Päivittäinen näky Turun teillä on 20-vuotias Jasmin Manninen Taekwondon huippulupaus. Jasmin on paimiolaisen Action Sport Centerin kasvatti ja edustaa Suomea taekwondon maajoukkueessa. Menestystä on tullut niin Suomessa, Euroopassa kuin maailmanluokan kisoissa. 

Maailman huipulla kilpaillessa on selvää, että paineet ovat kovat ja iskuja satelee monesta suunnasta. Aktiivisen elämäntavan vuoksi energiaa tulee saada riittävästi ja samalla taekwondossa pitää pysyä omassa painoluokassa. 

Suolisto-ongelmat selvityksen alla

Jasmin on kärsinyt pikku ruhjeiden lisäksi suolisto-ongelmista ja tämä on tuonut lisähaasteita. Jasmin hakeutui ravitsemusterapeutin ohjaukseen, josta hän sai hyviä neuvoja ja tämän lisäksi Jasmin päätti kokeilla maidottomuutta. Nämä kaikki toivat apua tasapainoiseen urheilijan ruokavalioon, riittävään energian saantiin kuin myös suolisto-oireisiin. 

Jasminin valmennusohjelmaan ei ole kuulunut terveystarkastuksia. Hän ei ole koskaan mitannut veriarvojaan niin laajasti, kuin nyt Puhdin kautta. Jasmin oli yllättynyt miten paljon asioita pystytään mittaamaan verestä. Puhdin liikkujan terveystarkastus sisältää huikeat yli 30 terveyden- ja hyvinvoinnin mittaria.

Jasminille oli uutta, että hän pystyy tilaamaan Oma Puhti raportilta myös lääkärin etäkonsultaation. 

Hyvän elämän ainekset

Jasmin kokee hyvinvoinnin yhdeksi tärkeimmistä elämänsä asioista. Tämän huomaa myös hänen tulevasta uravalinnastaan. Jasmin aloittaa syksyllä liikuntaneuvojan opinnot ja aikoo erikoistua opinnoissaan ravitsemusneuvontaan. 

Jasmin kokee, että Puhdissa on otettu hyvin huomioon eri elämäntilanteet ja palvelut ovat todella kattavat. Jatkossa hän aikoo seurata Puhdin raportilla poikkeavia viitearvoja kontrollimittauksin. Kesän lopulla hän myös testaa Puhdin tulevia allergiapaketteja. Jospa niistä selviäisi vatsavaivojen syy!

Jasmin antaa neuvon muille huippu-urheilijoille: – Jos olet epävarma omasta syömisestä, ota yhteys asiantuntijaan ja käy läpi nämä asiat, koska ne vaikuttavat myös kokonaisvaltaiseen tulokseen, ei pelkästään treeniin.

Puhti toivottaa Jasminille puhtia treeneihin ja kisoihin!

Teksti

Kirjoittajan avatar

Puhdin palvelun sujuvuudesta vastaava sairaanhoitaja Susanna Nuoramo on kokenut terveysalan ammattilainen. Susannan intohimona on kokonaisvaltainen hyvinvointi, psyykkisen- sekä työhyvinvoinnin edistäminen. Erityisosaamisena uni ja palautuminen. Susanna vastaa Puhdilla yhteistyöstä eri sidosryhmien kanssa.


Päivitetty: 03.07.2020

Onko sinulla kokemuksia aiheesta, joita haluaisit jakaa?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.