Proteiini (S -Prot)

Seerumin proteiinimääritystä (S -Prot) käytetään nestetasapainon, proteiiniaineenvaihdunnan ja paraproteinemioiden seurannassa.

9,95 

Seerumin proteiinimääritystä (S -Prot) käytetään nestetasapainon, proteiiniaineenvaihdunnan ja paraproteinemioiden seurannassa.

Seerumin proteiini on prealbumiinin, albumiinin ja globuliinien yhdistelmä. Proteiinit ovat kaikkein tärkeimpiä intravaskulaarisen osmoottisen paineen takaajia. Proteiinipitoisuus <40 g/L aiheuttaa turvotusta.

Kohonnut S -Prot-pitoisuus voi johtua dehydraatiotilasta, paraproteinemiasta tai immunoglobuliinien polyklonaalisesta lisääntymisestä mm. kroonisissa infektioissa tai sidekudostaudeissa.

Alentunut S -Prot-pitoisuus voi liittyä tiloihin, joissa elimistössä on nesteylimäärä (sydäninsuffisienssi, askites, ödeema, liiallinen nesteenanto), proteiinihukkaan (nefroottinen syndrooma, ruoansulatuskanavan vuodot, palovammat, verenvuodot), heikentyneeseen proteiinien tuotantoon tai saantiin (maksakirroosi, malabsorptio, aliravitsemus, krooniset taudit).

Paasto:

Tutkimus ei vaadi paastoa.

Usein kysytyt kysymykset

Näytteenotto onnistuu kaikissa Synlabin toimipisteissä 27 eri paikkakunnalla. Osta ensin valitsemasi testi verkkokaupastamme, tämän jälkeen siirryt ajanvaraukseen haluamaasi toimipisteeseen. Ne sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien keskustoissa. Paikkakunnat ja tarkemman sijainnin voit tarkistaa täältä.

Laboratoriokokeet eivät vaadi lääkärin lähetettä. Mikäli kuitenkin epäilet sairautta, ota aina yhteyttä lääkäriin. Testitulosten valmistuttua vinkkaamme myös mikäli tuloksesta olisi hyvä  olisi hyvä jutella tarkemmin lääkärin kanssa.

Kaikki pakettimme sisältävät testejä jotka vaativat paastoamisen ennen näytteenottoa. Jos tilasit yksittäisen testin, paastoaminen mainitaan tuotesivulla jos siihen on tarvetta. Lue tarkemmat ohjeet täältä

Tuloksia pääset katsomaan Oma Puhti -sivultasi palvelussamme. Havainnollistamme selkeästi, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä kukin arvo yleisesti tarkoittaa. Tulokset on mahdollista tulostaa ja ladata pdf-muodossa.

Palvelumme ei sisällä henkilökohtaista lääkärin tekemää tulkintaa tai diagnoosia tuloksistasi. Mikäli epäilet sairautta, olethan aina yhteydessä suoraan lääkäriin.

 

Load More