Ferritiini on raudan imeytymis- ja varastoitumismuoto. Se on hyvä elimistön rautavarastojen mittari, ja sen pieni pitoisuus on merkki raudanpuutteesta.

Fosfaatti on tärkeä hivenaine, jota tarvitaan luuston ja hampaiden hyvinvointiin, perintötekijöiden rakentamiseen ja entsyymien toimintaan.

93,95 

Kupari on pienessä määrin elimistölle välttämätön hivenaine, jota saadaan ravinnosta. Kupari tutkitaan lääkärin suosituksesta, kun epäillään kuparin poikkeavaa kertymistä elimistöön (esim. työperäisissä altistuksissa tai kertymäsairauden kuten Wilsonin taudin yhteydessä).
Riittävä raudan saanti vaikuttaa muun muassa jaksamiseen, mielialaan ja yleisvointiin. Laajan raudanpuutteen ja anemian tutkimuksen tuloksena saat tärkeimmät arvot, jotka liittyvät rautaan, rautavarastoihin ja anemiaan.
Lykopeeni on varsinkin tomaateista saatava karoteeni.
Magnesium on elimistölle välttämätön mineraali, jota tarvitaan hermoston ja useiden entsyymien toimintaan.
Mangaanille ja sen epäorgaanisille yhdisteille altistumisen arviointi.
Raudan imeytymiskoe osoittaa, onko sinulla raudanpuutetta ja imeytyykö suun kautta otettu rautalisä elimistösi käyttöön. Tutkimusta suositellaan, jos on epäilys heikosta raudan imeytymisestä. Tutkimuksen kesto on 2 tuntia.
Riittävä raudan saanti vaikuttaa muun muassa jaksamiseen, mielialaan, yleisvointiin ja sydämen toimintaan. Testipakettiin on valittu raudanpuutteen tarkasteluun tarvittavat testit. Pelkän ferritiinin lisäksi tulisi tarkistaa myös tulehdusarvo CRP ja verenkuva.

24,95 

Rautaa tarvitaan punasolujen hemoglobiinin muodostukseen. Lisäksi se toimii monissa entsyymireaktioissa katalyyttinä. Raudan tutkimusta (fP-Fe) käytetään pääasiassa osatutkimuksena tranferriinisaturaation määrittämisessä.

58,95 

Tutkimuksella mitataan elimistön seleenipitoisuus mahdollisen puutostilan ja seleenialtistuksen varalta.

51,95 

Sinkki on elimistölle välttämätön mineraali, joka osallistuu lukuisiin kehon toimintoihin.
Transferriini on yksi elimistön rautatilannetta kuvaavista arvoista. Rauta kulkee tämän proteiinin avulla kudoksiin, joissa sitä tarvitaan.
Transferriini kuljettaa elimistössä rautaa kudoksiin, jotka tarvitsevat sitä. Tässä testissä tutkitaan, miten suuressa osassa transferriinia on rauta-atomi kiinnittyneenä.
Transferriinireseptori on raudan kuljetusvalkuaisen vastaanottajamolekyyli. Se ottaa vastaan punasolulle kuljetetun raudan ja sen avulla rauta siirtyy punasolun sisälle. Transferriinireseptorin pitoisuus veressä kohoaa raudanpuutteen yhteydessä. S-TfR-testiä käytetään raudanpuutteen toteamisessa.

Kivennäisaineet eli mineraalit sekä hivenaineet – Tutkimukset ilman lähetettä

Kivennäisaineita tarvitaan kudosten rakenteisiin sekä entsyymien toiminnan ja aineenvaihdunnan ylläpitämiseen. Kivennäisaineiden saannin tarpeissa on suuria eroja. Hivenaineet ovat niitä kivennäisaineita, joiden päivittäinen tarve on pieni.

Laboratoriokokeet ilman lähetettä

Puhdin kautta pääset laboratoriokokeisiin ilman lähetettä. Voit lisätä valmiisiin terveystarkastuksiin yksittäisiä testejä ja koota oman testipaketin!

Näytteenotto Mehiläisen laboratorioissa yli 75 toimipisteessä ympäri Suomen. Tuloksia saat yleensä jo seuraavana arkipäivänä. Selkeä ja helppolukuinen tulosraportti.

Tarvittaessa saat testien jälkeen helposti yhteyden lääkäriin, mikäli haluat keskustella terveydestäsi; lääkärin etäkonsultaatio on erikseen tilattavissa suoraan Puhdin tulosraportilta.