Ferritiini

Ferritiini on elimistön pääasiallinen raudan varastoija. Siksi se on hyvä elimistön rautavarastojen mittari, ja sen pieni pitoisuus on merkki raudanpuutteesta.

21,95 

Ferritiini on raudan ja valkuaisaineen (apoferritiinin) muodostama raudan imeytymis- ja varastoitumismuoto. Siksi se on hyvä elimistön rautavarastojen mittari, ja sen pieni pitoisuus on merkki raudanpuutteesta.

Rauta on hemoglobiinissa keskeinen rakennusaine. Hemoglobiinin tuotannon lisäksi rauta osallistuu katalyyttinä moniin elimistön reaktioihin. Ferritiinin määrittämisellä voidaan havaita mahdollisen raudanpuutteen syntyminen jo varhaisessa vaiheessa.

Tutkimus ei vaadi paastoa.

Lisätietoja Ferritiinistä

Lähteet

Eskelinen, Seija: Ferritiini, plasmasta (P–Ferrit). www.terveyskirjasto.fi. 2018

Saatat myös pitää...

Seurantapaketissa on kaksi tärkeintä testiä, jotka mittaavat kilpirauhasen toimintaa. Sopii kilpirauhasen toiminnan säännölliseen seurantaan.  
Puhti-terveystarkastus on suosituin testipakettimme. Se sisältää 31 eri mittaria, jotka antavat kattavan käsityksen siitä, miten elimistösi voi. Mukana on mm. täydellinen verenkuva, kolesteroli, D-vitamiini, kilpirauhanen, ferritiini sekä maksan ja munuaisten toiminta.