Kortisoli

Kortisoli on stressihormoni, jota lisämunuaisen kuorikerros erittää. Kortisolin taso voidaan mitata verikokeella laboratoriossa.

Voit tilata kortisolin ja kaikki muut laboratoriotestit helposti ilman lääkärin lähetettä. Tulokset saat heti seuraavana päivänä!

Tutkimus tulisi tehdä aamulla klo 8-9 välillä.

22,95 

Kortisoli on lisämunuaisten erittämä stressihormoni joka auttaa elimistöä kestämään stressitilanteita. Sen mittausta käytetään lisämunuaisen kuorikerroksen vajaatoimintaa (Addisonin tauti) epäiltäessä sekä kortisolin liikaeritystä (Cushingin tauti) tutkittaessa.

Tutkimus ei vaadi paastoa.

Voit yhdistää tilaukseen myös muita testejä, saat mitattua kaikki samalla kertaa. Suosituimpia kortisolin kanssa mitattavia testejä ovat olleet D-vitamiini ja ferritiini. Voit valita testejä täällä: https://www.puhti.fi/tuotteet/mittatilaus/.

Lisätietoja

Lähteet

Lääketieteen sanasto: Kortisoli. www.terveyskirjasto.fi. 2018

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu Synlabin toimipisteissä yli 20 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testi verkkokaupastamme, tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Ne sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemman sijainnin voit tarkistaa täältä.

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä olisi hyvä jutella lääkärin kanssa. Voit tilata erikseen palvelumme kautta lääkärin tai ravitsemusterapeutin konsultaation testien jälkeen.

Osa paketeistamme sisältää testejä, jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla, jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä.

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo yleisesti tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa ja ladata pdf-muodossa.

Palvelumme ei sisällä henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Pyri nukkumaan, syömään, juomaan, liikkumaan, työskentelemään ja stressaamaan normaaliin tapaan edellisinä päivinä. Pidä aina sama paastoaika ennen kokeita ja syö samat ateriat samaan aikaan kokeita edeltävänä päivänä. Esimerkiksi voimakas stressi tai suru voivat muuttaa arvoja paljonkin.

Load More