Siirry pääsisältöön
Farmakogeneettinen tutkimus

B-Farmakogeneettinen paneeli, DNA

Ilman paastoa
408,70 

Farmakogeneettisen testipaneelin tulosten avulla saadaan tärkeää tietoa yksilöllisestä lääkeaineiden aineenvaihdunnasta. Farmakogeneettisellä testillä voidaan selvittää lääkityksesi sopivuus yksilöllisesti juuri sinulle. Näin voit välttyä käyttämästä sellaisia lääkkeitä, jotka eivät tehoa vaivaan, johon ne on määrätty, tai aiheuttavat haittavaikutuksia, joihin saatetaan määrätä taas lisää lääkkeitä. Tutkimus kattaa 21 geeniä ja sisältää lausuntoraportin, jossa on suositukset yli 100 lääkkeen valintaan ja annostukseen. Vastausviive on noin 4 viikkoa. 

Farmakogeneettinen tutkimus ilman lähetettä

Farmakogeneettinen paneeli sisältää 20 keskeistä geeniä ja näiden geenivariaatioita, joiden on osoitettu vaikuttavan yleisesti käytössä olevien lääkeaineiden metabolianopeuteen tai lisääntyneeseen sivuvaikutusten riskiin.

Lääkeainemetaboliaan vaikuttavien entsyymien perinnöllinen vaihtelu voi aiheuttaa potilaan lääkeainepitoisuuksissa moninkertaisia eroja ja perimä voi vaikuttaa merkittävästi lääkeainevasteeseen. Farmakogeneettisen testipaneelin tulosten avulla saadaan tärkeää tietoa yksilöllisestä lääkeaineiden aineenvaihdunnasta.

Oikeiden lääkkeiden valinta potilaalle yksilöllisesti parantaa paitsi hoidon tehokkuutta, myös sen turvallisuutta ja vähentää siten päivystyskäyntien ja sairaalajaksojen tarvetta.

Farmakogeneettisen testin tulokset raportoidaan Oma Puhti -palvelun lisäksi Abomics GeneAccount -palveluun

Farmakogeneettiseen testiin sisältyy myös Abomics GeneAccount -palvelu. Kun testituloksesi ovat valmiit, Abomics Oy lähettää sinulle tekstiviestin, jossa on kirjautumisohjeet ja linkki kirjautumissivulle oma.geenitaltio.fi. Abomics GeneAccount -palvelun avulla on helppoa tutustua farmakogeneettisen testin tuloksiin ja niiden vaikutuksiin eri lääkkeisiin. Palvelun tuottaa suomalainen Abomics Oy.

Hoitava lääkärisi näkee farmakogeneettisen testin tulokset myös Kanta-arkistosta vastaavalla tavalla kuin muidenkin laboratoriotestien tulokset.

Farmakogeneettisen tutkimuksen sisältö:

Tutkimus kattaa 21 geeniä. Lausuntoraportissa on suositukset yli 100 lääkkeen valintaan ja annostukseen.

 • ABCB1 digoksiini, ondansetroni
 • ALDH2 alkoholi (etanoli), glyseryylitrinitraatti
 • CYP1A2 klotsapiini, kofeiini
 • CYP2B6 efavirentsi
 • CYP2C19 amitriptyliini, doksepiini,essitalopraami, imipramiini, klobatsaami, klomipramiini, klopidogreeli, lansopratsoli, omepratsoli, pantopratsoli, sitalopraami, trimipramiini, vorikonatsoli
 • CYP2C8 pioglitatsoni, rosiglitatsoni
 • CYP2C9 fenytoiini, flurbiprofeeni, fosfenytoiini, iburpofeeni, lornokosikaami, meloksikaami, prikosikaami, selekoksibi, siponimodi, varfariini
 • CYP2D6 amitriptyliini,, aripiratsoli, aripipratsoliuroksiili, atomoksetiini, brekspipratsoli, desipramiini, deutetrabenatsiini, doksepiini, eliglustaatti, haloperidoli, iloperidoni, imipramiini, klomipramiini, kodeiini, metoklopramidi, metoprololi, nortiptyliini, ondansetroni, paroksetiini, pimotsidi, pitolisantti, primakiini, propafenoni, risperidoni, tamoksifeeni, tetrabenatsiini, tioridatsiini, tramadoli, trimipramiini, tropisetroni, venlavaksiini, vortioksetiini
 • CYP3A4 atorvastatiini, simvastatiini
 • CYP3A5 takrolimuusi
 • CYP4F2 varfariini
 • DPYD fluorourasiili, flusytosiini, kabesitabiini, tegafuuri
 • F2 / FII estradioli, estrioli, etinyyliestradioli, konjugoidut estrogeenit, tiboloni
 • F5 / FV Leiden estradioli, estrioli, etinyyliestradioli, konjugoidut estrogeenit, tiboloni
 • G6PD artikaiini, askorbiinihappo, bupivakaiini, dabrafenibi, dapsoni, flutamidi, glibenklamidi, glimepiridi, glipitsidi, kiniini, klooriprokaiini, klooripropamidi, klorokiini, lidokaiini, mafenidi, mepivakaiini, metyylitioniini, nalidiksiinihappo, natriumnitriitti, nitrofurantoiini, peglotikaasi, prilokaiini, primakiini, probenesidi, rasburikaasi, ropivakaiini, sulfadiatsiini, sulfametoksatsoli,
 • sulfasalatsiini, sulfisoksatsoli, tafenokiini, terakaiini, tolatsamidi, tolbutamidi,
 • IFNL3 bosepreviiri, peginterferoni alfa-2a, peginterferoni alfa-2b, ribaviriini, telapreviiri
 • MTHFR metotreksaatti
 • SLCO1B1 atorvastatiini, simvastatiini
 • TPMT atsatiopriini, merkaptopuriini, tioguaniini
 • UGT1A1 atatsanaviiri, belinostaatti, govitekaani, irinotekaani, sasitutsumabigovitekaani
 • VKORC1 varfariini

Ohje

Valmistautuminen näytteenottoon

Ei vaadi paastoa. Näyte voidaan ottaa mihin aikaan vuorokaudesta. Saat tilauksen jälkeen sähköpostilla selkeät ohjeet näytteenottoon valmistautumiseen.

Näytteenoton yhteydessä sinulta kysytään lääkityksestäsi sekä suunnitellusta lääkityksestä.

Mikä on farmakogeneettisen testin hinta?

Farmakogeneettisen testin hinta on 408,70 €. Hinta on kokonaishinta, ei muita kuluja.

Voinko lisätä tilaukseen muita testejä?

Kyllä voit! Katso yksittäiset testit. Lisää haluamasi tuotteet ostoskoriin niin voit tehdä tilauksen ja hoitaa näytteenoton yhdellä kertaa.

Asiakkaiden kokemuksia

Usein kysytyt kysymykset

Puhdin laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin.

Voit tilata erikseen palvelumme kautta lääkärin konsultaation testien jälkeen.

Puhti-testien näytteenotto onnistuu yli 75 toimipisteessä 50 paikkakunnalla. Näytteet otetaan Mehiläisen laboratorioissa. Tilaa ensin valitsemasi testipaketti Puhdin verkkosivuilta. Laboratoriot sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja laboratorioiden tarkemmat sijainnit voit tarkistaa täältä. Useimmat laboratoriot vaativat ajanvarauksen. 

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -palvelussa. Palvelun käyttö vaatii vahvan tunnistautumisen suomalaisilla pankkitunnuksilla.

Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä arvot tarkoittavat. Tulokset on mahdollista tulostaa tai ladata PDF-muodossa, kun kaikki tulokset ovat valmistuneet.

Halutessasi voit tilata erikseen lisämaksusta lääkärin konsultaation suoraan Oma Puhti -palvelusta. Palvelumme ei sisällä automaattisesti henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta tai sinulla on oireita, olethan aina yhteydessä lääkäriin.

Tilaukseen tulee aina täyttää testiin tulevan henkilön tiedot. Mikäli haluat tilata testit lahjaksi toiselle, saatavilla on lahjakortteja. Lahjakortti käytetään Puhdin verkkokaupassa ja näin lahjan saaja voi päättää, minkä tutkimuspaketin hän haluaa itselleen tilata.

Jos haluat vaihtaa tilaamiasi tutkimuksia, voit pyytää tilaukseesi muutosta asiakaspalvelustamme ennen laboratoriossa käyntiä. Saat yhteyden meihin sivustomme chatin kautta tai puhelimitse (010 338 7049).

Jos tilauksessa on mukana kampanja- tai tarjoustuotteita tai pakettitutkimuksia, joissa on normaalia edullisempi hinta, emme voi hyvittää summaa täysimääräisenä; tällöin hyvitämme tuotteesta maksetun hinnan. Jos tuote vaihdetaan toiseen, huomioimme tuotteiden välisen erotuksen ja annetun alennuksen hyvityksen määrässä.

Huomiothan, että emme tee muutoksia jo käytettyyn tilaukseen eli muutos tilaukseen tulee tehdä ennen laboratoriossa käyntiä. Laboratoriossa käynnin jälkeen emme hyvitä käytettyjä tilauksia tai niiden osia.

Voit lisätä uusia tutkimuksia aiempaan tilaukseesi. Tilaa testit normaaliin tapaan Puhdin sivulta; näytteenottaja näkee kaikki tilaamasi tutkimukset järjestelmästä. Puhdin testejä ei voi ostaa laboratorion kassalta.

Jos olet tehnyt erillisen lisätilauksen ja haluat ottaa kaikki testit samalla näytteenottokerralla, muista kertoa siitä laboratoriossa, jotta testit otetaan samalla kerralla.

Voit lisätä valmiisiin testipaketteihin haluamiasi yksittäisiä tutkimuksia. Tilauksessa olevat testit otetaan samalla näytteenottokerralla; samassa tilauksessa olevia testejä ei voi jakaa eri näytteenottopäiville.

Testeissä kannattaa käydä heti, jotta voit seurata muutoksia terveydessä. Lähtötilanteen kartoittaminen ennen kuntoilun tai elämäntapamuutoksen aloittamista on mielekästä, jotta näet aikaansaadut muutokset konkreettisesti veriarvoissa. Paranevien arvojen seuranta voi motivoida jatkamaan elämäntapojen muutoksessa. Lähtötason tulokset ja seurantatestien arvot päivittyvät samalle raportille Oma Puhtiin, joten näet graafeista selkeästi aikaansaamasi muutokset.

Terveyden seuranta

Suurin osa Puhdin testipaketeista otetaan nykyään ilman paastoa. Tiedon paastosta löydät testipaketin tai yksittäisen tutkimuksen sivulta. Lue tarkemmat ohjeet näytteenottoon.

Tunnistat paastoa vaativat yksittäiset tutkimukset pienestä f-kirjaimesta tutkimuksen lyhenteen edessä (esim. glukoosi fP -Gluk). Paastonäyte otetaan aamulla tai aamupäivällä yön yli kestäneen (8–12 tuntia) paaston jälkeen. Lasin vettä voi juoda aamulla.

Tietyt testit vaativat näytteenottoon tiettyä vuorokaudenaikaa (esim. testosteroni klo 7–10, kortisoli klo 6–10). Tämäkin mainitaan tuotesivulla.

Tulethan laboratorioon vain terveenä.

Huomaathan, että suurin osa testipaketeista otetaan nykyään ilman paastoa. Tarkemmat tiedot löydät kunkin testipaketin tai tutkimuksen sivulta. Paastoa vaativan yksittäisen tutkimuksen tunnistat pienestä f-kirjaimesta tutkimuslyhenteessä.

Pyri nukkumaan, syömään, juomaan, liikkumaan ja työskentelemään normaaliin tapaan testiä edeltävinä päivinä. Pyri syömään samat ateriat samaan aikaan kokeita edeltävänä päivänä. Myös esimerkiksi voimakas stressi tai rankka urheilusuoritus edeltävänä tai samana päivänä voi muuttaa arvoja.

Tulokset saat helppolukuiselle raportille Oma Puhti -osioon. Tulosraportista on tehty mahdollisimman selkeä. Raportoinnin selkeys on saanut myös paljon kiitosta asiakkailtamme!

Tuloksia voi katsoa sekä mobiilista että tietokoneelta. Tulokset on esitetty graafisesti ja kun käyt testeissä seuraavan kerran, päivittyvät uudet tulokset samoihin graafeihin. Tietyissä testeissä arvoa ei määritetä tarkasti tietyn rajan jälkeen, koska sillä ei ole diagnostista merkitystä.

Mikäli arvo on punaisella, on arvo viitearvojen ulkopuolella. Jos arvo on vihreällä, on se viitearvojen sisällä. Osassa arvoista on myös keltainen alue näiden välissä, joka merkitsee pientä poikkeamaa viitearvoista.

Tulokset voi tallentaa PDF-tiedostoksi, joka aukeaa esimerkiksi Adobe Acrobat -ohjelmalla. Halutessasi voit myös printata tulokset paperille.

Voit katsoa mallin Puhdin tulosraportista täältä.

Terveyden seuranta

Miksi Puhti

Helppo – Kotimainen – Nopea

 • Puhti tarjoaa parasta palvelua oman terveyden mittaamiseen ja kehittämiseen.

 • Kaikki testit ilman lääkärin lähetettä.

 • Selkeät paketit ja edullinen hinnoittelu.

 • Näytteenotto Mehiläisen laboratorioissa yli 75 toimipisteessä ympäri Suomen.

 • Suurin osa testeistä analysoidaan Suomessa Mehiläisen laboratorioissa.

 • Tulokset yleensä jo heti seuraavana arkipäivänä.

 • Selkeä ja helppolukuinen tulosraportti.

 • Tarvittaessa voit tilata erikseen Mehiläisen lääkärin neuvonnan testien jälkeen.

 • Saatavilla myös hyvinvointivalmennuksia.

 • Tiedot pysyvät Suomessa korkean turvaluokituksen palvelinsalissa.

AVAINLUVUT

Yli

4 500 000

testiä analysoitu

Palautteen keskiarvo

9,5

Google-tähdet

4,9 / 5

Mediassa nähty

Siirry maksamaan: : 0,00