Rautapaketti

Testipaketti on toteutettu yhteistyössä Raudanpuute-sivuston kanssa. Pakettiin on valittu raudanpuutteen toteamiseen tarvittavat testit: ferritiini, täydellinen verenkuva (hemoglobiini) ja herkkä CRP.

49,00 

Raudanpuute-sivuston lääkäri Ilona Ritola on valinnut tutkimuspakettiin kolme tärkeää mittaria, joita tarvitaan elimistön raudanpuutteen analysointiin. Ferritiini, joka on ensisijainen raudanpuutteen osoittaja,  täydellinen verenkuva (hemoglobiini) ja herkkä CRP (tulehdustila vaikuttaa ferritiiniarvoon).

Saatavilla on myös laaja rautapaketti, jossa on näiden tutkimusten lisäksi myös seerumin rauta, transferriini, transferriinin rautakyllästeisyys, B12-vitamiini ja D-vitamiini.

Puhdin kautta voit tilata laboratoriotestit helposti ja nopeasti. Laboratoriotestit  onnistuu 27 eri paikkakunnalla. Näytteenotto vie vain muutaman minuutin ja tulokset saa selkeässä muodossa yleensä jo seuraavana päivänä.

Testipaketti hintaan 49 euroa. Ei ylimääräisiä näytteenotto- tai toimistomaksuja.

Raudanpuutteen selvittämiseksi otetaan seuraavat verikokeet:

Täydellinen verenkuva (B -TVK)
Täydellinen verenkuva kertoo hemoglobiinipitoisuuden sekä punasoluindeksit (erityisesti MCV:n ja MCH:n). Hemoglobiini on punasolujen proteiini, joka kuljettaa happea elimistön kudoksiin. Jos rautaa ei saada tarpeeksi, hemoglobiini laskee. Hemoglobiinia käytetään anemian toteamiseen. MCV:n ja/tai MCH:n alentuminen alle viitearvojen voi viitata raudanpuutteen esiintymiseen. Täydellinen verenkuva sisältää yhteensä 18 eri mittaria.

Ferritiini (S -Ferrit)
Ferritiini on ensisijainen ja herkin raudanpuutteen osoittaja. Raudanpuutetta voi esiintyä myös ilman anemiaa. Ferritiinipitoisuus alle 30 µg/l merkitsee raudanpuutetta. Tätä suuremmat arvot eivät kuitenkaan poissulje raudanpuutetta, kuten esimerkiksi tulehdustilojen yhteydessä. Raudanpuuteanemiassa ferritiinipitoisuus on usein alle 15 µg/l.

C-reaktiivinen proteiini, herkkä (S -hsCRP)
Ferritiinipitoisuus nousee usein infektioissa tai muissa tulehduksellisissa tiloissa. Tästä syystä ferritiinipitoisuuden määrityksen yhteydessä tulee määrittää myös CRP. Yleensä ferritiiniä ei kannata määrittää akuutin kuumeisen infektion yhteydessä tai silloin, kun kokee itsensä vielä toipilaaksi. Herkkää CRP määritystä voidaan käyttää piilevän tulehduksen arviointiin ja seurantaan.

Miten tilaan verikokeet?

Tilaaminen Puhdin kautta on helppoa. Toimi näin:

  1. Lisää testipaketti ostoskoriin.
  2. Täytä henkilötietosi ja maksa tilaus.
  3. Varaa aika lähimpään Synlab-laboratorioon.
  4. Kun tulokset ovat valmistuneet, saat ilmoituksen tekstiviestillä ja sähköpostilla. Tulokset tulevat Oma Puhti -sivulle.

Vaatiiko testipaketti paastoa?

Tämä testipaketti vaatii paastoa.

Rautalääkityksen aikana rautalääkeannosta ei pidä ottaa aamulla ennen näytteenottoa.

Miten tulokset toimitetaan?

Tulokset tulevat Oma Puhti -sivulle, raportti on helppolukuinen ja selkeä. Näet helposti, mitä testit mittaavat ja ovatko tuloksesi viitteiden sisällä.

Voit myös helposti tulostaa tulokset tai ladata ne tiedostona esimerkiksi lääkärikäyntiä varten.

Jos haluat keskustella tuloksista lääkärin kanssa, voit olla Raudanpuute-sivuston lääkäreihin yhteydessä. He hoitavat potilaita omistamansa lääkäriasema Medipudas Oy:n kautta, nettivastaanotto palvelee  ympäri Suomen. Varaa aika lääkärin tai sairaanhoitajan nettivastaanotolle 044 738 94 77 (arkisin klo 9-13) tai sähköpostitse info@medipudas.fi. Lisätietoja: raudanpuute.fi

Täydellinen verenkuva

Täydellinen verenkuva koostuu 18 eri testistä. Testeillä selvitetään veren solujen määrät ja punasolujen rakenne.

Lue lisää

S -CRP, herkkä

Herkän CRP-tutkimuksen tulos kertoo elimistön matala-asteisesta tulehduksesta kun mittaus tehdään tilanteessa jossa elimistössä ei ole akuuttia bakteeri- tai virusinfektiota tai muuta tulehdusta.

Lue lisää

Ferritiini

Selittämätöntä väsymystä? Epäiletkö raudanpuutosta? Puhdin avulla selvität helposti omat rauta-arvot. Voit tilata ferritiini-verikokeen ilman lääkärin lähetettä. Tulokset saat heti seuraavana päivänä!

Ferritiini on elimistön pääasiallinen raudan varastoija. Siksi se on hyvä elimistön rautavarastojen mittari, ja sen pieni pitoisuus on merkki raudanpuutteesta.

Lue lisää

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu Synlabin toimipisteissä 24 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testi verkkokaupastamme, tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Ne sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemman sijainnin voit tarkistaa täältä.

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä  olisi hyvä jutella tarkemmin lääkärin kanssa.

Osa paketeistamme sisältää testejä, jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo yleisesti tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa ja ladata pdf-muodossa.

Palvelumme ei sisällä henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Load More

Miksi Puhti

Helppo - Luotettava - Nopea

  • Saat kaikki haluamasi testit heti ilman lääkärin lähetettä. Testipaketteihin on valittu tärkeimmät testit, jotka vaikuttavat hyvinvointiin ja jaksamiseen.

  • Laboratoriotestit toteuttaa Euroopan johtava yritys laboratorioalalla, SYNLAB.

  • Puhti on 100% kotimainen yritys, jonka omistajat haluavat tarjota parasta palvelua hyvinvoinnin kehittämiseen. Myös verot maksetaan Suomeen.

  • Tietosuoja ja -turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Kaikki tietojen käsittely tehdään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Tietojärjestelmäluokitus B - ohjeistuksen mukaisesti.

  • Testien tilaaminen ja ottaminen on helppoa ja nopeaa.

  • Tulokset saat nopeasti ja selkeästi henkilökohtaiselle Puhti-sivullesi.