Progesteroni

Progesteroni eli keltarauhashormoni on tärkeä naisen hedelmällisyydelle. Se mahdollistaa raskauden alkamisen ja suojelee raskauden normaalia jatkumista.

23,95 

Progesteroni on eräs mm. keltarauhasesta ja istukasta erittyvä steroidihormoni, joka ylläpitää kohdun limakalvon eritysvaihetta ja edistää raskauden jatkumista. Progesteroni valmistaa naisen kehon raskautta varten ovulaation eli kuukausittaisen munasolun irtoamisen jälkeen. Se saa kohdun seinämän paksuuntumaan, jotta hedelmöittynyt munasolu voi kiinnittyä siihen. Se myös estää hedelmöittynyttä munasolua irtoamasta kohdun seinämästä, jolloin raskaus menisi kesken.

Kun keho tuottaa runsaasti progesteronia, ovulaatiota ei tapahdu. Siksi monissa ehkäisyvalmisteissa on progesteronia, eikä raskauden aikana periaatteessa voi tulla uudelleen raskaaksi.

Tutkimus ei vaadi paastoa.

Lisätietoja

Lähteet

Lääketieteen sanasto: Keltarauhashormoni. www.terveyskirjasto.fi. 2018

Progesteroni (2502 S -PROG). www.synlab.fi

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu Synlabin toimipisteissä yli 20 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testi verkkokaupastamme, tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Ne sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemman sijainnin voit tarkistaa täältä.

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä olisi hyvä jutella lääkärin kanssa. Voit tilata erikseen palvelumme kautta lääkärin tai ravitsemusterapeutin konsultaation testien jälkeen.

Osa paketeistamme sisältää testejä, jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla, jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä.

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo yleisesti tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa ja ladata pdf-muodossa.

Palvelumme ei sisällä henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Pyri nukkumaan, syömään, juomaan, liikkumaan, työskentelemään ja stressaamaan normaaliin tapaan edellisinä päivinä. Pidä aina sama paastoaika ennen kokeita ja syö samat ateriat samaan aikaan kokeita edeltävänä päivänä. Esimerkiksi voimakas stressi tai suru voivat muuttaa arvoja paljonkin.

Load More