Testosteroni, laaja tutkimuspaketti

Tasapaino elimistön testosteroni- ja D-vitamiinipitoisuuksissa auttaa jaksamaan, ylläpitää normaalia suorituskykyä ja pitää mielen virkeänä.

Testipaketti pitää sisällään: kokonaistestosteroni (S-Testo), sukupuolihormoneja sitova globuliini SHBG, vapaa, laskettu testosteroni (S-Testo-VL) ja D-vitamiini (S -D-25).

89,00 

HUOM! Näytteenotto tulee tehdä ennen klo 10 aamulla, koska testosteronin määrä laskee päivän aikana!

Testosteronin tutkimus ilman lähetettä

 • Laaja testosteronipaketti auttaa sinua selvittämään syitä esimerkiksi yleishyvinvoinnin heikkenemiseen ja väsymykseen.
 • Tutkimuksen avulla selvität, johtuvatko oireet testosteronin tai D-vitamiinin alhaisesta määrästä.
 • Testosteroni on miesten tärkein sukupuolihormoni. Se vaikuttaa muun muassa sukupuoliviettiin ja mielialaan.
 • Vapaan testosteronin määritys kertoo aktiivisen, vapaana verenkierrossa olevan testosteronin pitoisuuden.
 • D-vitamiinin puutos on monien muiden terveysriskien ohella yhdistetty tutkimuksissa heikkoihin testosteronitasoihin.

Selkeä tulosraportti

Haluamme auttaa sinua jaksamaan ja voimaan paremmin, emme uuvuttaa vaikeaselkoisilla raporteilla.

Näet raportilta kaikki tulokset selkeinä pylväinä. Näet helposti, ovatko arvosi viitearvojen sisällä.

Opit myös, mitä eri arvot tarkoittavat ja miten niihin voi vaikuttaa esimerkiksi elintavoilla. Saat selkeän näkymän tuloksiin, apua tulkintaan ja ideoita kehittymiseen.

Tarvittaessa saat yhteyden lääkäriin tai voit tulostaa tulokset mukaan omalle lääkärillesi.

Miten pääsen testosteronin tutkimukseen?

 • Tilaa ensin tutkimuspaketti Puhdin kautta.
 • Ostettuasi testin, siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Varaa näytteenotto aamulle ennen klo 10. Laboratoriotestin voi tehdä yli 20 paikkakunnalla Suomessa ilman lääkärin lähetettä.
 • Tutkimus ei vaadi paastoa, mutta testosteronin näytteenotto tehdään aamulla ennen klo 10.
 • Tutkimus on laboratoriossa otettava verikoe. Näytteenotto vie vain muutaman minuutin.
 • Tulokset saat yleensä jo seuraavana päivänä.
 • Kun tulokset ovat valmiina, saat ilmoituksen tekstiviestillä. Tämän jälkeen voit kirjautua Oma Puhti -osioon, josta näet selkeästi omat tuloksesi ja mitä ne tarkoittavat. Näet tulospalvelusta selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo tarkoittaa.

Oma Puhti -osiosta löydät myös syventäviä artikkeleita ja vinkkejä miten voit kehittää omaa hyvinvointiasi.

Jos testin tuloksissa on jotain, josta haluat keskustella esimerkiksi lääkärin kanssa, voit tilata erikseen palvelumme kautta lääkärin etäkonsultaation.

Testosteronin laaja tutkimuspaketti sisältää seuraavat testit:

 • Kokonaistestosteroni (S-Testo)
 • Sukupuolihormoneja sitova globuliini SHBG
 • Vapaa, laskettu testosteroni (S-Testo-VL)
 • D-vitamiini (S -D-25)

Miksi testosteroni tutkitaan?

 • Testosteroni on hormoni, jonka ansiosta miehiset erityispiirteet kehittyvät. Se vaikuttaa esimerkiksi parran ja lihasten kasvuun. Sillä on myös suuri vaikutus mielentilaan ja seksuaalisuuteen.
 • Testosteronin erityksen väheneminen aiheuttaa erilaisia oireita, kuten väsymystä, unihäiriöitä, keskittymiskyvyn heikkenemistä ja libidon alenemista.

Miksi D-vitamiini tutkitaan testosteronin yhteydessä?

 • Tutkimuksissa on saatu viitteitä siitä, että D-vitamiinin puutos vähentää testosteronia.
 • Matala D-vitamiinitaso on yleinen ongelma suomalaisilla, koska sitä saadaan pääasiassa auringonvalosta.
 • Aina D-vitamiinin taso ei ole riittävä, vaikka söisi sitä lisäravinteena. Siksi jokaisen olisi hyvä mitata D-vitamiinitasonsa.
 • D-vitamiinin puutos voi aiheuttaa muun muassa väsymystä ja mielialan laskua.

Miksi SHBG tutkitaan?

 • Sukupuolihormoneja sitova globuliini (SHBG) on tärkein sukupuolihormoneja sitova proteiini.
 • Testosteroni kulkee veressä SHBG:n välityksellä ja siihen sitoutuneena. Pieni osa hormonista on vapaana. Suurin osa kehon testosteronista on kiinnittyneenä kuljettajaproteiineihin eivätkä ole siis aktiivisesti vaikuttavia.
 • Vapaan testosteronin pitoisuus lasketaan tietyn kaavan perusteella sen jälkeen, kun kokonaistestosteronin ja tärkeimpien testosteronia sitovien proteiinien pitoisuudet on määritetty.

Miksi vapaa, laskettu testosteroni tutkitaan?

 • Testosteroni (S-Testo) mittaa testosteronin kokonaismäärän kehossa, kun puolestaan vapaa testosteroni on aktiivisen eli kehossa toimivan testosteronin määrä.
 • Veressä suurin osa testosteronista on sitoutuneena plasman valkuaisaineisiin ja vain 1–3 prosenttia on vapaana plasman vesiliuoksessa.

Vaatiiko testosteronin tutkimuspaketti paastoa?

Testosteronin tutkimus ei vaadi paastoa. Saat tilauksen jälkeen sähköpostilla selkeät ohjeet näytteenottoon valmistautumiseen. Varaa aika näytteenottoon ennen klo 10.

Mikä on testosteronin tutkimuspaketin hinta?

Testosteronin laajan tutkimuspaketin hinta on 89€. Ei ylimääräisiä näytteenotto- tai toimistomaksuja.

Voinko lisätä tilaukseen muita testejä?

Kyllä voit. Kokoa oma laajempi testipaketti mittatilaustyökalulla. Lisää haluamasi tuotteet ostoskoriin niin voit hoitaa näytteenoton yhdellä kertaa.

Sisältää seuraavat testit

Testosteroni vapaa, laskettu

Testosteroni on miehen tärkein sukupuolihormoni. Vapaan testosteronin määritys kertoo aktiivisen, vapaana verenkierrossa olevan testosteronin pitoisuuden.

Sisältää testit: kokonaistestosteroni (S-Testo) ja SHBG eli sukupuolihormoneja sitova globuliini.

Lue lisää

D-vitamiini

D-vitamiini (S -D-25) on erityisen tärkeä suomalaisille pohjoisen sijaintimme vuoksi. D-vitamiinilla on vaikutusta vireystilaan, ja sen puute voikin osittain selittää talviaikaista väsymystä ja alakuloisuutta. Jokaisen suomalaisen olisi hyvä vähintään kerran vuodessa mitata oma D-vitamiinitasonsa.

Lue lisää

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu Synlabin toimipisteissä yli 20 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testi verkkokaupastamme, tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Ne sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemman sijainnin voit tarkistaa täältä.

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä olisi hyvä jutella lääkärin kanssa. Voit tilata erikseen palvelumme kautta lääkärin tai ravitsemusterapeutin konsultaation testien jälkeen.

Osa paketeistamme sisältää testejä, jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla, jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä.

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo yleisesti tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa ja ladata pdf-muodossa.

Palvelumme ei sisällä henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Puhdin kautta tehtyjen verikokeiden tulokset tulevat helppolukuiselle raportille Oma Puhti-osioon. Haluamme nimenomaan helpottaa veriarvojen tulkintaa ja siksi tulosraportista on tehty mahdollisimman selkeä. Raportoinnin selkeys on saanut myös paljon kiitosta asiakkailtamme!

Tuloksia voi katsoa sekä mobiilista että tietokoneelta. Tulokset on esitetty graafisesti ja saat myös jokaisen tehdyn testin tarkan arvon.

Mikäli arvo on punaisella, on arvo viitearvojen ulkopuolella. Jos arvo on vihreällä, on se viitearvojen sisällä. Osassa arvoista on myös keltainen alue näiden välissä, joka merkitsee pientä poikkeamaa viitearvoista.

Tarvittaessa voit helposti tallentaa tulokset myös PDF-tiedostoksi, joka aukeaa esimerkiksi Adobe Acrobat -ohjelmalla. Tulokset voi näin näyttää lääkärikäynnin yhteydessä. Halutessasi voit myös printata tulokset paperille tulospalvelusta.

Kun käyt testeissä seuraavan kerran, päivittyvät uudet tulokset samoihin graafeihin. Näin sinun on helppo seurata edistymistä ja arvojen paranemista! Seuranta on tärkeää, jotta tehtyjen elintapojen muutokset voidaan tarkistaa jälkikäteen.

Voit katsoa mallin Puhdin tulosraportista täältä.

Testeissä kannattaa käydä heti, jotta voit seurata muutoksia terveydessä. Lähtötilanteen kartoittaminen ennen kuntoilun tai elämäntapamuutoksen aloittamista on tärkeää, jotta näet aikaansaadut muutokset konkreettisesti veriarvoissa. Paranevien arvojen seuranta lisäksi motivoi jatkamaan elämäntapojen muutoksessa. Lähtötason tulokset ja seurantatestien arvot päivittyvät samalle raportille Oma Puhtiin, joten näet graafeista selkeästi aikaansaamasi muutoksen.

Pyri nukkumaan, syömään, juomaan, liikkumaan ja työskentelemään normaaliin tapaan edellisinä päivinä. Pidä aina sama paastoaika ennen kokeita ja syö samat ateriat samaan aikaan kokeita edeltävänä päivänä. Esimerkiksi voimakas stressi tai suru voivat muuttaa arvoja paljonkin.

Load More

Miksi Puhti

Helppo - Luotettava - Nopea

 • Saat kaikki haluamasi testit heti ilman lääkärin lähetettä. Testipaketteihin on valittu tärkeimmät testit, jotka vaikuttavat hyvinvointiin ja jaksamiseen.

 • Laboratoriotestit toteuttaa Euroopan johtava yritys laboratorioalalla, SYNLAB.

 • Puhti on 100% kotimainen yritys, jonka omistajat haluavat tarjota parasta palvelua hyvinvoinnin kehittämiseen. Myös verot maksetaan Suomeen.

 • Tietosuoja ja -turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Kaikki tietojen käsittely tehdään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Tietojärjestelmäluokitus B - ohjeistuksen mukaisesti.

 • Testien tilaaminen ja ottaminen on helppoa ja nopeaa.

 • Tulokset saat nopeasti ja selkeästi henkilökohtaiselle Puhti-sivullesi.

Avainluvut

icon-1

Yli

300 000

testiä analysoitu

icon-1

Palautteen keskiarvo

9,5
icon-1

Google-arviot

4,8 / 5

Mediassa nähty