Ale!

D-vitamiini ja ferritiini

Kaksi suosituinta testiämme, D-vitamiini ja ferritiini, nyt alennetuun yhteishintaan!

Monet tekijät vaikuttavat siihen, miten energisiä olemme arjessa. Esimerkiksi D-vitamiinin taso ja rauta-arvot vaikuttavat siihen, miten jaksamme.

Näiden testien avulla voit helposti selvittää mikä on oman elimistösi rautavarastojen ja D-vitamiinin tilanne.

71,45  59,00 

Miksi D-vitamiini kannattaa mitata?

Matala D-vitamiinitaso on yleinen ongelma suomalaisilla. Aina D-vitamiinin taso ei ole riittävä, vaikka söisi sitä lisäravinteena. Jokaisen suomalaisen olisi siksi hyvä tietää oma D-vitamiinitasonsa.

Kun D-vitamiinia saadaan riittävästi, saavutetaan monia hyötyjä. Flunssan ja matalan mielialan riski pienenee ja luuston terveys paranee. D-vitamiinin puutos voi aiheuttaa myös väsymystä.

Miksi Ferritiini kannattaa mitata?

Ferritiini on elimistön pääasiallinen raudan varastoija. Siksi se on hyvä elimistön rautavarastojen mittari, ja sen pieni pitoisuus on merkki raudanpuutteesta. Ferritiinin määrittämisellä voidaan havaita mahdollisen raudanpuutteen syntyminen jo varhaisessa vaiheessa.

Haluatko selvittää mistä uupumus johtuu?

Jos elintavat ovat kunnossa ja saat riittävästi lepoa, mutta koet itsesi silti uupuneeksi, voi syynä olla esimerkiksi D-vitamiinin tai raudan puute. Molemmat liittyvät keskeisesti jaksamiseen. Siksi tämä tuotepaketti on hyvä lähtökohta oman jaksamisen tutkimiselle.

Jos haluat heti tutkia asiaa vielä laajemmin, kannattaa mukaan lisätä myös kilpirauhasen toimintaa mittaava TSH-laboratoriotesti (16,50€). Ja miehillä myös testosteroni (32,95€).

Voit siis lisätä kaikki haluamasi testit ostoskoriin ja saat ne testattua helposti yhdellä laboratorio käynnillä.

Miten näytteenottoon?

Tilaus on voimassa vuoden. Kun ostat testit nyt, voit käydä näytteenotossa milloin vain vuoden sisällä. Näytteenotto tehdään Synlabin laboratorioissa. Varaa aika etukäteen, ohjeet ajanvaraukseen saat oston jälkeen.

Tietoa tutkimuksista

Tutkimuspakettiin sisältyy ferritiini (S -Ferrit) ja D-vitamiini (S -D-25) -mittaukset. Testit voi tilata ilman lääkärin lähetettä. Testit otetaan verikokeena laboratoriossa. Tulokset saat seuraavana päivänä Oma Puhti -osioon. Saat tekstiviestin kun tulokset ovat valmiina.

Tutkimus ei vaadi paastoa.

Miksi Puhti?

• Kaikki testit saa tilattua suoraan ilman lääkärin lähetettä.
• Selkeä ja edullinen hinnoittelu. Hintoihin ei lisätä näytteenottomaksuja.
• Selkeät raportit. Ei pelkkiä lyhenteitä ja numeroita vaan visuaaliset ja helppolukuiset tulokset.
• Raportista näkee myös mitä eri mittarit tarkoittavat ja mihin ne voivat vaikuttaa.
• Jos ottaa testit säännöllisesti voi helposti seurata yhdellä graafilla tulosten kehittymistä. Näin myös huomaa jos arvot lähtevät poikkeamaan normaalista ja voi selvittää syyn jo ennen kuin oireita välttämättä tulee.
• Selkeä paketointi. Tärkeimmät testit eri kohderyhmille.
• Testit voi ottaa 27 eri paikkakunnalla.
• Tulokset jo seuraavana päivänä.

Ferritiini

Ferritiini on raudan imeytymis- ja varastoitumismuoto. Se on hyvä elimistön rautavarastojen mittari, ja sen pieni pitoisuus on merkki raudanpuutteesta.

Lue lisää

D-vitamiini

D-vitamiini (S -D-25) on erityisen tärkeä suomalaisille pohjoisen sijaintimme vuoksi. D-vitamiinilla on vaikutusta vireystilaan ja sen puute voikin osittain selittää talviaikaista väsymystä. Jokaisen suomalaisen olisi hyvä vähintään kerran mitata oma D-vitamiinitasonsa.

Lue lisää

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu Synlabin toimipisteissä yli 20 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testi verkkokaupastamme, tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Ne sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemman sijainnin voit tarkistaa täältä.

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä olisi hyvä jutella lääkärin kanssa. Voit tilata erikseen palvelumme kautta lääkärin tai ravitsemusterapeutin konsultaation testien jälkeen.

Kaikki paketteihimme kuuluvat testit valmistuvat yleensä jo seuraavana päivänä.

Heti kun tulokset ovat valmiina, lähetämme sinulle sähköposti- ja tekstiviesti-ilmoituksen. Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi. Osassa harvinaisempia testejä tulosten valmistuminen voi kestää muutamia päiviä.

Pienempiin tilauksiin, 30 euroa tai alle, lisätään kassalla 10 euron näytteenottomaksu.

Load More

Miksi Puhti

Helppo - Luotettava - Nopea

  • Saat kaikki haluamasi testit heti ilman lääkärin lähetettä. Testipaketteihin on valittu tärkeimmät testit, jotka vaikuttavat hyvinvointiin ja jaksamiseen.

  • Laboratoriotestit toteuttaa Euroopan johtava yritys laboratorioalalla, SYNLAB.

  • Puhti on 100% kotimainen yritys, jonka omistajat haluavat tarjota parasta palvelua hyvinvoinnin kehittämiseen. Myös verot maksetaan Suomeen.

  • Tietosuoja ja -turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Kaikki tietojen käsittely tehdään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Tietojärjestelmäluokitus B - ohjeistuksen mukaisesti.

  • Testien tilaaminen ja ottaminen on helppoa ja nopeaa.

  • Tulokset saat nopeasti ja selkeästi henkilökohtaiselle Puhti-sivullesi.