Siirry pääsisältöön
Etusivu / Blogi / Kipa Tiivola: “Hyvinvointia tosissaan, muttei vakavissaan” – Katso valmentajan 7 vinkkiä hyvinvointiin, motivaatioon ja elämäntapamuutokseen

Kipa Tiivola: “Hyvinvointia tosissaan, muttei vakavissaan” – Katso valmentajan 7 vinkkiä hyvinvointiin, motivaatioon ja elämäntapamuutokseen

Kipa Tiivola terveysvalmentajan vinkit hyvinvointiin ja motivaatioon

Kipa Tiivolan päivät täyttyvät monipuolisesti erilaisista terveysvalmentajan töistä, erityisesti mielen valmennuksen, ryhmäliikunnan ohjauksen, luentojen, koulutusten ja sosiaalisen median parissa.

Kipa haluaa rohkaista ihmisiä olemaan hyvinvointinsa suhteen lapsenmielisen uteliaita. Hyvinvointi ei ole pelkkiä kieltoja ja rajoituksia, saati mustavalkoista ajattelua. Kipa toivoisi, että hyvinvoinnin tavoittelun parissa viihdytään.

Kipa muistuttaa myös, että muutoksen mittaaminen auttaa tekemään tavoitteista ja saavutuksista konkreettisia.

– Seuraan itse rauta-arvoja, D-vitamiinia ja kilpirauhasarvoja. Pidän Puhdin testeistä hirveästi, palvelu on todella hyvä. Tiedän, että monella muullakin on hyvä kokemus Puhdista!

Kipan vinkit elämäntapamuutokseen ja oman hyvinvoinnin edistämiseen

 1. Vasta kun oman terveyden menettää, tulee siitä arvokas. Otamme terveyden usein itsestäänselvyytenä. Terveys on kuitenkin jatkuvaa valintojen tekemistä ja itsestä huolehtimista.
 2. Tavoitteen tulee olla realistinen ja saavutettavissa oleva. Skannaa tämän hetken arjen realiteetit ja resurssit. Tiedosta, mikä on mahdollista. Jaa iso tavoite pienempiin välitavoitteisiin.
 3. Arvot ajavat muutosta ja motivaatio rakentuu niiden varaan. Motivaatiota voi ylläpitää ja lisätä mielen harjoituksilla.
 4. Suhtaudu terveyteen uteliaasti. Tosissaan, muttei vakavissaan. Hyvinvointi on jatkuvaa dialogia itsen kanssa ja ihminen on itsensä pahin kriitikko. Hyvinvointia ei pidä ottaa liian vakavasti; tällöin sisäinen puhe voi kääntyä negatiiviseksi. Arvosta ja kannusta itseäsi.
 5. Muutoksen mittaaminen auttaa tekemään tavoitteista ja saavutuksista konkreettisia. Esimerkiksi kolesteroliarvojen paraneminen on hyvä konkreettinen muutos.
 6. Hyvinvointi on jatkumo, ei kertaluontoinen projekti. Kompurointi, kompastelu ja askeleet taaksepäin ovat sallittua.
 7. Kun 80 % elämäntavoista on kunnossa, mahtuu joukkoon myös hieman huttua. Terveellisestä elämästä ei tarvitse tehdä täydellistä.

Kipa kertoo pitävänsä Puhdin testeistä: “Kuinka helppoa ja tärkeää!”

Kipa suosittelee Puhdin laboratoriopaketteja oman hyvinvoinnin seurantaan. Hän kertoo käyvänsä laboratoriokokeessa kerran vuodessa.

– Olen aina saanut todella hyvin aikoja laboratorioon, näytteenotto sujuu hetkessä ja tulokset ovat tulleet nopeasti Oma Puhti -sivulle. Palvelun saatavuus on loistava ja informaatio erinomaista!

Puhdin laboratoriotestit kertovat monipuolisesti kehon terveydentilasta. Valmiissa testipaketeissa on mukana tärkeitä mittareita, kuten D-vitamiini, rautavarastoista kertova ferritiini, täydellinen verenkuva, kolesteroliarvot sekä verensokeri.

– Viime aikoina minulla ei onneksi ole ollut haasteita rautavarastojen kanssa. Jos esimerkiksi vähänkään epäilet omien rautavarastojen riittävyyttä, mittaa ne.

Puhdin testeihin pääsee helposti ilman lähetettä. Laboratoriot löytyvät usealta paikkakunnalta ympäri Suomen.

Tarvittaessa lääkärin etäkonsultaatio on tilattavissa erikseen suoraan tulosraportilta, jos esimerkiksi ilmenee oireita, herää epäilys sairaudesta tai tuloksissa on jotain, mistä haluaa keskustella lisää.

Voit lukea Kipan haastattelun myös Iltalehdestä.

Kipa Tiivola on terveysvalmentaja ja pitkän linjan yrittäjä liikunta- ja hyvinvointialalla. Kipan kirja “Minun matkani – opas- ja harjoituskirja pysyvään elämäntapamuutokseen” sisältää mielen työkaluja elämäntapamuutokseen. Kipan blogi / Instagram / Facebook

Kuva: Veera Kurittu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Miksi Puhti

Helppo – Kotimainen – Nopea

 • Puhti tarjoaa parasta palvelua oman terveyden mittaamiseen ja kehittämiseen.

 • Kaikki testit ilman lääkärin lähetettä.

 • Selkeät paketit ja edullinen hinnoittelu.

 • Näytteenotto Mehiläisen laboratorioissa yli 75 toimipisteessä ympäri Suomen.

 • Suurin osa testeistä analysoidaan Suomessa Mehiläisen laboratorioissa.

 • Tulokset yleensä jo heti seuraavana arkipäivänä.

 • Selkeä ja helppolukuinen tulosraportti.

 • Tarvittaessa voit tilata erikseen Mehiläisen lääkärin neuvonnan testien jälkeen.

 • Saatavilla myös hyvinvointivalmennuksia.

 • Tiedot pysyvät Suomessa korkean turvaluokituksen palvelinsalissa.

AVAINLUVUT

Yli

4 500 000

testiä analysoitu

Palautteen keskiarvo

9,5

Google-tähdet

4,9 / 5

Mediassa nähty

Siirry maksamaan: : 0,00