Progesteroni

Progesteroni eli keltarauhashormoni on tärkeä naisen hedelmällisyydelle. Se mahdollistaa raskauden alkamisen ja suojelee raskauden normaalia jatkumista.

23,95 

Progesteroni on eräs mm. keltarauhasesta ja istukasta erittyvä steroidihormoni, joka ylläpitää kohdun limakalvon eritysvaihetta ja edistää raskauden jatkumista. Progesteroni valmistaa naisen kehon raskautta varten ovulaation eli kuukausittaisen munasolun irtoamisen jälkeen. Se saa kohdun seinämän paksuuntumaan, jotta hedelmöittynyt munasolu voi kiinnittyä siihen. Se myös estää hedelmöittynyttä munasolua irtoamasta kohdun seinämästä, jolloin raskaus menisi kesken.

Kun keho tuottaa runsaasti progesteronia, ovulaatiota ei tapahdu. Siksi monissa ehkäisyvalmisteissa on progesteronia, eikä raskauden aikana periaatteessa voi tulla uudelleen raskaaksi.

Tutkimus ei vaadi paastoa.

Lisätietoja

Lähteet

Lääketieteen sanasto: Keltarauhashormoni. www.terveyskirjasto.fi. 2018

Progesteroni (2502 S -PROG). www.synlab.fi

Usein kysytyt kysymykset

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä  olisi hyvä jutella tarkemmin lääkärin kanssa.

Load More