Täydellinen verenkuva

Täydellinen verenkuva koostuu 18 eri testistä. Testeillä selvitetään veren solujen määrät ja punasolujen rakenne.

11,95 

Täydellisessä verenkuvassa selvitetään testattavan veren solujen jakauma. Se eroaa perusverenkuvasta siten, että täydellisessä verenkuvassa on mukana myös verihiutaleiden kokonaismäärä ja valkosolujen erittelylaskenta.

Täydellinen verenkuva sisältää seuraavat testit:

fB-Leuk, Leukosyytit
B-Eryt, Erytrosyytit
B-Hb, Hemoglobiini
B-HKR, Erytrosyyttien tilavuusosuus
E-MCV, Erytrosyytit, keskitilavuus
E-MCH, Hemoglobiinin keskimassa
E-MCHC, Hemoglobiinin keskimassakonsentraatio
L-Neut%, Neutrofiilien osuus valkosoluista
L-Eos%, Eosinofiilien osuus valkosoluista
L-Baso%. Basofiilien osuus valkosoluista
L-Monos%, Monosyyttien osuus valkosoluista
L-Ly%, Lymfosyyttien osuus valkosoluista
B-Neut, Neutrofiilisolujen määrä veressä
E-Eos, Eosinofiilien määrä veressä
B-Baso, Basofiilisten leukosyyttien määrä veressä
B-Monos, Monosyyttien määrä veressä
B-Ly, Lymfosyyttien määrä veressä
B-Tromb, Trombosyyttien määrä veressä

Paasto

Suositellaan leukosyytit osatutkimuksen takia, mutta ei pakollinen.

Lisätietoja.

 

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu Synlabin toimipisteissä yli 20 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testi verkkokaupastamme, tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Ne sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemman sijainnin voit tarkistaa täältä.

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä olisi hyvä jutella lääkärin kanssa. Voit tilata erikseen palvelumme kautta lääkärin tai ravitsemusterapeutin konsultaation testien jälkeen.

Osa paketeistamme sisältää testejä, jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla, jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä.

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo yleisesti tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa ja ladata pdf-muodossa.

Palvelumme ei sisällä henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Pyri nukkumaan, syömään, juomaan, liikkumaan, työskentelemään ja stressaamaan normaaliin tapaan edellisinä päivinä. Pidä aina sama paastoaika ennen kokeita ja syö samat ateriat samaan aikaan kokeita edeltävänä päivänä. Esimerkiksi voimakas stressi tai suru voivat muuttaa arvoja paljonkin.

Load More

Saatat myös pitää...

Puhti-terveystarkastus on suosituin testipakettimme. Se sisältää 31 eri mittaria, jotka antavat kattavan käsityksen siitä, miten elimistösi voi. Mukana on mm. täydellinen verenkuva, kolesteroli, D-vitamiini, kilpirauhanen, ferritiini sekä maksan ja munuaisten toiminta. 

Avainluvut

icon-1

Yli

220 000

testiä analysoitu

icon-1

Palautteen keskiarvo

9,5
icon-1

Google-arviot

4,9 / 5

Mediassa nähty