A-vitamiini

A-vitamiini on sairauksia ehkäisevä, luiden ja ihon kuntoon vaikuttava vitamiini.

86,95 

A-vitamiini eli retinoli ja sen esiaste beetakaroteeni tukee terveyttämme monilla tavoilla. Se on tärkeä näkökyvylle, ihon ja luiden terveydelle sekä vastustuskyvylle.

A-vitamiinin esiastetta betakaroteenia saadaan hedelmistä ja vihanneksista.

A-vitamiinin lähteet

Maksa on ylivoimaisesti runsaimmin A-vitamiinia sisältävää ruokaa. Sadan gramman annos sian tai naudan maksaa sisältää retinolia noin 20 mg, mikä vastaa reilun kuukauden tarvetta. Muita A-vitamiinia sisältäviä ruokia ovat meijerituotteet. Niiden sisältämät määrät vain ovat paljon pienempiä – esimerkiksi rasvaisissa juustoissa A-vitamiinipitoisuus on vain pari prosenttia maksan arvoista.

Lisätietoja

Paasto

Tutkimus vaatii normaalin yön yli-paaston.

Lähteet

Aro, Antti: Maksa ja A-vitamiini. www.terveyskirjasto.fi. 2015

Lääketieteen sanasto: Karoteeni; Retinoli. www.terveyskirjasto.fi. 2018

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu Synlabin toimipisteissä yli 20 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testi verkkokaupastamme, tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Ne sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemman sijainnin voit tarkistaa täältä.

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä olisi hyvä jutella lääkärin kanssa. Voit tilata erikseen palvelumme kautta lääkärin tai ravitsemusterapeutin konsultaation testien jälkeen.

Osa paketeistamme sisältää testejä, jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla, jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä.

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo yleisesti tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa ja ladata pdf-muodossa.

Palvelumme ei sisällä henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Pyri nukkumaan, syömään, juomaan, liikkumaan, työskentelemään ja stressaamaan normaaliin tapaan edellisinä päivinä. Pidä aina sama paastoaika ennen kokeita ja syö samat ateriat samaan aikaan kokeita edeltävänä päivänä. Esimerkiksi voimakas stressi tai suru voivat muuttaa arvoja paljonkin.

Load More