B6-vitamiini

B6-vitamiini osallistuu aivoissa mielialan kannalta tärkeiden välittäjäaineiden muodostamiseen.

53,95 

B6-vitamiini osallistuu serotoniini- ja noradrenaliini-nimisten välittäjäaineiden muodostukseen.

B6-vitamiini vaikuttaa myös glykogeenin aineenvaihduntaan ja verisolujen muodostamiseen. Riittävä B6-vitamiinin pitoisuus ehkäisee sydän- ja verisuonisairauksia.

B6-vitamiinin puutos

Paljon alkoholia käyttävillä, kilpirauhasen liikatoiminnasta kärsivillä ja maksaongelmaisilla ihmisillä esiintyy muita enemmän tämän vitamiinin puutetta.
B6-vitamiini on tärkeä aivojen normaalin kehittymisen kannalta. Se vaikuttaa mielialan lisäksi myös muistamiseen, ajattelemiseen ja oppimiseen.

B6-vitamiinin puutos voi syntyä runsaan alkoholinkäytön, runsasproteiinisen ruokavalion noudattamisen tai e-pillereiden käytön yhteydessä. Oireet voivat olla neurologisia, kuten ärtymystä, masentuneisuutta ja kouristelua tai ilmetä esimerkiksi ihottumana ja limakalvoärsytyksenä.

Vitamiinia on saatava ravinnosta päivittäin, sillä se ei varastoidu kehoon.

Lisätietoa

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu Synlabin toimipisteissä yli 20 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testi verkkokaupastamme, tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Ne sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemman sijainnin voit tarkistaa täältä.

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä olisi hyvä jutella lääkärin kanssa. Voit tilata erikseen palvelumme kautta lääkärin tai ravitsemusterapeutin konsultaation testien jälkeen.

Osa paketeistamme sisältää testejä, jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla, jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä.

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo yleisesti tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa ja ladata pdf-muodossa.

Palvelumme ei sisällä henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Pyri nukkumaan, syömään, juomaan, liikkumaan, työskentelemään ja stressaamaan normaaliin tapaan edellisinä päivinä. Pidä aina sama paastoaika ennen kokeita ja syö samat ateriat samaan aikaan kokeita edeltävänä päivänä. Esimerkiksi voimakas stressi tai suru voivat muuttaa arvoja paljonkin.

Load More