Paketissa on kaksi tärkeintä testiä, S -TSH ja S -T4-V, jotka kertovat kilpirauhasen toiminnasta. Testipaketti sopii kilpirauhasen toiminnan säännölliseen seurantaan.
Lisäkilpirauhaset erittävät parathormonia, joka säätelee elimistön kalsiumtasapainoa.
S -T3-V, eli trijodityroniini on kilpirauhashormoni joka syntyy T4-hormonista (tyroksiini) dejodinaatiossa.
S-TSHRAb-testiä käytetään erilaisten kilpirauhasen liikatoimintaa aiheuttavien tilojen toteamisessa.
Tyreoglobuliinin vastaisia vasta-aineita (TyglAb) voi syntyä, kun kilpirauhaskudoksen hajotessa tyreoglobuliinia vuotaa verenkiertoon.
S -TPOAb eli tyreoideaperoksidaasi on entsyymi, joka osallistuu kilpirauhashormonien muodostumiseen. Vasta-aineet tyreoideaperoksidaasille viittaavat kilpirauhasen autoimmuunitulehdukseen.
T4-V eli tyroksiini on kilpirauhashormoni, jonka pitoisuus kertoo kilpirauhasen toiminnasta.

Tiedätkö, miten oma elimistösi voi? Puhdin testien avulla selvität helposti omat kilpirauhasarvot. Voit tilata kaikki laboratoriotestit ilman lääkärin lähetettä. Tulokset saat yleensä jo heti seuraavana arkipäivänä!

Tiedätkö omat kilpirauhasarvosi?

Hyvin toimiva kilpirauhanen on ihmiselle välttämättömyys. Kilpirauhasella on merkittävä tehtävä elimistön terveiden toimintojen ylläpidossa. Kilpirauhasen toimintahäiriöt ovat yleisimpiä sisäelinrauhasten poikkeamia.

Kuinka kilpirauhasen toimintaa mitataan?

Ainoa tapa mitata kilpirauhasarvot on verikoe laboratoriossa. Saat kaikki Puhdin testit ilman lääkärin lähetettä. Näytteenotto vie vain muutaman minuutin ja tulokset saat yleensä jo seuraavana päivänä.

Tarvittaessa voit tilata Puhdin palvelun kautta erikseen lääkärin etäkonsultaation testien jälkeen, jos esimerkiksi herää epäilys sairaudesta tai sinulla on oireita.

Miksi Puhti?

• Puhti on palvelu, jonka avulla voit selvittää, miten oma elimistösi voi.
• Kaikki testit saa tilattua ilman lääkärikäyntiä ja lähetettä.
• Selkeä ja edullinen hinnoittelu.
• Selkeä paketointi. Tärkeimmät testit eri kohderyhmille.
• Laboratoriotestit voi tehdä 50 paikkakunnalla Suomessa Mehiläisen toimipisteissä.
• Tulokset saat yleensä jo seuraavana päivänä.
• Tulosten tulkinnan ei tarvitse olla vaikeaa. Puhdin tulosraportti on helppolukuinen. Näet selkeästi, mitä eri arvot tarkoittavat ja ovatko ne viitearvojen sisällä.