Siirry pääsisältöön
Etusivu / Blogi / Mira Luoti: “Oma terveys mietityttää”

Mira Luoti: “Oma terveys mietityttää”

Kirjoittanut:

Terveys ei ole itsestäänselvyys. Sen on todennut myös laulaja, näyttelijä Mira Luoti. Miran maailmaan on mahtunut monenlaista ylä- ja alamäkeä. Taustalla on tuhansia kilometrejä, hikisiä keikkoja, unettomia öitä ja läheisten sairastumisten tuomaa surua. Kaikesta huolimatta Miran elämänmyönteinen asenne kuljettaa muusikkoa kohti terveellisiä valintoja.

– Olin miettinyt terveyskeskuksessa käyntiä terveyteni vuoksi, mutta koin sen vaivalloiseksi. Halusin laajemman terveysselvityksen ja törmäsin Puhtiin Facebookissa. Huomasin palvelun olevan todella kätevä ja vastaavan tarpeitani, joten tilasin Puhti-laboratoriopaketin. 

Puhti-laboratoriopaketti on suosittu testipaketti, joka antaa kattavasti tietoa siitä, miten elimistö voi. Paketissa on mukana useita elimistön toimintaa kuvaavia testejä, jotka kertovat mm. sisäelimien, aineenvaihdunnan, palautumisen, kilpirauhasen ja jaksamisen tilasta. Mukana on esim. D-vitamiini, ferritiini, verensokeri ja kolesteroli. Monia testejä, joita ei normaalisti työterveystarkastuksissa mitata.

Tulosten nopea valmistuminen oli mukava yllätys Miralle.

– Kävin kokeissa ja sain tulokset pian näytteenoton jälkeen suoraan kännykän näytölle. Oli mielenkiintoista nähdä verikokeen tulokset, kun elämäntilanne on nyt erilainen. Olen käynyt viimeksi verikokeissa raskaana ollessani.

Testeistä paljastui raudanpuute

Yksi pakettiin kuuluvista testeistä on raudanpuutteeseen liittyvä ferritiini, josta on ollut paljon keskustelua myös eri medioissa viime vuosina. Julkisella puolella ei ole aina suostuttu ferritiiniä mittaamaan, vaikka sitä olisi erikseen toivonutkin.

Miran tuloksista paljastui alhainen ferritiini. Ferritiini on elimistön raudan varastoija. Sen pitoisuus vaikuttaa suoraan elimistön rautapitoisuuteen ja tätä kautta vireystilaan sekä jokapäiväiseen jaksamiseen.

Miralle selvisi myös, että hän kuuluu raudanpuutteen riskiryhmään. Raudanpuutteen riskiryhmään voi kuulua esimerkiksi, jos käy luovuttamassa usein verta, kuukautiset ovat runsaat, on kasvissyöjä ja harrastaa kovaa treeniä. 

– Minua koskettaa nuo kaikki.

Uudet sävelet

Mira aloitti lisäraudan syömisen ja aikoo käydä mittaamassa ferritiinin Puhdin kautta uudelleen muutaman kuukauden kuluttua. Puhdin raportilla grafiikka osoittaa miten ferritiini muuttuu uusien mittausten myötä. 

Mikäli ferritiini-arvo ei ole noussut riittävästi, Mira aikoo tilata lääkärin konsultaation Oma Puhti -sivustolta. Lääkäri antaa etäkonsultaatiossa suosituksen jatkotoimenpiteistä ja aloittaa tarvittaessa hoidon.  

Mira tekee hyvinvointinsa eteen paljon töitä. 

– Syön vitamiineja, kalaöljyä ja tiedän nyt, että ferritiini on eri kuin hemoglobiini. Laulajan ammatti vaatii hyvää kuntoa ja oman terveyden vaalimista niin arkena kuin keikkakiertueella. On eri asia olla 40- kuin 20-vuotias. On siirtymisiä paikasta toiseen ja paikalla istumista. Keikkoja pitää jaksaa vetää. Bändillä on kova lavameininki. 

– Mielestäni Puhdin palvelu on kätevä ja selkeä. On kiva, kun pystyy itse katsomaan tuloksien keskiarvoa ja palaute on ymmärrettävä. Kiitos Puhti!

Tilaa Mira Luodin testaama paketti, Puhti-laboratoriopaketti, tästä.

Miksi Puhti

Helppo – Kotimainen – Nopea

  • Puhti tarjoaa parasta palvelua oman terveyden mittaamiseen ja kehittämiseen.

  • Kaikki testit ilman lääkärin lähetettä.

  • Selkeät paketit ja edullinen hinnoittelu.

  • Näytteenotto Mehiläisen laboratorioissa yli 75 toimipisteessä ympäri Suomen.

  • Suurin osa testeistä analysoidaan Suomessa Mehiläisen laboratorioissa.

  • Tulokset yleensä jo heti seuraavana arkipäivänä.

  • Selkeä ja helppolukuinen tulosraportti.

  • Tarvittaessa voit tilata erikseen Mehiläisen lääkärin neuvonnan testien jälkeen.

  • Saatavilla myös hyvinvointivalmennuksia.

  • Tiedot pysyvät Suomessa korkean turvaluokituksen palvelinsalissa.

AVAINLUVUT

Yli

4 500 000

testiä analysoitu

Palautteen keskiarvo

9,5

Google-tähdet

4,9 / 5

Mediassa nähty

Siirry maksamaan: : 0,00