Siirry pääsisältöön
Etusivu / Blogi / Virittäydy lomalle – 5 läsnäolovinkkiä arkeen

Virittäydy lomalle – 5 läsnäolovinkkiä arkeen

Virittäydy lomalle: läsnäolovinkit arkeen

Kuinka virittäytyä lomalle ja vähentää kasaantunutta stressiä? Puhdin blogin vieraskynässä on tällä kertaa äänessä helsinkiläinen joogaopettaja Anna-Mari.

Tervetuloa kesä ja aurinko! Vuoden lämpöisimpänä kautena kehon ja mielen täyttää erilainen elinvoima kuin talven pimeinä kuukausina. Kesällä voi tuntua, että virtaa riittää vaikka mihin. Arjen tasapainon kannalta on kuitenkin tärkeä muistaa myös levon merkitys.

Miten tuoda tasapainottavia läsnäolon hetkiä omaan arkeen ja sitä kautta vähentää stressiä? Seuraavat helpot vinkit sopivat myös työkiireiden tai aktiivisten lomasuunnitelmien keskelle.

5 läsnäolon vinkkiä arkeen

 1. Jätä aikaa palautumiselle. Ota tietoisesti hengähdyshetkiä arjen keskellä. Ehkä se tarkoittaa sinulle viikoittaista yinjoogaa tai jooganidra-syvärentoutusharjoitusta. Joogaharjoituksen ei tarvitse olla pitkä; jo 15–20 minuutin pysähtyminen joogamatolle elvyttää kehoa ja mieltä. Tältä Yogoben soittolistalta löydät rentouttavia ja aloittelijaystävällisiä joogaharjoituksia, jotka voi tehdä vaikkapa kesämökin laiturilla.
 2. Mene luontoon. Löydä sinulle oikea tapa vahvistaa yhteyttäsi luontoon. Se voi olla tuokio lähimetsässä, suppailua järvellä, pyöräretki tai vaikka melontareissu.
 3. Pyhitä aamu meditaatiolle. Päätä, että et katso puhelintasi heti kun heräät, vaan sen sijaan teet 5–15 minuutin lyhyen meditaation. Tälle soittolistalle olemme koonneet aloittelijaystävällisiä meditaatioita.
 4. Aloita kiitollisuuspäiväkirja. Kiitollisuus on harjoitus ja se muistuttaa meitä siitä, että voimme tietoisen läsnäolon avulla vahvistaa positiivisia tunteita. Merkitse joka ilta viikon (tai halutessasi vaikkapa koko kuukauden ajan) päiväkirjaasi 5 asiaa, joista olet kiitollinen. Älä kirjoita listaan samoja asioita. Näin harjoitus auttaa sinua kiinnittämään huomiosi arjen pieniin asioihin, jotka ovat kuitenkin olennaisia ja suuria asioita hyvinvointisi kannalta.
 5. Tietoinen hengitys. Pysähdy tietoisesti hengityksesi äärelle arjen askareiden lomassa. Kuulostele hengitystäsi muutaman minuutin ajan ja kysy itseltäsi; miltä hengittäminen tuntuu juuri tällä hetkellä? Missä kohtaa kehoa tunnen hengityksen liikkeen? Mikä kohta tuntuu olevan tukossa?

Vieraskynän kirjoittaja Anna-Mari Pentikäinen on helsinkiläinen joogaopettaja ja johtavan pohjoismaisen hyvinvointialustan, Puhdin yhteistyökumppanin, Yogoben sisällönluoja, joka tasapainottaa oloaan meren äärellä tai paljasjalkaisella kävelyllä luonnossa. Löydät Anna-Marin kesän ulkojoogan tunnit, joogaretriitit & joogapurjehdukset Suomessa ja ensi talven Sri Lankan joogaretriitit tästä. IG: @annamariyogax, FB: Annamariyoga

Toivotamme yhdessä kaikille rentouttavaa kesää!

PS. Puhti palvelee myös kesällä. 🙂 Kesän ajan mahdollisuus chat-keskusteluun Mehiläisen hyvinvointivalmentajan kanssa ilman lisämaksua testipaketin ostaneille!

Kuva: Heini Pekkala

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Miksi Puhti

Helppo – Kotimainen – Nopea

 • Puhti tarjoaa parasta palvelua oman terveyden mittaamiseen ja kehittämiseen.

 • Kaikki testit ilman lääkärin lähetettä.

 • Selkeät paketit ja edullinen hinnoittelu.

 • Näytteenotto Mehiläisen laboratorioissa yli 75 toimipisteessä ympäri Suomen.

 • Suurin osa testeistä analysoidaan Suomessa Mehiläisen laboratorioissa.

 • Tulokset yleensä jo heti seuraavana arkipäivänä.

 • Selkeä ja helppolukuinen tulosraportti.

 • Tarvittaessa voit tilata erikseen Mehiläisen lääkärin neuvonnan testien jälkeen.

 • Saatavilla myös hyvinvointivalmennuksia.

 • Tiedot pysyvät Suomessa korkean turvaluokituksen palvelinsalissa.

AVAINLUVUT

Yli

4 500 000

testiä analysoitu

Palautteen keskiarvo

9,5

Google-tähdet

4,9 / 5

Mediassa nähty

Siirry maksamaan: : 0,00