Ale!

Puhti-terveystarkastus + Mehiläisen hammastarkastus

Ilman paastoa

Selvitä terveyttäsi pintaa syvemmältä! Pakettiin sisältyy Puhdin laboratoriokokeet sekä hammastarkastus Mehiläisessä. Laboratoriokokeet kertovat, miten elimistösi voi. Myös suun hyvinvointi vaikuttaa kokonaisvaltaiseen terveyteen ja hammastarkastuksessa onkin hyvä käydä vuosittain.

169,00 

Laboratoriokokeet ja hammastarkastus nyt yhteishintaan 169 €! Hinta normaalisti yhteensä 186,80 € (Puhti-terveystarkastus 99 € + hammastarkastus 87,80 €). Hammastarkastuksesta saa Kela-korvauksen joka toinen vuosi.

Laboratoriokokeiden lähete on voimassa vuoden tilauspäivästä. Hammastarkastuksessa tulee käydä 3 kk sisään tilauksesta.

Suun hyvinvointi on tärkeä osa kokonaisterveyttä

 • Suun hyvinvointi vaikuttaa paitsi suun ja hampaiden terveyteen, myös yleisterveyteen.
 • Hoitamaton ientulehdus voi johtaa parodontiittiin, joka on riskitekijä mm. sydämen terveydelle. Parodontiitti on yhdistetty myös diabetekseen.
 • Suun sairauksilla on yhteys aivoinfarkteihin, aivoverenvuotoihin ja muistisairauksiin.
 • Suun bakteereilla on yhteys elimistön matala-asteiseen tulehdustilaan.
 • Suun terveys on yhdistetty myös onnellisuuteen ja elämänlaatuun, sekä siihen kuinka pitkään ja terveenä ihminen elää!

Hammastarkastuksen lisäksi paketti sisältää seuraavat laboratoriokokeet:

 • täydellinen verenkuva (koostuu 18 testistä)
 • kolesterolit (kokonaiskolesteroli, triglyseridit, LDL, HDL, non-HDL ja Kol/HDL-suhde)
 • herkkä CRP (tulehdus)
 • pitkäaikainen verensokeri (B-HbA1c)
 • kreatiniini ja Pt-GFRe (munuaiset)
 • ALAT (maksa)
 • D-vitamiini (S -D-25)
 • ferritiini (elimistön rautavarastot)
 • tyreotropiini TSH (kilpirauhanen)

Toimi näin:

 • Tilaa tutkimuspaketti Puhdin kautta verkosta ilman lääkärin lähetettä. Saat tilauksen jälkeen sähköpostilla selkeät ohjeet näytteenottoon valmistautumiseen. Tähän tutkimuspakettiin kuuluvat laboratoriokokeet eivät vaadi paastoa tai tiettyä vuorokaudenaikaa näytteenotolle.
 • Hammastarkastukseen tulee varata aika Mehiläisen ajanvarauksesta. Näytä kassalla tarkastuksen jälkeen kuitti maksusta (saat kuitin tilauksen jälkeen sähköpostilla).
 • Käy laboratoriokokeiden näytteenotossa Mehiläisellä. Laboratoriossa voi käydä usealla paikkakunnalla Suomessa. Monet laboratoriot palvelevat ilman ajanvarausta vuoronumerolla. Näytteenotto vie vain muutaman minuutin. Useissa kaupungeissa laboratorio ja hammaslääkäri palvelevat samassa osoitteessa, joten voit hoitaa molemmat tarkastukset kätevästi samalla kertaa!
 • Kun laboratoriokokeiden tulokset ovat valmiina, saat ilmoituksen tekstiviestillä ja sähköpostilla. Tämän jälkeen voit kirjautua Oma Puhti -palveluun, josta näet tuloksesi.

Hammastarkastuksessa hammaslääkäri tekee kokonaisvaltaisen suun tutkimuksen, jossa tarkastetaan hampaat, hampaiden tukikudokset, leukanivelet, purentalihakset sekä suun pehmytkudokset ja limakalvot. Tarkastuskäynnin yhteydessä tehdään tarvittaessa myös röntgentutkimus. Suun tulehdukset ja reiät ovat tyypillisesti usein oireettomia, ja näkyvät ainoastaan röntgenkuvissa.

Hintaa sisältyy yllä luetellut laboratoriokokeet ja hammastarkastus. Mahdolliset tarkastuskäynnin yhteydessä otettavat röntgenkuvat tai muut erillistoimenpiteet eivät kuulu hintaan. Huomioithan, että viikonloppuisin ja pyhäpäivinä hintaan lisätään käyntikohtainen päivystyslisä.

Selkeä laboratoriokokeiden tulosraportti

Haluamme auttaa sinua jaksamaan ja voimaan paremmin, emme uuvuttaa vaikeaselkoisilla raporteilla.

Saat selkeän näkymän tuloksiin. Näet raportilta kaikki tulokset selkeinä palkkeina. Näet helposti, ovatko arvosi viitearvojen sisällä.

Opit, mitä eri arvot tarkoittavat ja miten niihin voi vaikuttaa esimerkiksi elintavoilla.

Oma Puhti -raportilta löydät myös syventäviä artikkeleita ja tietoa, miten voit kehittää hyvinvointiasi!

Hinta ei sisällä lääkärin lausuntoa laboratoriokokeista, eikä hammaslääkäri tulkitse Puhti-kokeiden tuloksia. Tarvittaessa voit tilata Puhdin tulosraportilta erillisenä palveluna lääkärin etäkonsultaation, mikäli sinulla on kysyttävää tuloksistasi.

Voinko lisätä tilaukseen muita testejä?

Kyllä voit! Kaikki testit voit katsoa mittatilaus-sivulta. Lisää haluamasi tuotteet ostoskoriin niin voit hoitaa näytteenoton yhdellä kertaa.

Miksi Puhti

Helppo - Kotimainen - Nopea

 • Puhti tarjoaa parasta palvelua oman hyvinvoinnin mittaamiseen ja kehittämiseen.

 • Kaikki testit ilman lääkärin lähetettä.

 • Selkeä ja edullinen hinnoittelu.

 • Näytteenotto Mehiläisen laboratorioissa yli 75 toimipisteessä ympäri Suomen.

 • Testit analysoidaan Suomessa.

 • Tulokset yleensä jo heti seuraavana arkipäivänä.

 • Selkeä ja helppolukuinen tulosraportti.

 • Tarvittaessa voit tilata erikseen Mehiläisen lääkärin neuvonnan testien jälkeen.

 • Saatavilla myös hyvinvointivalmennuksia.

 • Tiedot pysyvät Suomessa korkean turvaluokituksen palvelinsalissa.

  Avainlippu

Sisältää seuraavat testit

Sydän ja verisuonet

Sydän vastaanottaa sekä kuljettaa verta ja happea kaikkiin kehon kudoksiin. Voimme jokapäiväisillä valinnoillamme vaikuttaa olennaisesti sydämen hyvinvointiin ja minimoida riskejä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin myöhemmin.

Rauta-arvot

Elimistön rautatilanne vaikuttaa muun muassa jaksamiseen sekä arjessa että urheillessa. Raudanpuutokseen voi liittyä monenlaisia oireita.

Tulehdus

Tulehdus voi syntyä kehoon elintapojen seurauksena tai aiheutua esimerkiksi taudista tai vauriosta. Tulehdusta voi esiintyä monen sairauden taustalla, eikä se aina näy päällepäin.

Maksa ja munuaiset

Maksa osallistuu moneen kehon toimintaan; se esimerkiksi poistaa myrkkyjä ja varastoi ravinteita. Munuaiset säätelevät monia elintoimintoja ja poistavat elimistöstä ylimääräisen nesteen.

Suu, hampaat ja ikenet

Suun hyvinvointi vaikuttaa paitsi suun ja hampaiden terveyteen, myös yleisterveyteen.

Vitamiinit

Monet vitamiinit ovat tärkeitä jaksamiselle ja monille elimistön toiminnoille. Monipuolinen ja tasapainoinen ruokavalio on tärkein keino ennaltaehkäistä vitamiinien puutosta.

Verensokeri

Verensokerin mittaukset kertovat muun muassa riskistä sairastua diabetekseen. 2 tyypin diabetes (“sokeritauti”) on yksi merkittävimmistä elintapasairauksista Suomessa, ja siksi oman verensokerin säännöllinen seuranta on tärkeää.

Kilpirauhanen

Kilpirauhanen vaikuttaa koko kehon toimintaan, sillä se säätelee muun muassa aineenvaihduntaa ja vaikuttaa jaksamiseen ja mielialaan.

TSH

Usein kysytyt kysymykset

Puhti-testien näytteenotto onnistuu yli 75 toimipisteessä 50 paikkakunnalla. Näytteet otetaan Mehiläisen laboratorioissa. Tilaa ensin valitsemasi testipaketti Puhdin verkkosivuilta. Laboratoriot sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja laboratorioiden tarkemmat sijainnit voit tarkistaa täältä. Useimpiin laboratorioihin pääset ilman ajanvarausta.

Suurin osa Puhdin testipaketeista otetaan nykyään ilman paastoa. Tiedon paastosta löydät sähköpostilla saamastasi ohjeesta näytteenottoon sekä testipaketin tai yksittäisen tutkimuksen sivulta. Lue tarkemmat ohjeet näytteenottoon.

Tunnistat paastoa vaativat yksittäiset tutkimukset pienestä f-kirjaimesta tutkimuksen lyhenteen edessä (esim. glukoosi fP -Gluk). Paastonäyte otetaan aamulla tai aamupäivällä yön yli kestäneen (8–12 tuntia) paaston jälkeen. Lasin vettä voi juoda aamulla.

Tietyt testit vaativat näytteenottoon tiettyä vuorokaudenaikaa (esim. testosteroni klo 7–10, kortisoli klo 6–10). Tämäkin mainitaan tuotesivulla.

Tulethan laboratorioon vain terveenä.

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -palvelussa. Palvelun käyttö vaatii vahvan tunnistautumisen suomalaisilla pankkitunnuksilla.

Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä arvot tarkoittavat. Tulokset on mahdollista tulostaa tai ladata PDF-muodossa, kun kaikki tulokset ovat valmistuneet.

Halutessasi voit tilata erikseen lisämaksusta lääkärin konsultaation suoraan Oma Puhti -palvelusta. Palvelumme ei sisällä automaattisesti henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta tai sinulla on oireita, olethan aina yhteydessä lääkäriin.

Mielestämme laboratoriotulosten tulkinnan ei tarvitse olla vaikeaa. Siksi olemme tehneet raportista selkeän ja visuaalisen. Näet raportilta, ovatko tulokset viitearvojen mukaisia ja mitä eri arvot tarkoittavat. Kerromme, mihin eri mittarit liittyvät ja miten niihin voi vaikuttaa.

Puhdin kautta saat myös helposti varattua erillisenä palveluna lääkärin etävastaanoton, jonka aikana voitte käydä läpi kaikki tulokset.

Testipakettimme eivät kuitenkaan sisällä henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Otathan aina yhteyttä lääkäriin, mikäli epäilet sairautta tai sinulla on oireita.

Useat testipaketteihimme kuuluvat tulokset valmistuvat yleensä jo seuraavana päivänä näytteenotosta. Osassa testejä tulosten valmistuminen voi kestää muutamia päiviä tai 1-2 viikkoa.

Heti kun tulokset ovat valmiina, lähetämme sinulle sähköposti- ja tekstiviesti-ilmoitukset. Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivulta.

Tuloksia pääset tarkastelemaan Oma Puhti -sivulta.

24.3.2021 jälkeen tilattujen testien tulokset päivittyvät myös OmaKantaan sekä OmaMehiläiseen. Tulokset siirtyvät Kanta-arkistoon noin kahden päivän kuluessa tulosten valmistumisesta.

Mikäli olet tilannut lisäpalveluna lääkärin etäkonsultaation, myös lääkäri tekee merkinnät Kanta-arkistoon hoitoosi liittyvistä asioista.

Testeissä kannattaa käydä heti, jotta voit seurata muutoksia terveydessä. Lähtötilanteen kartoittaminen ennen kuntoilun tai elämäntapamuutoksen aloittamista on mielekästä, jotta näet aikaansaadut muutokset konkreettisesti veriarvoissa. Paranevien arvojen seuranta voi motivoida jatkamaan elämäntapojen muutoksessa. Lähtötason tulokset ja seurantatestien arvot päivittyvät samalle raportille Oma Puhtiin, joten näet graafeista selkeästi aikaansaamasi muutokset.

Terveyden seuranta

Puhdin testeistä ei saa Kela-korvausta. Testeihin ei tarvita lääkärikäyntiä tai lähetettä.

Tulokset saat helppolukuiselle raportille Oma Puhti -osioon. Tulosraportista on tehty mahdollisimman selkeä. Raportoinnin selkeys on saanut myös paljon kiitosta asiakkailtamme!

Tuloksia voi katsoa sekä mobiilista että tietokoneelta. Tulokset on esitetty graafisesti ja kun käyt testeissä seuraavan kerran, päivittyvät uudet tulokset samoihin graafeihin. Tietyissä testeissä arvoa ei määritetä tarkasti tietyn rajan jälkeen, koska sillä ei ole diagnostista merkitystä.

Mikäli arvo on punaisella, on arvo viitearvojen ulkopuolella. Jos arvo on vihreällä, on se viitearvojen sisällä. Osassa arvoista on myös keltainen alue näiden välissä, joka merkitsee pientä poikkeamaa viitearvoista.

Tulokset voi tallentaa PDF-tiedostoksi, joka aukeaa esimerkiksi Adobe Acrobat -ohjelmalla. Halutessasi voit myös printata tulokset paperille.

Voit katsoa mallin Puhdin tulosraportista täältä.

Terveyden seuranta

Palvelu sopii sinulle, jos olet kiinnostunut oman terveyden seurannasta ja ylläpidosta laboratoriotestin avulla. Puhti-terveystarkastus antaa monipuolisesti tietoa elimistösi voinnista. Olemme koonneet eri kohderyhmille sopivia testipaketteja.

Mikäli epäilet sairautta tai sinulla on oireita, olethan yhteydessä lääkäriin.

Terveystarkastuksiin ei lisätä näytteenottomaksua. Yli 40 € tilaukset ilman näytteenottomaksua (10 €).

Näytteenoton yhteydessä laboratorion kassalla ei peritä maksuja.

Lääkärin konsultaatio tuloksista testien jälkeen 64,90 €.

Valmennukset hyvinvointisi tueksi 99 €.

Näytteet otetaan ja analysoidaan Mehiläisen laboratorioissa Suomessa.

Puhdin laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin.

Voit tilata erikseen palvelumme kautta lääkärin konsultaation testien jälkeen.

Puhti, viralliselta nimeltään Puhti Lab Oy, on suomalainen yritys, joka tarjoaa parasta palvelua hyvinvoinnin mittaamiseen ja kehittämiseen. Perustajien ajatuksena on edistää suomalaisten hyvinvointia ja tuoda saataville helppo tapa seurata omaa terveyttä. Puhti on osa Mehiläistä. Voit lukea meistä lisää täältä.

Saatat myös pitää...

Tarkempi B12-TC2-testi (aktiivinen B12). B12-vitamiinia tarvitaan erityisesti hermoston toiminnassa.

Avainluvut

icon-1

Yli

400 000

testiä analysoitu

icon-1

Palautteen keskiarvo

9,5
icon-1

Google-arviot

4,8 / 5

Mediassa nähty