Kalsium, alb. korjattu

Kalsium, albumiinikorjattu. Suuri osa elimistön kalsiumista kulkee albumiiniproteiinin mukana.

38,95 

S-Ca-Albk-tutkimuksessa selviää albumiiniin sitoutuneen kalsiumin määrä veressä. Iso osa veren kalsiumista kulkee sitoutuneena albumiiniproteiiniin, joten kalsiumin määrittämiseksi tarvitaan myös albumiinin määrän testaaminen.

HUOM. Sisältää myös Kalsium-testin, sitä ei tarvitse tilata erikseen.

Kalsium

Kalsium on yksi veren elintärkeistä suoloista. Se on välttämätön hyvin monissa aineenvaihdunnan reaktioissa. Sitä tarvitaan muun muassa lihassolujen ja hermosolujen toiminnan säätelyssä. Näissä reaktioissa tarvittavat kalsiumin määrät ovat pienet, mutta ne voivat toimia moitteettomasti vain, jos veren kalsiumpitoisuus on sopiva. Siksi elimistö säätelee veren kalsiumpitoisuutta tarkasti. Yli 99 prosenttia elimistön kalsiumista on luustossa, jossa se on tärkeänä osana luuston kovaa mineraalia.

Kalsiumia elimistö saa ravinnosta. Suomalaisten kalsiumista lähes kaksi kolmasosaa tulee maitotuotteista.

Veren kalsiumin pitoisuuden mittauksella ei voida arvioida ravinnon kalsiumin saannin riittävyyttä eikä myöskään yksiselitteisesti luustoterveyttä.

Riittävä D-vitamiinin saanti on välttämätön, jotta kalsium imeytyy normaalisti.

Tutkimus ei vaadi paastoa.

Lisätietoja

Lähteet

Eskelinen, Seija: Kalsium (P-Ca, P-Ca-albk ja P-Ca-ion). www.terveyskirjasto.fi. 2016

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu Synlabin toimipisteissä yli 20 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testi verkkokaupastamme, tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Ne sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemman sijainnin voit tarkistaa täältä.

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä olisi hyvä jutella lääkärin kanssa. Voit tilata erikseen palvelumme kautta lääkärin tai ravitsemusterapeutin konsultaation testien jälkeen.

Osa paketeistamme sisältää testejä, jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla, jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä.

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo yleisesti tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa ja ladata pdf-muodossa.

Palvelumme ei sisällä henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Pyri nukkumaan, syömään, juomaan, liikkumaan, työskentelemään ja stressaamaan normaaliin tapaan edellisinä päivinä. Pidä aina sama paastoaika ennen kokeita ja syö samat ateriat samaan aikaan kokeita edeltävänä päivänä. Esimerkiksi voimakas stressi tai suru voivat muuttaa arvoja paljonkin.

Load More