Siirry pääsisältöön
Etusivu / Blogi / Eri aikavyöhykkeellä asuminen ei ole esteenä puhdin mittaamiselle

Eri aikavyöhykkeellä asuminen ei ole esteenä puhdin mittaamiselle

turku verikoe

Kirjoittanut:

Suomen Turusta Singaporeen muuttanut Anssi Seikola elää terveen idealistista elämää yhdessä maailman tiheimmin asutuista kaupungeista. Miljoonakaupungin kiihkeästä sykkeestä huolimatta Anssin fokus oman terveyden ylläpidosta ei huoju.

Reilun 9000 kilometrin etäisyys kotikaupunki Turkuun Puhdin näytteenottopisteeseen ei ole este olla käyttämättä kyseistä palvelua.

– Käyn verikokeissa määräajoin. Oma terveys kiinnostaa ja olen muuttanut aika paljon ruokavaliota. Pidän huolta vitamiineista ja hivenaineista, jotta kroppani toimisi.

Pienillä teoilla suuria vaikutuksia

Anssin kiinnostus omaa terveyttä kohtaan on ollut olemassa aina. Tosin puolison myötä arvot ovat hieman muuttuneet ja tietyt asiat vahvistuneet, kertoo Anssi. Liikunta näyttelee heillä molemmilla suurta roolia terveellisten ruokailutottumusten lisäksi. Ainoastaan uni on heikkona lenkkinä Anssin elämässä, mutta senkin eteen hän tekee töitä.

Anssin kiireistä elämänrytmiä tukee uutena asiana nyt vegaaniksi ryhtyminen. Ajatus siirtyä sekäsyöjästä vegetaristiksi syntyi Anssilla puolisonsa innoittamana sekä siitä, miten hän on nähnyt, että vanhemmat ihmiset eivät pidä huolta omasta terveydestään.

– Ruokavalioni on ollut kyllä kunnossa viisi vuotta. Olen ollut kasvissyöjä vuodesta 2018 ja nyt viimeisen noin kahden-kolmen kuukauden ajan vegaaniruokavaliolla. Kasvissyönnin ja vegaaniuden myötä tunnen kehossani muutoksen. Etenkin palautumisen suhteen muutos on suuri!

“Jäin kertaheitolla koukkuun”

Anssi löysi Puhdin palvelut viime vuonna sosiaalisen median kautta. Hän oli lukenut asiakaskokemuksia ja siitä, miten palvelu toimii helposti ja nopeasti. Tulosten helppolukuisuus ja selkokielisyys olivat myös asiat, jotka nousivat kokemuksissa.

Anssi päätti testata palvelua, sillä hän arvostaa asioiden helppoutta ja tämä oli mielikuva, joka Puhdista oli jäänyt.

– Oli niin helppoa käydä testeissä Suomessa käydessä, sillä Turun asunto on korttelin päässä laboratoriosta. Jäin kertaheitolla koukkuun Puhdin palveluun. Olen nyt käynyt puolen vuoden välein testeissä aina Suomeen tullessani.

Elintavat näkyvät tuloksissa

Moni maailmalla matkaava on kokenut haasteen ruokailuissa tiettyä ruokavaliota noudattaessa. Joka paikassa ei välttämättä ymmärretä moderneja ruokailutottumuksia. Näin on myös todennut Anssi. Kärsivällisyys ja neuvokas toiminta ovat kuitenkin vieneet matkaajaa eteenpäin, hyvinvointi tähtäimenä.

– Ruokaa on hyvin saatavilla Singaporessa, mutta jos haluaa säilyttää tietyn tason, eli ei syö mitä tahansa ja mistä tahansa, työtä pitää tehdä henkilökohtaisella tasolla. Vegaanius tuo tiettyjä haasteita elimistön ravintoaineiden saantiin, joten haluan seurata tarkkaan, että olen oikealla tiellä.

Elintapojen tuomat muutokset olivat pääosin sen suuntaisia kuin Anssi osasi kuvitella, mutta yllätyksiäkin oli.

D-vitamiinipitoisuus yllätti mataluudellaan, sillä asun paikassa, missä aurinko paistaa koko ajan. Kolesteroliarvot olivat menneet puolen vuoden sisällä vielä useita prosentteja parempaan suuntaan, vaikka tuona aikana olin käyttänyt jonkin verran muna- ja maitotaloustuotteita.

Terveys syntyy omista arvoista

Systemaattinen toiminta terveyden edistämisessä lähtee jokaisesta itsestään.

– Jokaisen tulisi ymmärtää, että omaa terveyttä pitää kunnioittaa ja pitää siitä hyvää huolta. On oltava itsekäs sen suhteen, että ottaa aikaa itselleen, sillä kaikkein tärkein asia ihmiselle itselleen on oma keho. Jos se alkaa brakaamaan niin alkaa myös mieli ja kaikki muu oireilla.

Anssi pystyy nyt elämään puolisonsa kanssa elämää täysin itselleen. Anssi haluaa säilyttää itsensä toimintakykyisenä joten kaikki toimenpiteet, joita hän tekee, tähtäävät hyvinvoinnin edistämiseen ja siitä huolehtimiseen.

Tiettyjen vitamiinien ja lisäravinteiden syöminen ja arvojen seuraaminen Puhti-palvelulla kuuluvat nyt oleellisena osana elämäntapaan.

– Seuraavan kerran menen Puhti-testeihin heinäkuussa, jotta näen, missä mennään.

Ota oma terveys haltuun ja tilaa Anssin suosima testipaketti!

Miksi Puhti

Helppo – Kotimainen – Nopea

  • Puhti tarjoaa parasta palvelua oman terveyden mittaamiseen ja kehittämiseen.

  • Kaikki testit ilman lääkärin lähetettä.

  • Selkeät paketit ja edullinen hinnoittelu.

  • Näytteenotto Mehiläisen laboratorioissa yli 75 toimipisteessä ympäri Suomen.

  • Suurin osa testeistä analysoidaan Suomessa Mehiläisen laboratorioissa.

  • Tulokset yleensä jo heti seuraavana arkipäivänä.

  • Selkeä ja helppolukuinen tulosraportti.

  • Tarvittaessa voit tilata erikseen Mehiläisen lääkärin neuvonnan testien jälkeen.

  • Saatavilla myös hyvinvointivalmennuksia.

  • Tiedot pysyvät Suomessa korkean turvaluokituksen palvelinsalissa.

AVAINLUVUT

Yli

4 500 000

testiä analysoitu

Palautteen keskiarvo

9,5

Google-tähdet

4,9 / 5

Mediassa nähty

Siirry maksamaan: : 0,00