Siirry pääsisältöön
Etusivu / Blogi / Bygghemma yhdisti Puhdin laboratoriokokeet työyhteisön hyvinvointivalmennukseen

Bygghemma yhdisti Puhdin laboratoriokokeet työyhteisön hyvinvointivalmennukseen

Verikokeiden yhdistäminen hyvinvoinnin valmennukseen työyhteisössä

Työssä jaksaminen ja vireystila ovat monen tekijän summa. Työ voi olla joko fyysisesti tai henkisesti kuormittavaa. Arjessa ja työssä jaksamiseen voi vaikuttaa optimoimalla liikunnan, levon ja työn määrää ja laatua, sekä esimerkiksi ruokavalion muutoksilla, kuten tasaisesta verensokerista ja vitamiinitasoistaan huolehtimalla.

Muun muassa D-vitamiini ja ferritiini-arvo vaikuttavat jaksamiseen. Niin D-vitamiinin puute, raudanpuute kuin kilpirauhasen toiminnan häiriötkin voivat aiheuttaa väsymystä, mikä oleellisesti vaikuttaa myös vireyteen työpäivän aikana. 

Työhyvinvointia voi edistää monenlaisin testauksin, jotka voidaan yhdistää muihin hyvinvointia tukeviin palveluihin. Puhdin laboratoriokokeita voidaan hyödyntää esimerkiksi valmennuksen tulosten seuraamisessa.

Puhdin testit osana työyhteisön vireyden ja hyvinvoinnin edistämistä

Bygghemmalla lähdettiin rohkeasti yhdistelemään erilaisia hyvinvointia lisääviä palveluita parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseksi. Hyvinvointivalmennukseen yhdistettiin Puhdin vireyteen liittyvät mittaukset, joiden avulla tuloksia pystyttiin seuraamaan helposti.

Läpi vuorokauden ja jokaisena viikon päivänä auki olevan verkkokaupan työntekijöiden hyvinvoinnista huolehtiminen haluttiin nostaa uudelle tasolle. Koska myyntipalvelu on asiakkaiden tukena auki jatkuvasti, vaatii se paljon yrityksen työntekijöiltä.

Suomessa Bygghemma tunnetaan parhaiten Taloon.com ja Netrauta.fi -verkkokaupoistaan. Yritykseen kuuluu kahdeksan sisustamisen, rakentamisen ja vapaa-ajan verkkokauppaa. Suomessa bygghemmalaisia on jo 140. Hyvinvointivalmennuksen ja mittausten avulla yritys halusi edesauttaa henkilöstön jaksamista työssä ja vaikuttaa työntekijöiden vireyteen.

”Tämän vuoden aikana Ideaparkin toimipisteen henkilöstö osallistui HEROn vetämään hyvinvointivalmennukseen, jossa haettiin sekä aktiivisempaa otetta liikuntaan että terveellisempää ruokavaliota. Valmennusryhmä kävi alussa ja lopussa myös Puhdin testeissä. Halusimme näin seurata tuloksia ja vaikuttavuutta uudella tavalla”, kertoo Maria Dahlberg Bygghemman HR:stä. 

Hyvinvointivalmennuksen ja mittausten yhdistelmä antoi mahdollisuuden tulosten seurantaan

Valmennus tähtäsi terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen liikunnan ja ruokavalion muutosten keinoin. Valmennukseen osallistuneiden mittaukset tehtiin sekä valmennuksen alussa että sen jälkeen.

Valmennuksen aikaansaamia muutoksia seurattiin verikokein. Puhdin testeissä huomiota kiinnitettiin arkiseen vireyteen sekä terveyden edistämiseen pidemmällä tähtäimellä.

Hyvinvointivalmennukseen osallistuneilta työntekijöiltä testattiin D-vitamiini, ferritiini, kilpirauhasarvot, tulehdusarvot sekä kolesteroli– ja sokeriarvot.

Lähtötilanteessa esimerkiksi vireystilaan ja vastustuskykyyn vaikuttava D-vitamiini oli puolella alle viitearvojen, valmennuksen jälkeen enää 30 prosentilla. Kehitettävää kuitenkin riittää, jotta jokainen löytää sopivan annoksen D-vitamiinia itselleen – tarve kun on yksilöllinen. Myös muun muassa henkilöstön kolesteroli– ja sokeriarvot paranivat valmennuksen aikana.

”Matala D-vitamiinitaso on yleinen ongelma suomalaisilla. Aina D-vitamiinin taso ei ole riittävä, vaikka söisi sitä lisäravinteena. Siksi jokaisen olisi hyvä mitata D-vitamiinitasonsa ainakin kerran vuodessa, vuodenaikojen vaihtelu huomioiden”, korostaa sairaanhoitaja Susanna Nuoramo Puhdilta. D-vitamiinia saadaan kesällä auringonvalosta, ja erityisesti pimeään vuodenaikaan D-vitamiinin tarve korostuu Suomessa.

Mittaaminen tuo muutokset ja valmennuksen tulokset konkreettiseksi. Omien arvojen seuraaminen myös motivoi jatkamaan elintapojen muutoksessa, kun tuloksien kautta koetaan onnistumisen tunteita. Yhteisössä koetut ja jaetut onnistumisen tunteet lisäävät entisestään motivaatiota ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Puhdin testit osaksi työntekijöiden hyvinvointipalveluita

”Jatkossa Puhdin testit ovat mukana Bygghemman Hyvinvointisivulla. Kokoamme sivulle erilaisia ideoita ja palveluita, joista henkilöstömme voi vuosibudjetin raameissa valita. Hyvinvointipalveluita, kuten Puhdin testejä, voi meillä ensi vuonna maksaa myös ePassilla”, toteaa Maria Dahlberg.

Työnantaja voi kannustaa työntekijöitä terveyden edistämiseen perinteisten hyvinvointipäivien lisäksi tarjoamalla erilaisia terveyttä edistäviä palveluita, kuten laboratoriokokeita, henkilöstölle.

Puhti kehittää jatkuvasti palveluvalikoimaansa yrityksille. Puhdin testipaketteja voidaan räätälöidä myös yhdessä yrityksen kanssa henkilöstön tarpeisiin tilanteen mukaan. Suosittua on testata esimerkiksi vireyteen vaikuttavat tekijät kuten D-vitamiini, ferritiini ja kilpirauhasen toiminta.

Puhdin testit voi maksaa nykyään myös ePassi Hyvinvoinnilla.

Lue lisää Puhdin hyvinvointipalveluista yrityksille.

Tutustu Puhdin Vireys testipakettiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Miksi Puhti

Helppo – Kotimainen – Nopea

  • Puhti tarjoaa parasta palvelua oman terveyden mittaamiseen ja kehittämiseen.

  • Kaikki testit ilman lääkärin lähetettä.

  • Selkeät paketit ja edullinen hinnoittelu.

  • Näytteenotto Mehiläisen laboratorioissa yli 75 toimipisteessä ympäri Suomen.

  • Suurin osa testeistä analysoidaan Suomessa Mehiläisen laboratorioissa.

  • Tulokset yleensä jo heti seuraavana arkipäivänä.

  • Selkeä ja helppolukuinen tulosraportti.

  • Tarvittaessa voit tilata erikseen Mehiläisen lääkärin neuvonnan testien jälkeen.

  • Saatavilla myös hyvinvointivalmennuksia.

  • Tiedot pysyvät Suomessa korkean turvaluokituksen palvelinsalissa.

AVAINLUVUT

Yli

4 500 000

testiä analysoitu

Palautteen keskiarvo

9,5

Google-tähdet

4,9 / 5

Mediassa nähty

Siirry maksamaan: : 0,00