Siirry pääsisältöön
Etusivu / Tietopaketit / Homokysteiini (P-Hcyst) on aminohappo
Homokysteiini P-Hcyst

Homokysteiini (P-Hcyst) on aminohappo

Sisällysluettelo

Homokysteiinin tutkimus (P-Hcyst)

Tutkimusta käytetään, jos epäillään B12- ja B6-vitamiinien tai folaatin (B9-vitamiini) puutetta.

Homokysteiiniarvolla ajateltiin aiemmin voitavan arvioida riskiä verisuonisairauksiin, mutta näyttö tästä on ainakin toistaiseksi osoittautunut riittämättömäksi. Homokysteiinin mittaaminen saattaa olla eduksi erityisesti ihmisille, joilla on perinnöllistä alttiutta valtimotaudeille. Verisuonisairauksien riskien arviointiin on olemassa muitakin tutkimuksia ja keinoja. Sydän- ja verisuonitauteja sairastavien hoidossa muut asiat ovat tärkeämpiä kuin homokysteiini.

Korkea homokysteiinitaso

Korkea homokysteiini ei välttämättä itsessään ole haitaksi, mutta se saattaa kieliä muista ongelmista. Homokysteiiniarvo voi olla koholla mm. ravitsemuksellisista syistä. Esimerkiksi runsas liharuokien syöminen voi nostaa homokysteiiniarvoa. Korkea homokysteiinitaso voi myös olla perinnöllinen. Homokysteiiniarvo kohoaa iän myötä. Kahvi, tupakka ja alkoholi nostavat homokysteiiniarvoa jonkin verran. Kohonneet arvot voivat liittyä myös muihin tilanteisiin, lääkitykseen tai sairauksiin (mm. stressi, korkeat kretiinitasot, munuaistulehdukset, diabeteslääkkeet, kolesterolilääkkeet, epilepsialääkkeet, reumalääkkeet).

Mistä voin tilata homokysteiinin mittauksen?

Voit tilata homokysteiinin mittauksen Puhdin verkkokaupasta. Kaikki Puhdin testit ovat tilattavissa ilman lääkärin lähetettä.

Lääkärin etäkonsultaation voi tilata erikseen helposti suoraan tulosraportin lopusta, mikäli haluat keskustella tuloksistasi ja terveydestäsi, tulokset poikkeavat viitearvoista, sinulla on oireita tai herää epäilys sairaudesta.

Homokysteiinin tavoitearvo (P-Hcyst)

Tavoitearvo: alle 10 µmol/l

Viitearvot vaihtelevat laboratorioittain ja tutkimusten analysointimenetelmästä riippuen. Puhdin näytteet otetaan ja analysoidaan Mehiläisen laboratorioissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry maksamaan: : 0,00