154,00 

Testillä mitataan jodidin pitoisuus elimistössä. Jodidi vaikuttaa kilpirauhasen toimintaan.
Laaja tutkimuspaketti sisältää neljä testiä, joiden avulla saadaan kattava kuva kilpirauhasen toiminnasta ja säätelystä. Kilpirauhanen vaikuttaa koko kehon toimintaan.
Sisältää kilpirauhasen laajan tutkimuspaketin sekä ferritiinin. Yhteensä viisi testiä, joiden avulla saadaan kattava kuva kilpirauhasen toiminnasta ja säätelystä. Kilpirauhanen vaikuttaa koko kehon toimintaan.

33,00  19,00 

Seurantapaketissa on kaksi tärkeintä testiä, S -TSH ja S -T4-V, jotka kertovat kilpirauhasen toiminnasta. Testipaketti sopii kilpirauhasen toiminnan säännölliseen seurantaan.
S-TSHRAb-testiä käytetään erilaisten kilpirauhasen liikatoimintaa aiheuttavien tilojen toteamisessa ja lääkehoidon seurannassa.
Tyreoglobuliinin vastaisia vasta-aineita (TyglAb) voi syntyä, kun kilpirauhaskudoksen hajotessa tyreoglobuliinia vuotaa verenkiertoon.

Tiedätkö omat kilpirauhasarvosi?

Monet tekijät vaikuttavat siihen, miten energisiä olemme arjessa tai urheillessa ja minkälaiseksi terveytemme muodostuu tulevaisuudessa. Kilpirauhasen toiminta on yksi tärkeimmistä jaksamiseen vaikuttavista tekijöistä.

Kilpirauhanen vaikuttaa koko kehon toimintaan, sillä se säätelee mm. aineenvaihduntaa ja vaikuttaa vireystilaan ja mielialaan.

Kuinka kilpirauhasen toimintaa mitataan?

Ainoa tapa mitata omat kilpirauhasarvot on verikoe laboratoriossa. Näytteenotto vie vain muutaman minuutin ja tulokset saat jo seuraavana päivänä. Kaikki testimme voit tehdä ilman lääkärin lähetettä. Jos jotkin arvot ovat viiterajojen ulkopuolella, kehotamme olemaan yhteydessä lääkäriin.

Koska kilpirauhasen toiminta on niin tärkeä osa hyvinvointia, mitataan se kaikissa Puhdin paketeissa. Suosittelemme samalla käynnillä mittaamaan myös muut tärkeät jaksamiseen ja hyvinvointiin vaikuttavat tekijät, kuten ferritiini ja D-vitamiini.

Voit myös tilata pelkän kilpirauhasen toimintaan keskittyvän paketin. Suosittelemme kuitenkin heti laajemman paketin ottamista, koska monet arvoista ovat yhteydessä toisiinsa.

Kilpirauhasen toimintaan liittyvät mittaukset

  • S -TSH, eli Tyreotropiini on aivolisäkkeen erittämä kilpirauhasen toimintaa ohjaava hormoni. Tyreotropiini tutkitaan yleensä ensimmäisenä, kun selvitetään kilpirauhasen toimintaa.
  • S- T4-V, eli Tyroksiini on kilpirauhashormoni, jonka pitoisuus kertoo kilpirauhasen toiminnasta.
  • S- T3-V, eli Trijodityroniini on kilpirauhashormoni joka syntyy T4-hormonista (tyroksiini) dejodinaatiossa. T3 on voimakkain kilpirauhashormoni.
  • S- TPOAb, eli Tyreoideaperoksidaasi on entsyymi, joka osallistuu kilpirauhashormonien muodostumiseen. Vasta-aineet tyreoideaperoksidaasille viittaavat kilpirauhasen autoimmuunitulehdukseen.

Miksi Puhti?

• Puhti on uusi palvelu, jonka avulla voit selvittää miten oma elimistösi voi – auto katsastetaan säännöllisesti, mutta miksi omaa terveyttä ei seurata samalla tavalla?
• Kaikki testit saa tilattua suoraan ilman lääkärin lähetettä.
• Selkeä ja edullinen hinnoittelu – ei lisäkuluja.
• Jos ottaa testit säännöllisesti voi helposti seurata yhdellä graafilla tulosten kehittymistä. Näin myös huomaa jos arvot lähtevät poikkeamaan normaalista ja voi selvittää syyn jo ennen kuin oireita välttämättä tulee.
• Selkeä paketointi. Tärkeimmät testit eri kohderyhmille.
• Testit voi ottaa yli 20 eri paikkakunnalla
• Tulokset jo seuraavana päivänä.
• Meidän mielestä tulosten tulkinnan ei tarvitse olla vaikeaa. Teimme tulosraportista selkeän ja helppolukuisen, kerromme myös mitä eri arvot tarkoittavat.
• Arjessa jaksamisen lisäksi monet arvot vaikuttavat tuloksiin, joita saavutat urheillessa. Myös painonhallintaan oman kehon toiminnalla voi olla suora vaikutus.