Transferriinireseptori, liukoinen (S -TfR)

Transferriinireseptori on raudan kuljetusvalkuaisen vastaanottajamolekyyli. Sen tehtävänä on kuljettaa transferriiniin sitoutunutta rautaa solun sisälle. Sen määrä veressä kuvastaa punasolutuotannon vilkkautta. S-TfR-testiä käytetään raudanpuutteen toteamisessa.

32,95 

Transferriinireseptori on raudan kuljetusvalkuaisen vastaanottajamolekyyli. Sen tehtävänä on kuljettaa transferriiniin sitoutunutta rautaa solun sisälle. Sen määrä veressä kuvastaa punasolutuotannon vilkkautta.

Liukoinen transferriinireseptori on solun pinnan reseptorin alayksikkö, jota vapautuu verenkiertoon punasolujen kypsyessä. Transferriinireseptoreiden määrä lisääntyy raudanpuutteen aikana, jolloin myös liukoisen transferriinireseptorin määrä verenkierrossa nousee. Arvon kohoaminen voidaan havaita jo raudanpuutteen alkuvaiheessa.

Testiä käytetään raudanpuuteanemian toteamisessa.

Lisätietoja https://www.puhti.fi/tietopaketit/transferriinireseptori-liukoinen/

Usein kysytyt kysymykset

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä  olisi hyvä jutella tarkemmin lääkärin kanssa.

Load More