysoitu

Palautteen keskiarvo

9,5

Google-tähdet

4,9 / 5

Mediassa nähty

Siirry maksamaan: : 0,00