Hoppa till sidans innehåll
Hem / Artiklar / De röda blodkropparnas distributionsbredd (E-RDW, RDW)
I normala fall är de röda blodcellerna rätt så lika i storlek och RDW således lågt.

De röda blodkropparnas distributionsbredd (E-RDW, RDW)

RDW (Red cell Distribution Width)

De röda blodkropparnas distributionsbredd (E-RDW, RDW)

RDW (Red cell Distribution Width) beskriver variationen i de röda blodkropparnas storlek. I normala fall är de röda blodcellerna rätt så lika i storlek och RDW således lågt. Normalt större variation i storlek förekommer till exempel i vissa anemier och i andra sjukdomar.

Referensvärden (E-RDW, RDW)

hos kvinnor under 15 %
hos män under 14 %

Hur kommer jag på undersökning?

De röda blodkropparnas distributionsbredd (RDW) tillhör den blodbilden. Testerna hör till exempel till det populära Puhti-laboratoriepaketet, från vilket du får mångsidigt information om din kropps tillstånd!

    Puhti laboratoriepaket är ett grundläggande laboratoriepaket för dig som vill ha koll på de viktigaste områdena som påverkar ditt allmänna hälsotillstånd​. Laboratoriepaketet innehåller värden för blodstatus, ferritin, hjärta samt lever-, njur- och sköldkörtelfunktion.

    Puhti laboratoriepaket Plus (Kvinna) är en extra omfattande laboratoriepaket för dig som vill ha en ännu djupare insikt i hur din kropp mår och större möjligheter att göra bättre val för att förbättra din hälsa. Inkluderar bland annat blodstatus, kolesterol, blodsocker, vitamin D och B12, ferritin och natrium.

Punasolujen määrä B-Eryt tutkimus
Artikel

Erytrocyter (EPK) anger mängden röda blodkroppar i blodet

Röda blodkroppar, eller erytrocyter har som uppgift att transportera syre till kroppens vävnader.

Blodprovet EPK (B-Erytrocyter) anger mängden röda blodkroppar i blodet och är en viktig indikator för allmänt hälsotillstånd. I denna text förklarar vi vad erytrocyter är, varför man tar blodprovet B-Erytrocyter samt vad ett lågt eller högt värde kan innebära.

Basic blood count measures the blood hemoglobin concentration and calculates blood cells.
Artikel

Blodstatus (B -PVK+T)

Blodstatus är en samling analyser vilka ger en övergripande status av olika celler i blodet. De flesta av Puhtis laboratoriepaket innehåller blodstatus eftersom det är en av de mest grundläggande analyserna och används av våra läkare för att screena och göra en helhetsbedömning av allmän hälsostatus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gå till varukorgen: : 0,00