Siirry pääsisältöön
Etusivu / Blogi / Suomen Triathlonliitto ja Puhti yhteistyöhön – Laboratoriotestit maajoukkueen tueksi

Suomen Triathlonliitto ja Puhti yhteistyöhön – Laboratoriotestit maajoukkueen tueksi

suomen triathlonliitto yhteistyö puhti

Puhti ja Suomen Triathlonliitto ovat aloittaneet yhteistyön. Yhteistyö tukee maajoukkue-urheilijoiden harjoittelua ja valmennusta tuomalla Puhdin tarjoamat laboratoriotestit säännölliseksi osaksi toimintaa.

Yhteistyön piirissä on olympialaisiin tähtäävä Triathlon Finland Top Team ja pitkille matkoille keskittyvä maajoukkueryhmä. Top Team on kesäkuussa 2020 perustettu ryhmä, johon on koottu kansainvälistä huippua ja olympiapaikkaa tavoittelevia nuoria urheilijoita. Pitkille matkoille keskittyvä maajoukkueryhmän tavoitteena on puolestaan mm. Havaijin täyden matkan triathlon.

“Jokaisen urheilijan kannattaa varmistaa, että harjoittelu ja ravitsemus ovat elimistön tilaan nähden oikeanlaiset, jotta edellytykset optimaaliseen urheilusuoritukseen ovat olemassa. Urheilijoiden elimistöön kohdistuu selvästi tavallista suurempi kuormitus, jolloin oikean harjoittelumäärän, ravitsemuksen ja palautumisen merkitys korostuu, kun tavoitellaan pitkäkestoista suorituskyvyn paranemista. Urheilijan oma tuntemus terveydentilasta ei aina kerro koko totuutta, jolloin laboratoriotutkimuksin voidaan saada luotettavaa lisätietoa elimistön sisäisestä tilasta”, toteaa Puhdin asiantuntijalääkäri Kimmo Salminen.

“Yhteistyön myötä maajoukkueen urheilijoille pystytään tarjoamaan entistä parempia työkaluja harjoittelun tueksi. Laboratoriotestit ovat helppo tapa seurata terveyteen ja suorituskykyyn liittyviä mittareita, oman kehon vointia ja muutoksia veriarvoissa. Testaamisen avulla voidaan optimoida terveyttä, suorituskykyä tukevaa ruokavaliota sekä harjoitteluohjelmaa yhdessä valmentajan tai tarvittaessa lääkärin kanssa”, kertoo Triathlonliiton Kilpaurheiluvaliokunnan jäsen Tatu Koistinen.

Puhti tekee laboratoriotutkimusten hyödyntämisestä helppoa. Testeihin pääsee ilman lähetettä, tulokset raportoidaan helposti ymmärrettävässä muodossa ja kehitystä voi seurata havainnollisten graafien avulla. Raportilta voi helposti tilata erikseen myös lääkärin puhelinneuvonnan.

Yhteistyön myötä maajoukkueurheilijoille räätälöidyt testipaketit ovat tarjolla myös muille aktiivisesti triathlonia ja kestävyysurheilua harrastaville.

Vuonna 1986 perustetun Suomen Triathlonliiton tarkoituksena on kehittää ja levittää triathlonharrastusta ja -tietoutta, toimia triathlonin alalla toimivien jäsenseurojensa valtakunnallisena liittona sekä edustaa lajiliittona triathlonurheilua Suomessa ja ulkomailla.

Puhti Lab Oy on vuonna 2018 perustettu yritys, joka tarjoaa terveyden mittaamisen ja seurannan palvelua. Puhti helpottaa laboratoriotutkimuksiin pääsyä; kaikki testit ovat saatavilla ilman lääkärin lähetettä. Palvelu tekee perinteisistä laboratoriotuloksista helposti ymmärrettäviä. Testien tulokset saa selkeälle tulosraportille Oma Puhti -palveluun, jossa arvot esitetään myös graafisesti.

Pyöräilykoulu 1
Blogi

Pyöräilykoulu 1. Pyöräilyharjoittelu

Pyöräily vaatii kestävyysominaisuuksia, mutta myös tehokkaasti kehittää niitä. Pyöräily kysyy voimaa erityisesti jaloilta, mutta hyvä yleiskunto ja keskivartalon lihaskunto auttavat merkittävästi.

Pyöräilykoulu 2
Blogi

Pyöräilykoulu 2. Paranna pyöräilykuntoa

Jos ajat aina samalla vauhdilla, samalla sykkeellä ja suunnilleen saman pituisia lenkkejä, voit olla varma, että kehitystä ei tapahdu. Monella pyöräilijällä harjoittelu on liian tasapaksua. Monesti tällaisella pyöräilijällä kunto on hyvä, mutta todellista suorituskykyä ei löydy.

Pyöräilykoulu osa 3 ajoasento
Blogi

Pyöräilykoulu 3. Hyvä ajoasento

Pyöräily on nautinnollista silloin, kun polkupyörän runko on oikean kokoinen ja pyörä on säädetty ajajalle sopivaksi. Käymme läpi maastopyöräilyn ja maantiepyöräilyn ajoasentoon liittyviä asioita.

Triathlon 5
Blogi

Triathlonkoulu 5: Kilpaileminen triathlonissa

Vaikka triathlonia voi harrastaa ilman kilpailullisia tavoitteita, on lähes jokaisella triathlonistilla jonkinlaisia tavoitteita kilpailemisen suhteen. Ns. matalan kynnyksen tapahtumat ovatkin hyvä vaihtoehto vaativille pidemmän matkan kilpailuille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Miksi Puhti

Helppo – Kotimainen – Nopea

  • Puhti tarjoaa parasta palvelua oman terveyden mittaamiseen ja kehittämiseen.

  • Kaikki testit ilman lääkärin lähetettä.

  • Selkeät paketit ja edullinen hinnoittelu.

  • Näytteenotto Mehiläisen laboratorioissa yli 75 toimipisteessä ympäri Suomen.

  • Suurin osa testeistä analysoidaan Suomessa Mehiläisen laboratorioissa.

  • Tulokset yleensä jo heti seuraavana arkipäivänä.

  • Selkeä ja helppolukuinen tulosraportti.

  • Tarvittaessa voit tilata erikseen Mehiläisen lääkärin neuvonnan testien jälkeen.

  • Saatavilla myös hyvinvointivalmennuksia.

  • Tiedot pysyvät Suomessa korkean turvaluokituksen palvelinsalissa.

AVAINLUVUT

Yli

4 500 000

testiä analysoitu

Palautteen keskiarvo

9,5

Google-tähdet

4,9 / 5

Mediassa nähty

Siirry maksamaan: : 0,00