TSH-reseptori, vasta-aineet (S -TSHRAb)

S-TSHRAb-testiä käytetään erilaisten kilpirauhasen liikatoimintaa aiheuttavien tilojen toteamisessa ja lääkehoidon seurannassa.

107,95 

S-TSHRAb-testiä käytetään kilpirauhasen liikatoimintaa aiheuttavan Basedowin taudin ja siihen liittyvän silmäoireyhtymän toteamisessa, hypertyreoosin erotusdiagnostiikassa ja seurannassa hoidon aikana sekä raskauden aikaisen ja vastasyntyneen kilpirauhasen liikatoiminnan toteamisessa.

Kohonnut THS-reseptorin pitoisuus viittaa vahvasti Basedowin tautiin. Tauti voi aktivoitua raskauden aikana, jolloin vasta-aineet voivat kulkeutua istukan läpi ja aiheuttaa hypertyreoosin myös sikiölle. Näin ollen testi on hyvä tehdä esimerkiksi raskauden aikana, jos kärsii kilpirauhasen liikatoiminnasta tai mahdollisuus siihen on olemassa.

TSH-vasta-aineiden seurannasta on hyötyä kilpirauhaspotilaalle myös tyreostaattihoidon aikana. Hoidon onnistuessa vasta-ainepitoisuudet laskevat, mutta ne pysyvät ennallaan, jos sairaus aktivoituu uudelleen.

Lisätietoja https://www.puhti.fi/tietopaketit/tsh-reseptori-vasta-aineet/

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu Synlabin toimipisteissä yli 20 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testi verkkokaupastamme, tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Ne sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemman sijainnin voit tarkistaa täältä.

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä olisi hyvä jutella lääkärin kanssa. Voit tilata erikseen palvelumme kautta lääkärin tai ravitsemusterapeutin konsultaation testien jälkeen.

Osa paketeistamme sisältää testejä, jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla, jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä.

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo yleisesti tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa ja ladata pdf-muodossa.

Palvelumme ei sisällä henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Pyri nukkumaan, syömään, juomaan, liikkumaan, työskentelemään ja stressaamaan normaaliin tapaan edellisinä päivinä. Pidä aina sama paastoaika ennen kokeita ja syö samat ateriat samaan aikaan kokeita edeltävänä päivänä. Esimerkiksi voimakas stressi tai suru voivat muuttaa arvoja paljonkin.

Load More