Siirry pääsisältöön
Etusivu / Blogi / Jussi Similä testasi Puhdin liikkujan tutkimuspaketin: “Tulosten tulkinta on tehty todella kansantajuisesti ja mittareita oli helppo lukea”

Jussi Similä testasi Puhdin liikkujan tutkimuspaketin: “Tulosten tulkinta on tehty todella kansantajuisesti ja mittareita oli helppo lukea”

Jussi Similä testasi Puhdin liikkujan tutkimuspaketin:

Jussi tutustui Puhdin palveluun ja sitä kautta oman terveytensä mittareihin. Mitä hyvinvointi ja työssä jaksaminen merkitsevät Jussille?

Terveydessä kokonaisuus ratkaisee

Jussi kertoo huolehtivansa terveydestään aika perinteisin tavoin. Hän pyrkii pitämään huolta unirytmistä ja nukkumaan 7-8 tuntia yössä, syömään terveellisesti ja monipuolisesti, sekä liikkumaan aktiivisesti. “Välillä onnistun näissä paremmin ja välillä taas hieman heikommin”, Jussi toteaa. Ihminen voi vaikuttaa omaan terveyteensä monin eri tavoin, mutta usein nämä perusasiat, kuten uni, ravinto ja liikunta on se kaiken perusta. Vaikka välillä tulisi jaksoja, jolloin näiden laadusta ja määrästä tingitään, kokonaisuus kuitenkin ratkaisee. Kovin lyhytaikaiset muutokset eivät siis vaikuta pitkällä aikavälillä ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. “Esimerkiksi viime talvena uuden asunnon remontointi pisti paletin aika sekaisin kolmen kuukauden ajaksi”, Jussi jatkaa.

Jussi panostaa erityisesti uneen

Kun kysyimme Jussilta, mitkä ovat tärkeimmät arkiset teot oman hyvinvoinnin edistämiseksi, esille nousi keskeisimpänä tekijänä uni. Mikäli unen laatu ja määrä kärsivät, myös liikkuminen vähenee, sillä energiaa ei ole tarpeeksi. Lisäksi myös ruokavalio muuttuu epäterveellisemmäksi, sillä väsyneenä tekee helposti huonompia valintoja ja saattaa helposti tulla mielitekoja epäterveelliseen ruokaan. “Tätä kautta oravanpyörä on valmis, jonka myötä myös yleinen mieliala, keskittymiskyky ja vireystila laskee”, Jussi summaa. Välttääkseen tämän oravanpyörän, Jussi pyrkii huolehtimaan riittävästä ja laadukkaasta unesta varaamalla riittävästi aikaa nukkumaan menemiselle sekä itse unelle huolehtien siitä, että olosuhteet nukkumiselle ovat kunnossa.

Jussin vapaa-aika kuuluu erilaisten harrastusten parissa

Jussin harrastuksiin kuuluvat talvisin futsal, jota hän pelaa noin 2-3 kertaa viikossa ja tennis, joka on enemmänkin mukana ulkokaudella. Tämän lisäksi hän lenkkeilee 1-2 kertaa viikossa ja käy kuntosalilla epäsäännöllisen säännöllisesti. Henkisestä hyvinvoinnista hän pitää huolta meditoinnin avulla ja tähän hän on käyttänyt apuna myös applikaatiota. Jussi tykkää myös matkustella vaimonsa kanssa aktiivisesti.

Myös työpaikalla panostetaan hyvinvointiin

Jussi vastaa UKKO.fi:llä B2B-toiminnoista ja niiden kehittämisestä. UKKO.fi:llä työhyvinvointiin kiinnitetään Jussin mielestä hyvin huomiota. Yrityksessä on mahdollisuus käyttää erilaisia hyvinvoinnin palveluita. Tämän lisäksi yrityksestä löytyy harrasteryhmiä ja vuoroja erilaisiin pallopeleihin. Toimistolla tarjotaan henkilökunnalle aamiaista ja välipaloja.

Mitä mieltä Jussi oli Puhdin palvelusta ja oman terveyden mittaamisesta?

Puhti oli Jussille vain nimenä tuttu, mutta hän ei ollut aikaisemmin testannut Puhdin palvelua. Hän valitsi testipaketeista Liikkujan terveystarkastuksen, sillä se tarjosi Jussin kaltaiselle aktiiviselle liikkujalle tärkeät mittarit. “Halusin tietää nykytilanteen ja olisiko johonkin syytä kiinnittää erityisesti huomiota”, Jussi perustelee valintaansa.

Jussi antoi Puhdista palautetta ja jakoi omia kokemuksiaan sanoen, että tilaaminen Puhdin nettisivuilta oli erittäin helppoa ja oikean testipaketin löytäminen kattavasta valikoimasta kävi helposti. Näytteenottoon pääsy sujui hänellä nopeasti ja testitulosten valmistumisen nopeus yllätti hänet positiivisesti. Ison plussan hän antoi tulosten tulkinnan helppoudesta, sillä niitä on helppo lukea ja tulosten tulkinta on tehty kansantajuisesti.

Kysyimme Jussilta, aikooko hän tehdä muutoksia elintapoihinsa tai ravintolisiin laboratoriotulosten perusteella. Hänellä kuitenkaan testitulokset eivät aiheuttaneet suurempia toimenpiteitä. Yhden arvon osalta hän hakeutui lisätutkimuksiin lääkärille., Tätä tarvetta ei olisi ilman terveystarkastusta välttämättä ainakaan hetkeen huomannut. “Kaikki saatiin kuitenkin kuntoon!”, hän kertoo.

Jussi suosittelee Puhdin palvelua ja terveystarkastuksia myös muille

Jussin mielestä parasta Puhdissa on laajat ja kattavat vaihtoehdot, matalan kynnyksen palvelu ilman lähetteitä ja tulosten helppo tulkinta. “Vahva suositus kaikille, jotka ovat kiinnostuneita omasta terveydestään ja sen mittaamisesta! Käytän varmasti uudelleenkin”, Jussi kommentoi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry maksamaan: : 0,00