Siirry pääsisältöön
50+ mies terveystarkastus

Seksitautitestit

Näytetään kaikki 2 tulosta

Sukupuolitautitestit ilman lähetettä (HIV, klamydia, tippuri)

Sukupuolitaudit eli seksitaudit tarttuvat seksuaalisessa kanssakäymisessä. Suurin osa seksitautitartunnoista saadaan kotimaasta. Klamydia on selvästi yleisin sukupuoliteitse tarttuvista taudeista Suomessa.

Sukupuolitaudit kannattaa aina tutkia ja hoitaa ajoissa. Jos olet ollut suojaamattomassa yhdynnässä ja pohdit sukupuolitaudin mahdollisuutta, hakeudu tutkimuksiin. Sukupuolitauti voi olla oireeton.

Voit hakeutua sukupuolitautitesteihin (klamydia, tippuri ja HIV) Puhdin kautta ilman lääkärikäyntiä ja lähetettä. Tee tilaus verkosta ennen näytteenottoa. Näytteenotto Mehiläisen laboratorioissa noin 50 paikkakunnalla ympäri Suomen!

Kondomin käyttö on paras keino suojautua seksitaudeilta.

Sukupuolitautitestit: Miten toimin?

Tilaa ensin testit netistä Puhdin sivuilta ilman lääkärin lähetettä.

Saat tilauksen jälkeen sähköpostilla selkeät ohjeet näytteenottoon valmistautumiseen. Klamydia ja tippuri tutkitaan virtsanäytteestä (ensivirtsa, ei alapesua ennen näytteenottoa). Ennen näytteenottoa on oltava vähintään 2 tuntia virtsaamatta. HIV-tutkimus on verikoe, joka ei vaadi erityistä valmistautumista näytteenottoon.

Laboratoriossa voi käydä usealla paikkakunnalla Suomessa. Suurin osa Mehiläisen laboratorioista palvelee ilman ajanvarausta. Näytteenotto vie vain muutaman minuutin.

Klamydian ja tippurin tutkimusten tulokset valmistuvat noin 3-5 arkipäivässä. HIV:n tulos valmistuu noin viikossa. Kun tulokset ovat valmiina, saat ilmoituksen tekstiviestillä ja sähköpostilla. Kirjaudu Oma Puhti -osioon, josta näet tulokset.

Sekä klamydia että tippuri voidaan todeta 5 vuorokauden kuluttua tartunnasta. Negatiivinen testitulos HIV-testistä on luotettava vasta kolmen kuukauden kuluttua tartunnasta.

Positiivinen testitulos

Mikäli testitulos on positiivinen, hoitaja tai lääkäri ottaa sinuun yhteyttä henkilökohtaisesti ja ohjaa hoidon pariin. Voit myös itse hakeutua hoitoon heti positiivisen tuloksen saatuasi. Positiivisesta tuloksesta tehdään myös aina tartuntatautilain mukainen ilmoitus.

Positiivisen HIV-tuloksen yhteydessä potilaan on tärkeää itse ilmoittaa asiasta aiemmille seksikumppaneille, jotta myös kumppanien mahdolliset tartunnat saadaan hoidettua.

Siirry maksamaan: : 0,00