Prealbumiini (S -Prealb)

Prealbumiini kertoo maksan terveydestä ja elimistön ravitsemustilasta.

24,95 

Prealbumiini on maksan tuottama proteiini. Se toimii verenkierrossa kuljettajaproteiinina. Prealbumiinipitoisuus kertoo elimistön ravitsemustilasta, ja sen avulla voidaan arvioida maksan toimintaa. Prealbumiinin puoliintumisaika on lyhyempi kuin albumiinin, joten se soveltuu paremmin ravitsemustilan arviointiin.

Viitearvo:

alle 4 vuotiaat: 0,1-0,2 g/l

≥ 4 vuotiaat: 0,2-0,4 g/l

Matala viitearvo

Aliravitsemustila aiheuttaa preablumiinin plasmapitoisuuden pienenemisen suhteessa albumiiniin ja transferriiniin. Pienentynyt prealbumiinipitoisuus voi liittyä myös maksasairauksiin, kuten maksakirroosiin, alkoholin aiheuttamaan maksavaurioon, primaariseen biliaariseen kirroosiin, hepatiittiin, maksakasvaimeen tai muuhun maksavaurioon. Kun kyseessä on aliravitsemus, prealbumiinin pitoisuus normalisoituu esimerkiksi albumiinia ja transferriiniä nopeammin, kun ravitsemustila kohenee.

Korkea viitearvo

Suurentunut prealbumiinipitoisuus voi liittyä rasvamaksaan, krooniseen munuaistautiin, Hodgkinin tautiin ja joskus prealbumiinia erittävään tuumoriin.

Paasto

Tutkimus ei vaadi paastoa.

Viive:

Vastausviive noin 3 työpäivää.

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu kaikissa Synlabin toimipisteissä 27 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testi verkkokaupastamme, tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Ne sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemman sijainnin voit tarkistaa täältä.

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä  olisi hyvä jutella tarkemmin lääkärin kanssa.

Kaikki pakettimme sisältävät testejä jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo yleisesti tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa ja ladata pdf-muodossa.

Palvelumme ei sisällä henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Load More