Testipaketti sisältää: kokonaistestosteroni (S-Testo), vapaa testosteroni (S-Testo-VL), sukupuolihormoneja sitova globuliini SHBG ja D-vitamiini (S -D-25).
Testosteroni on miesten tärkein sukupuolihormoni. Se vaikuttaa muun muassa sukupuoliviettiin ja mielialaan. Testi mittaa kokonaistestosteronin määrän.
Testosteroni on miehen tärkein sukupuolihormoni. Vapaan testosteronin määritys kertoo aktiivisen, vapaana verenkierrossa olevan testosteronin pitoisuuden. Sisältää testit: kokonaistestosteroni (S-Testo), vapaa testosteroni (S-Testo-VL) ja SHBG eli sukupuolihormoneja sitova globuliini.
Miehen laaja terveystarkastus on suunnattu sinulle, kun haluat tietää laajemmin oman kehosi hyvinvoinnista. Terveystarkastus auttaa sinua tarkistamaan, miten elimistösi voi ja tekemään parempia valintoja terveytesi edistämiseksi. Mukana yli 30 testiä, mukaan lukien kolesterolit, verensokeri, tärkeät vitamiinit, ferritiini ja testosteroni.
Liikkujille suunnattu paketti sisältää Puhti-terveystarkastuksen lisäksi liikkujille tärkeitä mittareita. Mukana on esimerkiksi suoritus- ja palautumiskyvyn kannalta tärkeitä testejä kuten raudan ja D-vitamiinin pitoisuudet, magnesium ja lisäksi B12-vitamiini, nestetasapainoon liittyvä kalium sekä vapaa laskettu testosteroni.
Testipaketilla saat monipuolisesti tietoa siitä, miten elimistösi voi. Mukana muun muassa täydellinen verenkuva, kolesteroliarvot, verensokeri, tärkeimmät vitamiinit sekä PSA ja vapaa laskettu testosteroni.

Testosteronin mittaus

Oman testosteronitason voi tutkituttaa verikokeella laboratoriossa. Puhdin kautta pääset testosteronin tutkimuksiin ilman lääkärikäyntiä ja lähetettä. Verinäyte testosteronimittausta varten otetaan aamupäivällä klo 7 ja 10 välillä.

Mahdollista testosteronin vajetta arvioidaan oireiden ja mitattujen testosteroniarvojen perusteella. Lääkärin etäkonsultaation voi tilata erikseen tutkimusten jälkeen.

Testosteronin mittaus kuuluu kattaviin Puhdin tutkimuspaketteihin

Vapaa laskettu testosteroni kuuluu seuraaviin testipaketteihin:

Yhdellä kertaa onkin hyvä tarkastaa useat terveyteen sekä arkiseen jaksamiseen liittyvät mittarit! Näin saat monipuolisesti tietoa elimistön tilanteesta. Terveystarkastuksiin sisältyy myös mm. kolesteroliarvojen, verensokerin ja D-vitamiinitasojen mittaukset. Tutkimuspakettien hinnoittelu on selkeä ja edullinen.

Voit myös koota oman mittatilauspaketin ja valita siihen haluamasi testit.

Testosteroniarvon merkityksestä ja etenkin mahdollisista jatkotoimenpiteistä on tärkeä keskustella lääkärin kanssa. Testin jälkeen voit tilata erillisenä palveluna lääkärin konsultaation suoraan Puhdin tulosraportilta, mikäli haluat keskustella terveydestäsi.

Mihin testosteroni vaikuttaa?

Testosteroni on miehen tärkein sukuhormoni, jonka määrä vaikuttaa terveyteen ja hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti. Testosteronin ansiosta miehiset erityispiirteet kehittyvät; testosteroni vaikuttaa esimerkiksi parran ja lihasten kasvuun.

Testosteronin tuotantoon voit tehokkaasti vaikuttaa omilla elintavoillasi. Jos testosteronitaso on alhainen, voidaan sitä nostaa muun muassa painonhallinnalla. Jo muutaman kilon painonpudotus voi auttaa testosteronitasojen nostamisessa!