Lasko

Lasko-testillä selvitetään elimistön tulehdustatilaa.

10,95 

B-La -tutkimuksella voidaan selvittää kehon tulehdustilaa. Laskoarvo kohoaa muun muassa sidekudosten tulehduksissa ja kudosten vaurioituessa. Esimerkiksi nivelreuma voi kohottaa arvon hyvin ylös. Arvo nousee jonkin verran iän myötä. Naisten arvo on luontaisesti korkeampi kuin miehillä. Raskaus voi kohottaa arvoa.

Anemia voi kohottaa laskoarvoa virheellisesti.

Lisätietoa

Paasto

Tutkimus ei vaadi paastoa.

Lähteet:

Lasko (B-La). Eskelinen S; Mustajoki P & Kaukua, J. www.terveyskirjasto.fi. 2018.

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu kaikissa Synlabin toimipisteissä 27 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testi verkkokaupastamme, tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Ne sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemman sijainnin voit tarkistaa täältä.

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä  olisi hyvä jutella tarkemmin lääkärin kanssa.

Kaikki pakettimme sisältävät testejä jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo yleisesti tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa ja ladata pdf-muodossa.

Palvelumme ei sisällä henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Load More