Keskisuomalainen Eveliina Mäntykangas on tullut monelle tutuksi hyvinvoinnin puolesta puhujana niin iltapäivälehtien kuin sosiaalisen median kautta. Eveliinan elämä on ollut monenkirjavaa ja sisältänyt haastavia ylä- ja alamäkiä. Elämän koettelemuksissa on tarvittu vahvaa periksiantamattomuutta, jota naiselta kyllä löytyy. 

Siivet kantaa terveysongelmista huolimatta

Eveliina on aina pitänyt fyysisestä kunnostaan huolta. Tästä huolimatta tapahtui kesällä 2018 notkahdus voinnissa. 

– Paniikkikohtaukset alkoivat ja olin aivan voimaton niiden kanssa. Lopetin liikkumisen korkean leposykkeeni vuoksi ja yritin vaan saada sen laskemaan levolla. Kroppa kävi ylikierroksilla.

Eveliinan terveysongelmia selvitettiin niin kunnallisen kuin Puhti-palvelun toimesta ja syy ongelmille myös löytyi. Avun saaminen tosin ei aina ollut niin helppoa, mutta tämä ei naista lannistanut. 

– Terveyskeskuksesta on erittäin hankala saada ylimääräistä verikokeita, joten Puhdin palvelu oli tähän tarkoitukseen loistava. Pidin kovasti siitä, miten helppo koko tilausprosessi oli alusta asti. Paketin valitseminen, verikokeisiin meno sekä tuloksien lukeminen. Lisäksi lääkärin puhelu minulle, missä käytiin tulokset läpi, oli todella mahtava.

Oireiden taustalla matala ferritiini sekä D-vitamiini

Eveliina löysi Puhdin palvelut netin ja ystäviensä suositteluiden kautta ja huomasi, miten helpoksi palvelu oli tehty. 

– Halusin saada kattavan tiedon siitä, mitä sisälläni tapahtuu ja tehdä tarvittavat toimenpiteet. Olin kuullut pelkkiä positiivisia kokemuksia kyseisestä yrityksestä ja siksi valitsin Puhdin. 

Eveliinan oireiden taustalta löytyi mm. matala ferritiini sekä D-vitamiini. Nämä molemmat ovat yleisiä vaivoja monella suomalaisella. Ferritiinin ollessa matalana Eveliina koki uupumusta, joka vaikutti negatiivisesti niin mielialaan kuin jaksamiseen. 

– Uupuneena ei jaksa piristää itseään eikä nähdä maailmaa tai omaa elämää hyvänä.

Nämä kokemukset ovat vahvistaneet Eveliinan näkemystä siitä, että hän haluaa nyt panostaa entistä lujemmin omaan hyvinvointiin.

Puhti-mittauksilla tukea jaksamiseen

Eveliinan elämä säteilee tänä päivänä onnen ja ilon tunteita. Ammattikorkeakouluopinnot kulttuurituottajaksi etenevät ja terveellistä elämäntapaa on mukava viettää yhdessä elämänkumppanin Vilin kanssa. Ulkona liikkumisesta pitää huolen perheen koirat Lara ja Max. 

–Vihdoin olen siinä pisteessä, että ahdistus ja paniikkioireet eivät ole mukana jokapäiväisessä elämässä ja pystyn taas liikkumaan kuten ennen.

Eveliinalla on selvät suunnitelmat elämässä sekä fyysisen jaksamisen ylläpitämisessä. 

– Syön nyt D-vitamiinia, lisärautaa ja aion jatkossa käydä verikokeissa puolen vuoden välein. 

Eveliina haluaa kannustaa kaikkia ihmisiä panostamaan omaan hyvinvointiinsa.

Käykää ihmiset mittauttamassa veriarvoja. Niistä saattaa löytyä selitys omituisiin oireisiin.

– Ihmisten pitäisi enemmän panostaa omassa hyvinvoinnissaan tällaiseen konkreettisen tiedon hankintaan. Tuloksia ei pidä pelätä, koska on hyvä tietää, mitä omassa kehossa tapahtuu ja voida vaikuttaa siihen, jos jokin arvo ei ole kohdallaan.

Tartu Eveliinan neuvoon ja lähde mittaamaan, miten elimistösi voi. Tilaa Eveliinan testaama paketti tästä.

Teksti

Kirjoittajan avatar

Puhdin palvelun sujuvuudesta vastaava sairaanhoitaja Susanna Nuoramo on kokenut terveysalan ammattilainen. Susannan intohimona on kokonaisvaltainen hyvinvointi, psyykkisen hyvinvoinnin sekä työssä jaksamisen edistäminen. Erityisosaamisena uni ja palautuminen. Susanna vastaa Puhdilla myös yhteistyöstä eri sidosryhmien kanssa.


Päivitetty: 17.01.2020

Onko sinulla kokemuksia aiheesta, joita haluaisit jakaa?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Takaisin ylös