Paketissa on kaksi tärkeintä testiä, S -TSH ja S -T4-V, jotka kertovat kilpirauhasen toiminnasta. Testipaketti sopii kilpirauhasen toiminnan säännölliseen seurantaan.
Lisäkilpirauhaset erittävät parathormonia, joka säätelee elimistön kalsiumtasapainoa.
S -T3-V, eli trijodityroniini on kilpirauhashormoni joka syntyy T4-hormonista (tyroksiini) dejodinaatiossa.
S-TSHRAb-testiä käytetään erilaisten kilpirauhasen liikatoimintaa aiheuttavien tilojen toteamisessa.
Tyreoglobuliinin vastaisia vasta-aineita (TyglAb) voi syntyä, kun kilpirauhaskudoksen hajotessa tyreoglobuliinia vuotaa verenkiertoon.
S -TPOAb, eli tyreoideaperoksidaasi on entsyymi, joka osallistuu kilpirauhashormonien muodostumiseen. Vasta-aineet tyreoideaperoksidaasille viittaavat kilpirauhasen autoimmuunitulehdukseen.
T4-V eli tyroksiini on kilpirauhashormoni, jonka pitoisuus kertoo kilpirauhasen toiminnasta.

Kilpirauhanen vaikuttaa koko kehon toimintaan, vireystilaan ja mielialaan. Tiedätkö, miten oma elimistösi voi?

Puhdin avulla selvität helposti omat kilpirauhasarvot. Voit tilata kaikki laboratoriotestit ilman lääkärin lähetettä. Tulokset saat yleensä heti seuraavana päivänä!

Tiedätkö omat kilpirauhasarvosi?

Monet tekijät vaikuttavat siihen, miten energisiä olemme arjessa tai urheillessa ja minkälaiseksi terveytemme muodostuu tulevaisuudessa. Kilpirauhasen toiminta on yksi tärkeimmistä jaksamiseen vaikuttavista tekijöistä.

Kilpirauhanen vaikuttaa koko kehon toimintaan, sillä se säätelee mm. aineenvaihduntaa ja vaikuttaa vireystilaan ja mielialaan.

Kuinka kilpirauhasen toimintaa mitataan?

Ainoa tapa mitata omat kilpirauhasarvot on verikoe laboratoriossa. Näytteenotto vie vain muutaman minuutin ja tulokset saat jo seuraavana päivänä.

Saat kaikki Puhdin testit ilman lääkärin lähetettä. Tarvittaessa voit tilata Puhdin palvelun kautta erikseen lääkärin etäkonsultaation testien jälkeen.

Miksi Puhti?

• Puhti on palvelu, jonka avulla voit selvittää, miten oma elimistösi voi.
• Kaikki testit saa tilattua ilman lääkärikäyntiä ja lähetettä.
• Selkeä ja edullinen hinnoittelu – ei lisäkuluja.
• Jos ottaa testit säännöllisesti voi helposti seurata yhdellä graafilla tulosten kehittymistä. Näin huomaa, jos arvot lähtevät poikkeamaan normaalista ja voi selvittää syyn jo ennen kuin oireita välttämättä tulee.
• Selkeä paketointi. Tärkeimmät testit eri kohderyhmille.
• Laboratoriotestit voi tehdä yli 20 paikkakunnalla Suomessa.
• Tulokset jo seuraavana päivänä.
• Tulosten tulkinnan ei tarvitse olla vaikeaa. Puhdin tulosraportti on helppolukuinen. Näet selkeästi, mitä eri arvot tarkoittavat ja ovatko ne viitearvojen sisällä.