TSH-reseptori, vasta-aineet (S -TSHRAb)

S-TSHRAb-testiä käytetään erilaisten kilpirauhasen liikatoimintaa aiheuttavien tilojen toteamisessa ja lääkehoidon seurannassa.

107,95 

S-TSHRAb-testiä käytetään kilpirauhasen liikatoimintaa aiheuttavan Basedowin taudin ja siihen liittyvän silmäoireyhtymän toteamisessa, hypertyreoosin erotusdiagnostiikassa ja seurannassa hoidon aikana sekä raskauden aikaisen ja vastasyntyneen kilpirauhasen liikatoiminnan toteamisessa.

Kohonnut THS-reseptorin pitoisuus viittaa vahvasti Basedowin tautiin. Tauti voi aktivoitua raskauden aikana, jolloin vasta-aineet voivat kulkeutua istukan läpi ja aiheuttaa hypertyreoosin myös sikiölle. Näin ollen testi on hyvä tehdä esimerkiksi raskauden aikana, jos kärsii kilpirauhasen liikatoiminnasta tai mahdollisuus siihen on olemassa.

TSH-vasta-aineiden seurannasta on hyötyä kilpirauhaspotilaalle myös tyreostaattihoidon aikana. Hoidon onnistuessa vasta-ainepitoisuudet laskevat, mutta ne pysyvät ennallaan, jos sairaus aktivoituu uudelleen.

Lisätietoja https://www.puhti.fi/tietopaketit/tsh-reseptori-vasta-aineet/

Usein kysytyt kysymykset

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä  olisi hyvä jutella tarkemmin lääkärin kanssa.

Load More