Kasvuhormoni (fS-GH)

Kasvuhormoni mahdollistaa kasvuiässä normaalin kasvun ja kehityksen.

Tuotanto on suurimmillaan murrosiässä, kunnes sen eritys hiljalleen vähenee ja vakiintuu noin 30-vuotiaana.

44,95 

Kasvuhormoni mahdollistaa kasvuiässä normaalin kasvun ja kehityksen. Tuotanto on suurimmillaan murrosiässä, kunnes sen eritys hiljalleen vähenee ja vakiintuu noin 30-vuotiaana. Kasvuhormoni syntyy aivolisäkkeessä.

FS-GH-tutkimuksella selvitetään, onko kasvuhormonin eritys normaalina. Hormonin pitoisuus vaikuttaa erityisesti pituuskasvuun ja on suurimmillaan murrosiässä, jolloin suuri osa pituuskasvusta tapahtuu.

Vähäinen kasvuhormonin pitoisuus ilmenee lyhytkasvuisuutena ja suuri pitoisuus runsaana pituuskasvuna.

Kasvuhormonin tehtäviin kuuluu pituus pituuskasvun toteuttamisen lisäksi rasvakudoksen vähentäminen ja lihasmassan lisääminen. Aikuisilla arvon perusteella voidaan päätellä, onko kehon rasva-aineenvaihdunta kunnossa.

Paasto:

Tutkimus vaatii paastoa.

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu Synlabin toimipisteissä yli 20 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testi verkkokaupastamme, tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Ne sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemman sijainnin voit tarkistaa täältä.

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä olisi hyvä jutella lääkärin kanssa. Voit tilata erikseen palvelumme kautta lääkärin tai ravitsemusterapeutin konsultaation testien jälkeen.

Osa paketeistamme sisältää testejä, jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla, jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä.

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo yleisesti tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa ja ladata pdf-muodossa.

Palvelumme ei sisällä henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Pyri nukkumaan, syömään, juomaan, liikkumaan, työskentelemään ja stressaamaan normaaliin tapaan edellisinä päivinä. Pidä aina sama paastoaika ennen kokeita ja syö samat ateriat samaan aikaan kokeita edeltävänä päivänä. Esimerkiksi voimakas stressi tai suru voivat muuttaa arvoja paljonkin.

Load More