ApoB-lipoproteiini

ApoB-lipoproteiini on pahana kolesterolina pidetyn LDL:n rakenneosa. Sen pitoisuuden määritys ennustaa etenkin ylipainoisilla, munuaissairailla ja diabeetikoilla valtimotautien riskin perinteisiä kolesterolimittauksia tarkemmin.

61,95 

Kolesteroli, rasvat ja rasvan kaltaiset aineet kulkevat verenkierrossa lipoproteiinipartikkeleissa, joita ovat esimerkiksi LDL ja HDL. Perinteisissä kolesterolimittauksissa suuri LDL-kolesterolin määrä ennakoi sydän- ja verisuonitauteja.

Apo B on LDL-partikkelin tärkein rakenneosa. Perinteisessä kolesterolimittauksessa arvot voivat olla normaalit, vaikka sydän- ja verisuonitautien riski olisi olemassa, sillä ne eivät mittaa apolipoproteiinien määrää. Erityisesti diabeetikoilla, munuaissairailla ja ylipainoisilla apolipoproteiinien määrän tutkiminen ennustaa sairastumisriskiä usein perinteisiä mittaustapoja tarkemmin.

FINRISKI 2007-tutkimusaineiston mukaan ApoA1-pitoisuus (hyvän kolesterolin rakenneosa) oli pienin diabeetikoilla sekä ylipainoisilla henkilöillä, joiden painoindeksi eli BMI oli yli 30 kg/m2. Ylipainoisilla oli sitä vastoin myös suurin Apo B-pitoisuus.

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu Synlabin toimipisteissä yli 20 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testi verkkokaupastamme, tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Ne sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemman sijainnin voit tarkistaa täältä.

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä olisi hyvä jutella lääkärin kanssa. Voit tilata erikseen palvelumme kautta lääkärin tai ravitsemusterapeutin konsultaation testien jälkeen.

Osa paketeistamme sisältää testejä, jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla, jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä.

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo yleisesti tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa ja ladata pdf-muodossa.

Palvelumme ei sisällä henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Pyri nukkumaan, syömään, juomaan, liikkumaan, työskentelemään ja stressaamaan normaaliin tapaan edellisinä päivinä. Pidä aina sama paastoaika ennen kokeita ja syö samat ateriat samaan aikaan kokeita edeltävänä päivänä. Esimerkiksi voimakas stressi tai suru voivat muuttaa arvoja paljonkin.

Load More

Saatat myös pitää...

74,95 

Lipoproteiini A-testin avulla arvioidaan riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin sekä lihavuuteen.

Avainluvut

icon-1

Yli

220 000

testiä analysoitu

icon-1

Palautteen keskiarvo

9,5
icon-1

Google-arviot

4,9 / 5

Mediassa nähty