Siirry pääsisältöön
Etusivu / Tietopaketit / Verikokeiden lyhenteet ja viitearvot (Laboratoriotutkimukset)
Verikokeiden lyhenteet ja viitearvot

Verikokeiden lyhenteet ja viitearvot (Laboratoriotutkimukset)

TrFeSatTSHRAbS-TPOAb...ABCD...UfSP? Etkö saa tolkkua verikokeiden lyhenteistä? Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä verikokeiden nimissä käytetyt lyhenteet tarkoittavat ja mihin tutkimusten kirjainyhdistelmät viittaavat.

Sisällysluettelo

Laboratoriotutkimukset

Puhti on palvelu, jonka kautta pääset laboratoriokokeisiin ilman lääkärin lähetettä. Puhdin suosituin testipaketti, Puhti-terveystarkastus sisältää 30 eri mittaria, jotka antavat sinulle monipuolisesti tietoa siitä, miten elimistösi voi. Mukana mm. täydellinen verenkuva, kolesterolit, verensokeri, D-vitamiini, ferritiini, tulehdustila sekä kilpirauhasen, maksan ja munuaisten toimintaa heijastelevat tutkimukset.

Laboratoriokokeiden tulkinnan ei tulisi olla vaikeaa ja siksi Puhdin tulosraportilla tutkimusten merkitys on selitetty kattavasti ja selkeästi. Tulokset esitetään raportilla viitearvoihin vertailtuna. Lääkärin etäkonsultaation voi tilata tarvittaessa erillisenä palveluna tulosraportilta testien jälkeen, jos on oireita, herää epäilys sairaudesta tai haluat keskustella terveydestäsi. Näissä tilanteissa tulokset on hyvä käydä läpi lääkärin kanssa tuoreeltaan.

Mitä verikokeiden lyhenteet tarkoittavat?

Pieni f-kirjain tutkimuksen edessä tarkoittaa, että tutkimus vaatii paaston ennen näytteenottoa. Jos tutkimuspaketissa on yksikin tällainen tutkimus, pidä tällöin 8–12 tunnin paasto ennen laboratorioon menoa. Helpoiten tämä onnistuu pitämällä paaston yön yli ja käymällä näytteenotossa aamulla.

Verikokeen lyhenteessä P tarkoittaa plasmaa ja S seerumia.

Verikokeen lyhenteessä B viittaa koko vereen.

Mikäli verikokeen lyhenteessä on U, on kyseessä virtsanäyte.

Verikokeiden viitearvot

Tällä sivulla on listattuna verikokeet, joihin pääset Puhdin kautta. Lisätietoja verikokeiden viitearvoista löydät kutakin aihetta käsittelevästä tietopaketista sivustoltamme. Voit käyttää apuna myös sivuston haku-toimintoa.

Tutkimuslista: Verikokeiden lyhenteet ja tutkimukset

Verikokeet ilman lähetettä

Puhdin kautta voi tilata tutkimukset tai monipuolisia tutkimuspaketteja ilman lähetettä ja pääset testeihin helposti ja nopeasti. Tutustu kaikkiin tutkimuksiin tai valmiisiin laboratoriopaketteihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry maksamaan: : 0,00