DHEAS

DHEA on heikko androgeeni eli miessukuhormoni, jota erittyy lisämunuaisten kuorikerroksesta.

51,95 

DHEA eli dehydroepiandrosteroni on heikko miessukuhormoni, jota erittyy niin miehillä kuin naisillakin.

Naisilla DHEA:n määrä voi olla koholla häiriötiloissa. Käytännössä tämä voi näkyä miehisten piirteiden korostumisena. Korkea pitoisuus voi viitata myös lisämunuaisen kasvaimeen.

Lapsilla DHEAN kohoaminen liittyy yleensä murrosiän alkamiseen.

Tutkimus ei vaadi paastoa.

Lisätietoja

Lähteet

Tiitinen, Aila: Vaihdevuodet ja androgeenit. www.terveyskirjasto.fi. 2018

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu kaikissa Synlabin toimipisteissä 27 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testi verkkokaupastamme, tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Ne sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemman sijainnin voit tarkistaa täältä.

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä  olisi hyvä jutella tarkemmin lääkärin kanssa.

Kaikki pakettimme sisältävät testejä jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo yleisesti tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa ja ladata pdf-muodossa.

Palvelumme ei sisällä henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Load More