Prealbumiini (S -Prealb)

Prealbumiini kertoo maksan terveydestä ja elimistön ravitsemustilasta.

24,95 

Prealbumiini on maksan tuottama proteiini. Se toimii verenkierrossa kuljettajaproteiinina. Prealbumiinipitoisuus kertoo elimistön ravitsemustilasta, ja sen avulla voidaan arvioida maksan toimintaa. Prealbumiinin puoliintumisaika on lyhyempi kuin albumiinin, joten se soveltuu paremmin ravitsemustilan arviointiin.

Viitearvo:

alle 4 vuotiaat: 0,1-0,2 g/l

≥ 4 vuotiaat: 0,2-0,4 g/l

Matala viitearvo

Aliravitsemustila aiheuttaa preablumiinin plasmapitoisuuden pienenemisen suhteessa albumiiniin ja transferriiniin. Pienentynyt prealbumiinipitoisuus voi liittyä myös maksasairauksiin, kuten maksakirroosiin, alkoholin aiheuttamaan maksavaurioon, primaariseen biliaariseen kirroosiin, hepatiittiin, maksakasvaimeen tai muuhun maksavaurioon. Kun kyseessä on aliravitsemus, prealbumiinin pitoisuus normalisoituu esimerkiksi albumiinia ja transferriiniä nopeammin, kun ravitsemustila kohenee.

Korkea viitearvo

Suurentunut prealbumiinipitoisuus voi liittyä rasvamaksaan, krooniseen munuaistautiin, Hodgkinin tautiin ja joskus prealbumiinia erittävään tuumoriin.

Paasto

Tutkimus ei vaadi paastoa.

Viive:

Vastausviive noin 3 työpäivää.

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu Synlabin toimipisteissä yli 20 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testi verkkokaupastamme, tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Ne sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemman sijainnin voit tarkistaa täältä.

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä olisi hyvä jutella lääkärin kanssa. Voit tilata erikseen palvelumme kautta lääkärin tai ravitsemusterapeutin konsultaation testien jälkeen.

Osa paketeistamme sisältää testejä, jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla, jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä.

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo yleisesti tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa ja ladata pdf-muodossa.

Palvelumme ei sisällä henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Pyri nukkumaan, syömään, juomaan, liikkumaan, työskentelemään ja stressaamaan normaaliin tapaan edellisinä päivinä. Pidä aina sama paastoaika ennen kokeita ja syö samat ateriat samaan aikaan kokeita edeltävänä päivänä. Esimerkiksi voimakas stressi tai suru voivat muuttaa arvoja paljonkin.

Load More