Sinkki

Sinkki on elimistölle välttämätön mineraali, joka osallistuu lukuisiin kehon toimintoihin.

46,95 

Sinkki on metallinen alkuaine, joka on monien entsyymien osana elimistölle tarpeellinen hivenaine ja monien lääkkeiden aineosa.

Sinkkiä löytyy elimistön kaikista kudoksista, elimistä ja nesteistä. Sitä tarvitaan muun muassa vastustuskyvyn ylläpitoon, haavojen parantumiseen, haju- ja makuaistin toiminnan ylläpitoon ja hedelmällisyyteen.

Sinkki ei varastoidu elimistöön, joten sitä tulee saada ravinnosta päivittäin. Kupari ja rauta voivat häiritä sinkin imeytymistä.

Maksakirroosi aiheuttaa sinkin liiallista menetystä munuaisten kautta. Muita syitä sinkinpuutokseen ovat syömishäiriöt, tulehdukselliset suolistosairaudet ja anabolisten steroidien käyttö.

Sinkin liiallinen saanti sinänsä ei ole ongelma, koska ylimääräinen sinkki poistuu elimistöstä virtsan mukana. Liiallinen saanti voi kuitenkin häiritä kuparin imeytymistä ja aiheuttaa kuparin puutostilan.

Tutkimus ei vaadi paastoa.

Lisätietoja

Lähteet

Lääketieteen sanasto: Sinkki. www.terveyskirjasto.fi. 2018

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu Synlabin toimipisteissä yli 20 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testi verkkokaupastamme, tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Ne sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemman sijainnin voit tarkistaa täältä.

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä olisi hyvä jutella lääkärin kanssa. Voit tilata erikseen palvelumme kautta lääkärin tai ravitsemusterapeutin konsultaation testien jälkeen.

Osa paketeistamme sisältää testejä, jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla, jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä.

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo yleisesti tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa ja ladata pdf-muodossa.

Palvelumme ei sisällä henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Pyri nukkumaan, syömään, juomaan, liikkumaan, työskentelemään ja stressaamaan normaaliin tapaan edellisinä päivinä. Pidä aina sama paastoaika ennen kokeita ja syö samat ateriat samaan aikaan kokeita edeltävänä päivänä. Esimerkiksi voimakas stressi tai suru voivat muuttaa arvoja paljonkin.

Load More