Seleeni (P-Se)

P-Se-testillä mitataan elimistön seleenipitoisuus mahdollisen puutostilan ja seleenialtistuksen varalta.

53,95 

Seleeni on elimistön terveydelle välttämätön hivenaine, mutta suurissa määrissä se on erittäin myrkyllistä. Seleeni toimii elimistössä muun muassa rasva-aineenvaihdunnassa glutationiperoksidaasientsyymin rakenneosana. Glutationiperoksidaasi on soluissa antioksidanttina, eli se suojaa niitä haitalliselta hapettumiselta. Lisäksi se sitoo raskasmetalleja.
Seleeniä on täysjyväviljassa, lihassa ja kalassa. Suomessa sitä lisätään maaperään lannoituksen yhteydessä, sillä sitä ei voida jodin tavoin lisätä elintarvikkeisiin suoraan myrkyllisyyden vuoksi. Maaperästä seleeni siirtyy niin ihmisten kuin eläintenkin ruokavalioon.

Paasto:

Tutkimus ei vaadi paastoa.

Viive:

Tulos valmiina noin 5 arkipäivässä.

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu kaikissa Synlabin toimipisteissä 27 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testi verkkokaupastamme, tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Ne sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemman sijainnin voit tarkistaa täältä.

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä  olisi hyvä jutella tarkemmin lääkärin kanssa.

Kaikki pakettimme sisältävät testejä jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo yleisesti tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa ja ladata pdf-muodossa.

Palvelumme ei sisällä henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Load More