S -TPOAb

S -TPOAb, eli Tyreoideaperoksidaasi on entsyymi, joka osallistuu kilpirauhashormonien muodostumiseen. Vasta-aineet tyreoideaperoksidaasille viittaavat kilpirauhasen autoimmuunitulehdukseen.

23,95 

S -TPOAb, eli Tyreoideaperoksidaasi on entsyymi, joka osallistuu kilpirauhashormonien muodostumiseen. Vasta-aineet tyreoideaperoksidaasille viittaavat kilpirauhasen autoimmuunitulehdukseen. Tyreoideaperoksidaasi testataan, kun epäillään kilpirauhasen autoimmuunisairautta.

TPO-vasta-aineiden esiintyminen on herkin merkki autoimmuuniperäisestä kilpirauhassairaudesta. Näitä ovat esimerkiksi Hashimoton tyreoidiitti ja Basedowin tauti. Vasta-aineita esiintyy myös subkliinisessä hypotyreoosissa, jossa TSH-arvo on kohonnut. Tämä ennakoi kehittyvää vajaatoimintaa.

Myös kilpirauhassyövässä ja vähäisesti tyypin 1 diabeteksessa sekä pernisiöösissä anemiassa nähdään TPO-vasta-aineita.

Tutkimus ei vaadi paastoa.

Lisätietoja

Lähteet

Tyreoideaperoksidaasi, vasta-aineet (4028 S -TPOAb). www.synlab.fi

Usein kysytyt kysymykset

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä  olisi hyvä jutella tarkemmin lääkärin kanssa.

Load More

Saatat myös pitää...

33,00  19,00 

Seurantapaketissa on kaksi tärkeintä testiä, jotka mittaavat kilpirauhasen toimintaa. Sopii kilpirauhasen toiminnan säännölliseen seurantaan. 
Laaja tutkimuspaketti sisältää neljä testiä, joiden avulla saadaan kattava kuva kilpirauhasen toiminnasta ja säätelystä. Kilpirauhanen vaikuttaa koko kehon toimintaan.