Siirry pääsisältöön
50+ mies terveystarkastus

Rauta

Näytetään kaikki 11 tulosta

59,00 

Riittävä raudan saanti vaikuttaa muun muassa jaksamiseen, mielialaan, yleisvointiin ja sydämen toimintaan. Testipakettiin on valittu raudanpuutteen tarkasteluun tarvittavat testit. Pelkän ferritiinin lisäksi tulisi tarkistaa myös tulehdusarvo CRP ja verenkuva.

24,95 

Rautaa tarvitaan punasolujen hemoglobiinin muodostukseen. Lisäksi se toimii monissa entsyymireaktioissa katalyyttinä. Raudan tutkimusta (fP-Fe) käytetään pääasiassa osatutkimuksena tranferriinisaturaation määrittämisessä.

219,00 

Super Puhti-paketti sisältää yli 40 eri mittaria, jotka antavat sinulle monipuolisesti tietoa siitä, miten elimistösi voi. Mukana mm. vitamiineja, rauta-arvoja, hivenaineita, sydämen ja verisuonten sekä maksan, munuaisen ja kilpirauhasen toimintaa heijastelevat tutkimukset. Super Puhti-paketti sisältää kaikki samat testit kuin Puhti-terveystarkastus, ja sen lisäksi: albumiini, transferriinireseptori (rauta-arvo), B12-vitamiini ja folaatti (B9-vitamiini), maksa-arvo ASAT, kivennäisaineista kalium, magnesium ja natrium sekä kilpirauhasarvo T4-V. Vaatii paaston.

Transferriinireseptori on raudan kuljetusvalkuaisen vastaanottajamolekyyli. Se ottaa vastaan punasolulle kuljetetun raudan ja sen avulla rauta siirtyy punasolun sisälle. Transferriinireseptorin pitoisuus veressä kohoaa raudanpuutteen yhteydessä. S-TfR-testiä käytetään raudanpuutteen toteamisessa.

Elimistön rauta-arvoihin liittyvät tutkimukset ilman lähetettä

Rauta on elimistölle välttämätön kivennäisaine, jolla on rooli useissa kehon toiminnoissa. Raudanpuute voi johtaa anemiaan, johon liittyy muun muassa väsymystä. Anemia voi liittyä myös toisaalta folaatin tai B12-vitamiinin puutteeseen.

Elimistön rautatilannetta voidaan tarkastella laboratoriokokeilla.

Voit tilata kaikki Puhdin tutkimukset helposti ja nopeasti ilman lääkärin lähetettä. Näytteenotto yli 75 toimipisteessä 50 eri paikkakunnalla ympäri Suomen!

Siirry maksamaan: : 0,00